Cel mai deschis blog despre afaceri și tehnologie

Acesta este locul unde împărtășim experiența, inovațiile și gândurile noastre cu comunitatea

Amenajarea depozitului, un punct critic pentru performanță

Date: 25-05-2023

Una din problemele de care m-am lovit la diverse implementări de WMS a fost amenajarea depozitului, care este un element critic în performanța acestuia. Furnizorii de rafturi au ca scop să vândă rafturi, așa că atunci când prezintă unui client un proiect de mobilare, acesta are o schemă care are cât mai multe locații de stocare. Ceea ce pare a fi un avantaj la prima vedere, până când se dă drumul la activitate și se constată faptul că nu a rămas suficient spațiu la sol.

[citește mai mult...]

[eBook] Digitalizarea depozitului - un „must”, nu un „maybe”

Date: 13-09-2021
Author: Alina Răfoi

Transformarea digitală necesită noi modele digitale de business pentru companiile care vor să rămână profitabile şi să-şi păstreze poziţia în piaţă. La fel ca majoritatea industriilor, transportul și logistica se confruntă în prezent cu o serie de schimbări importante, care aduc deopotrivă atât riscuri, cât şi multe oportunităţi: noile tehnologii, modul în care se schimbă aşteptările clienţilor şi noi modele de business. Astfel, companiile de logistică se confruntă cu o eră a schimbărilor fără precedent, pe măsură ce digitalizarea se impune, iar așteptările clienților evoluează. 

[citește mai mult...]

Măsurați activitatea în depozit

Date: 20-08-2021
Author: Alina Răfoi

Traversăm o perioadă care ne obligă să ne reinventăm și să putem să ne continuăm activitatea de oriunde am fi. Operatorii logistici sunt unii dintre cei mai solicitați în această perioadă, iar ultimele luni au arătat importanța utilizării unor soluții în cloud pentru logistică, care să le permită să nu-și blocheze activitatea și să nu-și dezamăgească clienții. 

 

Timpul este unul dintre indicatorii importanți în depozit. O să vă întrebați probabil de ce am ales să vorbesc despre asta. Pentru că este unul dintre elementele care produc cele mai mari daune. Citeam de curând o vorbă care m-a făcut să mă gândesc și la subiectul pentru blog. “Time, the biggest thieves of all”. 

[citește mai mult...]

Categorii

mai mult...

Arhivă


mai mult...