Cel mai deschis blog despre afaceri și tehnologie

Acesta este locul unde împărtășim experiența, inovațiile și gândurile noastre cu comunitatea

Amenajarea depozitului, un punct critic pentru performanță

Date: 25-05-2023

Una din problemele de care m-am lovit la diverse implementări de WMS a fost amenajarea depozitului, care este un element critic în performanța acestuia. Furnizorii de rafturi au ca scop să vândă rafturi, așa că atunci când prezintă unui client un proiect de mobilare, acesta are o schemă care are cât mai multe locații de stocare. Ceea ce pare a fi un avantaj la prima vedere, până când se dă drumul la activitate și se constată faptul că nu a rămas suficient spațiu la sol.

[citește mai mult...]

Ghidarea operatorilor în depozit cu FluxVision WMS

Date: 11-05-2023

Oricine are un depozit știe că de multe ori, atunci când se livrează marfă, muncitorii pierd timp căutând marfa prin depozit, sau, chiar dacă știu unde se află marfa, nu parcurg depozitul în ordinea ideală și mai fac câte un drum înapoi pentru că au uitat să ia un produs.

[citește mai mult...]

O implementare de Warehouse Management System (WMS) reușită începe obligatoriu cu o analiză bună

Date: 09-05-2023

În procesul de implementare al FluxVision WMS, metodologia nu specifică doar obligativitatea analizei ci oferă și câteva șabloane, care ghidează procesul de analiză pentru a se asigura faptul că au fost luate în considerare toate aspectele relevante înainte de implementare.

[citește mai mult...]

Reducerea costurilor prin dimensionarea și urmărirea continuă a stocurilor

Date: 07-03-2023
Author: Alina Răfoi

Una din cele mai importante sarcini a departamentului de achiziții este aceea de a reduce costurile prin optimizarea stocurilor. Un task nu atât de ușor, pentru că trebuie jonglat în permanență și evitat atât suprastocul, cât și rupturile de stoc. O linie fină și un echilibru destul de dificil de menținut, fără un proces de urmărire și optimizare continuă.

[citește mai mult...]

Pentru optimizarea activității în depozit, FluxVision  este alegerea ideală

Date: 28-02-2023
Author: Alina Răfoi

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratețea și eficiența informațiilor, de controlul costurilor și satisfacția clienților.  

Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare și inventariere.

[citește mai mult...]

Automatizarea fluxurilor de lucru în depozit cu ajutorul sistemului FluxVision WMS

Date: 14-02-2023
Author: Alina Răfoi

Presiunea care se pune pe companiile de servicii logistice din partea clienților este din ce în ce mai mare. Pentru a face față provocărilor și solicitărilor clienților, dar și să puteți rămâne competitivi în timp ce oferiți servicii de calitate, aveți nevoie de soluții de automatizare, care să vă ajute nu doar să livrați comenzile la timp, ci și să anticipaţi şi să vă adaptaţi cu uşurinţă la cererea în continuă schimbare. 

[citește mai mult...]

Indicatorii de performanță, o metodă sigură de a îmbunătăți eficiența depozitului și de a crește profitul

Date: 08-12-2022
Author: Alina Răfoi

Indicatorii KPI sunt metrici care măsoară performanța proceselor de business. Indicatorii de performanță sunt utilizați în cea mai mare parte pentru ca organizația să poată face îmbunătățiri constante procedurilor, care să ducă la o productivitate mai bună și la păstrarea marjelor de profit.

[citește mai mult...]

Un depozit automatizat optimizează fluxurile de lucru și reduce costurile

Date: 17-11-2022
Author: Alina Răfoi

În economia extrem de competitivă de astăzi, capacitatea de a răspunde rapid la cerințele în continuă schimbare ale clienților reprezintă un avantaj competitiv important. În același timp, managementul eficient al operațiunilor de depozitare este esențial pentru succesul continuu al business-ului. Decizia de a alege un sistem WMS este strategică, iar importanța procesului de selecție nu poate fi minimizată. 

[citește mai mult...]

Optimizarea depozitului pentru performanță. Principii de bază pentru un management eficient al depozitului

Date: 08-11-2022

Fie ca vorbim despre companii de distribuție, retail, servicii logistice sau producție, performanța și profitabilitatea acestora se bazează, in mare parte, pe eficiența și productivitatea depozitului. Atunci cand acesta este bine organizat, iar activitățile din depozit se desfășoară în mod eficient, rezultatele financiare sunt pe masura.

Ce înseamnă optimizarea pentru a atinge performanța și care sunt principiile de bază pentru un management eficient al depozitului? Aflăm în continuare.

[citește mai mult...]

[Infografic] 5 beneficii pe care le aduce un sistem WMS în depozit

Date: 27-10-2022
Author: Camelia Mihai

Report Linker estimează că în Europa piața de soluții WMS va avea o rată medie de creștere de 15,9% pe an, de la 687,6 mil dolari în 2018 la 2504,6 mil dolari în 2027. 

[citește mai mult...]

Categorii

mai mult...

Arhivă


mai mult...