Cel mai deschis blog despre afaceri și tehnologie

Acesta este locul unde împărtășim experiența, inovațiile și gândurile noastre cu comunitatea

Maratonul marii digitalizări fiscale: SAF-T, e-Factura și e-Transport

Date: 17-11-2023
Author: Alina Răfoi

Digitalizarea și modernizarea ANAF, îmbunătățirea comunicării cu contribuabilii, persoane fizice sau juridice, au fost doar câteva dintre dorințele și cerințele mediului de business, iar anul 2022 a fost unul de referință și plin de schimbări pentru sistemul fiscal prin următoarele măsuri, prezentate în ordinea cronologică a introducerii lor:

  • Încheierea procesului de conectare a caselor de marcat la sistemul ANAF
  • Obligativitatea raportării SAF-T
  • Introducerea facturării electronice (RO e-Factura)
  • Introducerea raportării e-Transport, soluția de monitorizare a transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat

Ca furnizor consacrat de sisteme de business, am analizat complexitatea cerințelor noilor raportări fiscale, amplitudinea datelor ce trebuie furnizate, variațiunea și specificitatea în implementarea ERP și am venit cu soluții care să răspundă noilor cerințe, prin intermediul a trei servicii, respectiv: SBS eSAFT, SBS eFactura și SBS eTransport.

[citește mai mult...]

[Testimonial] Nurvil utilizează de peste un an și jumătate soluția SBS eFactura de la BITSoftware

Date: 15-11-2023
Author: Alina Răfoi

Nurvil, dealer Volkswagen, Audi și SEAT, cu showroom-uri în Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu, distribuitor autorizat DasWeltauto, este unul dintre clienții BITSoftware și utilizează soluția SocrateERP încă din 2007, iar de anul trecut utilizează serviciile SBS eFactura și SBS eSAFT.

[citește mai mult...]

e-Factura - Începe cursa contracronometru!

Date: 13-11-2023
Author: Alina Răfoi

Nu lăsați pe ultima sută de metri adaptarea la noile cerințe legislative

Este oficial: începând cu data de 1 ianuarie 2024, sistemul național de facturare electronică e-Factura va fi aplicat generalizat pentru întreg mediul de business din România. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, dacă sunteți unul dintre acei antreprenori pentru care obligativitatea e-Factura a început odată cu 2022, atunci nimic nu se schimbă. Dacă însă intrați în categoria celor care vor fi obligați să-l aplice începând de anul viitor, înseamnă că trebuie să vă pregătiți corespunzător, pentru că mai este foarte puțin timp!

[citește mai mult...]

Serviciul Socrate e-Factura pregătit să răspundă nevoilor de raportare

Date: 07-08-2023
Author: Alina Răfoi

În contextul general al digitalizării autorității fiscale și al obiectivelor legate de creșterea gradului de colectare TVA, la sfârșitul lunii iulie, România a primit derogarea de la sistemul comun al Uniunii Europene privind taxa pe valoare adăugată, fapt ce permite ca începând cu 01.01.2024 România să instituie facturarea electronică obligatorie pentru toate tranzacțiile între societăți comerciale (de tip B2B).

[citește mai mult...]

BITSoftware oferă 3 servicii noi: Socrate SAF-T, Socrate e-Factura și Socrate e-Transport ca suport în digitalizarea sistemului fiscal

Date: 25-10-2022
Author: Alina Răfoi

2022 este un an de referință în ceea ce privește evoluția fiscalității în România. ANAF a făcut pași mari pentru digitalizare, în special pentru facilitarea relației cu mediul de afaceri. Acest termen nu este deloc unul nou, însă adopția sa în România a fost dificilă și mult amânată, birocrația rămânând unul dintre cele mai anevoioase aspecte ale afacerilor.

Pe palierul digitalizării, s-au văzut anul acesta destul de multe progrese: a fost încheiat procesul de conectare a caselor de marcat la sistemul ANAF, sistemul SAF-T, factura electronică (RO e-Factura) și e-Transport, soluția de monitorizare a transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat, au devenit și ele deja obligatorii. 

[citește mai mult...]

Restartul sistemului fiscal, o provocare pentru mediul de business din România

Date: 19-07-2022
Author: Alina Răfoi

Digitalizarea și modernizarea ANAF, îmbunătățirea comunicării cu contribuabilii, persoane fizice sau juridice, au fost doar câteva dintre dorințele (și cerințele) mediului de business. Iată că și anul 2022 este unul plin de schimbări în sistemul fiscal, unele dintre măsurile fiscale fiind asumate cu termene clare și în PNRR.

[citește mai mult...]

BITSoftware a lansat serviciul e-Factura

Date: 04-07-2022
Author: Alina Răfoi

Digitalizarea mediului de business reprezintă o provocare pentru sistemul actual și este singura modalitate de a ne alinia cu legislația europeană. 

Începând de vineri, 1 iulie 2022, operatorii economici care comercializează produse cu risc fiscal ridicat (B2B) şi cei care desfășoară activități economice în relația cu statul (B2G) au obligaţia să emită facturi electronice şi să le transmită prin sistemul naţional RO e-Factura, potrivit prevederilor OUG nr. 120/2021, aprobată cu modificări prin Legea nr. 139/2022.

[citește mai mult...]

Categorii

mai mult...

Arhivă


mai mult...