Indicatorii KPI sunt metrici care măsoară performanța proceselor de business. Indicatorii de performanță sunt utilizați în cea mai mare parte pentru ca organizația să poată face îmbunătățiri constante procedurilor, care să ducă la o productivitate mai bună și la păstrarea marjelor de profit.
Indicatorii de performanță, o metodă sigură de a îmbunătăți eficiența depozitului și de a crește profitul
Un depozit automatizat optimizează fluxurile de lucru și reduce costurile
În economia extrem de competitivă de astăzi, capacitatea de a răspunde rapid la cerințele în continuă schimbare ale clienților reprezintă un avantaj competitiv important. În același timp, managementul eficient al operațiunilor de depozitare este esențial pentru succesul continuu al business-ului. Decizia de a alege un sistem WMS este strategică, iar importanța procesului de selecție nu poate fi minimizată.
Optimizarea depozitului pentru performanță. Principii de bază pentru un management eficient al depozitului
Fie ca vorbim despre companii de distribuție, retail, servicii logistice sau producție, performanța și profitabilitatea acestora se bazează, in mare parte, pe eficiența și productivitatea depozitului. Atunci cand acesta este bine organizat, iar activitățile din depozit se desfășoară în mod eficient, rezultatele financiare sunt pe masura.
Ce înseamnă optimizarea pentru a atinge performanța și care sunt principiile de bază pentru un management eficient al depozitului? Aflăm în continuare.
[Infografic] 5 beneficii pe care le aduce un sistem WMS în depozit
Report Linker estimează că în Europa piața de soluții WMS va avea o rată medie de creștere de 15,9% pe an, de la 687,6 mil dolari în 2018 la 2504,6 mil dolari în 2027.
Pe o piață atât de competitivă, gestionarea stocurilor are o importanță majoră deoarece de ele depind succesul sau insuccesul unui business. Cum puteți administra depozit și care sunt cele mai bune soluții pentru optimizarea acestui proces? Citiți în rândurile de mai jos!
FluxVision WMS, o platformă flexibilă prin intermediul integrărilor
FluxVision WMS nu este doar o soluție de gestiune a depozitului, ci o platformă flexibilă și extensibilă, care se poate integra cu ușurință cu alte aplicații utile organizației din care faceți parte. API-ul facilitează sincronizarea soluției de warehouse management în timp real cu soluții third-party și alte device-uri pe care le utilizați în cadrul companiei, și permite dezvoltatorilor să integreze WMS-ul atât la nivelul bazei de date, cât și la nivel de aplicație, cu orice aplicație terță sau cu o aplicație proprie.
[Studiu de caz] FluxVision WMS susține obiectivele de creștere ale companiei Maracana
Maracana, una dintre cele mai vechi firme de transport și depozitare cu capital românesc, și-a eficientizat activitatea în depozit și au redus timpii de lucru pe toate operațiunile cu ajutorul soluției FluxVision WMS.
Transformarea digitală necesită noi modele digitale de business pentru companiile care vor să rămână profitabile şi să-şi păstreze poziţia în piaţă. La fel ca majoritatea industriilor, transportul și logistica se confruntă în prezent cu o serie de schimbări importante, care aduc deopotrivă atât riscuri, cât şi multe oportunităţi: noile tehnologii, modul în care se schimbă aşteptările clienţilor şi noi modele de business. Astfel, companiile de logistică se confruntă cu o eră a schimbărilor fără precedent, pe măsură ce digitalizarea se impune, iar așteptările clienților evoluează.
Traversăm o perioadă care ne obligă să ne reinventăm și să putem să ne continuăm activitatea de oriunde am fi. Operatorii logistici sunt unii dintre cei mai solicitați în această perioadă, iar ultimele luni au arătat importanța utilizării unor soluții în cloud pentru logistică, care să le permită să nu-și blocheze activitatea și să nu-și dezamăgească clienții.
Timpul este unul dintre indicatorii importanți în depozit. O să vă întrebați probabil de ce am ales să vorbesc despre asta. Pentru că este unul dintre elementele care produc cele mai mari daune. Citeam de curând o vorbă care m-a făcut să mă gândesc și la subiectul pentru blog. “Time, the biggest thieves of all”.
Afacerile în creștere atrag investiții în logistică (și invers)
Ținând cont de perioada pe care o traversăm, multe companii au căutat modalități de a-și susține planurile de business și de a se adapta noilor cerințe. Cu precădere companiile de retail, distribuție și servicii logistice s-au adaptat noilor cerințe ale pieței, făcând trecerea către omnichannel. Iar pentru aceasta au avut nevoie de soluții software de calitate, focusate pe client și pe viteza de reacție.