Ați avut vreodată senzația acasă că cu cât aveți mai multe lucruri în jur, cu atât vă este mai greu să-l găsiți pe cel de care aveți nevoie? Acest lucru se aplică și în business. Deși s-ar putea crede că un depozit plin ochi de marfă, înseamnă un business mai bine pregătit pentru a răspunde oricărei solicitări din partea clienților, stocurile mari pot masca sau pot crea diferite probleme.
Optimizarea stocurilor - stocuri mari nu înseamnă neapărat un business mai bine pregătit
Zona de distribuție și logistică a crescut exponențial în ultimii an. Pe măsură ce comerțul omnichannel a crescut, s-au deschis mai multe depozite, crescând concurența pe piață. Într-o industrie în plină expansiune și în creștere rapidă, cu o creștere dramatică a concurenței, multe depozite se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește extinderea sau chiar menținerea profitabilității. Găsiți în materialul următor 5 pași prin care depozitele își pot atinge obiectivele și-și pot îmbunătăți profitabilitatea.
Am auzit de multe ori întrebarea: Ce este o implementare rapidă de WMS?
Factori cheie care pot face diferența între succes și eșec în cazul unei implementări de software
Se spune că brandul vinde. Și, deși nu este fals, acest lucru nu este nici în totalitate adevărat, cel puțin nu în toate domeniile. Iar dacă ne referim la domeniul aplicațiilor de business - WMS, ERP, TMS, CRM, SFA etc., funcționalitățile pe care le are produsul reprezintă 50% din succesul unei implementări. Fără îndoială funcționalitățile sunt importante, dar nu suficiente.
[Webinar] Anul eficienței. Reduceți costurile și creșteți profitabilitatea depozitului cu FluxVision WMS
Dacă vă confruntați cu dificultăți de urmărire a stocului, cu erori de livrare, cu lipsa de vizibilitate și sunteți dependenți de procese manuale, acest webinar vi se adresează!
Joi, 15 iunie 2023 de la ora 11:00, în cadrul webinarului Anul eficienței - Reduceți costurile și creșteți profitabilitatea depozitului cu FluxVision WMS, BITSoftware vă invită să descoperiți cum puteți obține un depozit mai eficient și mai profitabil.
Una din problemele de care m-am lovit la diverse implementări de WMS a fost amenajarea depozitului, care este un element critic în performanța acestuia. Furnizorii de rafturi au ca scop să vândă rafturi, așa că atunci când prezintă unui client un proiect de mobilare, acesta are o schemă care are cât mai multe locații de stocare. Ceea ce pare a fi un avantaj la prima vedere, până când se dă drumul la activitate și se constată faptul că nu a rămas suficient spațiu la sol.
Oricine are un depozit știe că de multe ori, atunci când se livrează marfă, muncitorii pierd timp căutând marfa prin depozit, sau, chiar dacă știu unde se află marfa, nu parcurg depozitul în ordinea ideală și mai fac câte un drum înapoi pentru că au uitat să ia un produs.
O implementare de Warehouse Management System (WMS) reușită începe obligatoriu cu o analiză bună
În procesul de implementare al FluxVision WMS, metodologia nu specifică doar obligativitatea analizei ci oferă și câteva șabloane, care ghidează procesul de analiză pentru a se asigura faptul că au fost luate în considerare toate aspectele relevante înainte de implementare.
Una din cele mai importante sarcini a departamentului de achiziții este aceea de a reduce costurile prin optimizarea stocurilor. Un task nu atât de ușor, pentru că trebuie jonglat în permanență și evitat atât suprastocul, cât și rupturile de stoc. O linie fină și un echilibru destul de dificil de menținut, fără un proces de urmărire și optimizare continuă.
Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratețea și eficiența informațiilor, de controlul costurilor și satisfacția clienților.
Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare și inventariere.