FluxVision WMS nu este doar o soluție de gestiune a depozitului, ci o platformă flexibilă și extensibilă, care se poate integra cu ușurință cu alte aplicații utile organizației din care faceți parte. API-ul facilitează sincronizarea soluției de warehouse management în timp real cu soluții third-party și alte device-uri pe care le utilizați în cadrul companiei, și permite dezvoltatorilor să integreze WMS-ul atât la nivelul bazei de date, cât și la nivel de aplicație, cu orice aplicație terță sau cu o aplicație proprie.
FluxVision WMS, o platformă flexibilă prin intermediul integrărilor
Cum să creșteți profitabilitatea unei companii de distribuție și logistică? Cu soluțiile software potrivite!
Gestionarea unei companii de distribuție și logistică în era vitezei necesită un proces de digitalizare și automatizare aprofundat pentru a ține pasul cu progresele. Conform Gartner, peste 50% dintre firmele din domeniu sunt convinse că soluțiile software au un impact puternic asupra dezvoltării business-ului și asupra profitabilității sale.
Afacerile în creștere atrag investiții în logistică (și invers)
Ținând cont de perioada pe care o traversăm, multe companii au căutat modalități de a-și susține planurile de business și de a se adapta noilor cerințe. Cu precădere companiile de retail, distribuție și servicii logistice s-au adaptat noilor cerințe ale pieței, făcând trecerea către omnichannel. Iar pentru aceasta au avut nevoie de soluții software de calitate, focusate pe client și pe viteza de reacție.
Industria de servicii logistice este una dintre industriile care trebuie să fie cel mai adaptabile la condițiile economice, politice sau de orice altă natură. Cu toate presiunile constante (prețul combustibilului, lipsa personalului calificat, lipsa investițiilor în infrastructură și, mai ales, presiunea constantă a clienților în zona tarifelor aplicate, furnizorii de servicii logistice sunt nevoiți să facă față tuturor acestor provocări, dar și să creeze oportunități de dezvoltare.
Tranzit, revista afacerii de transport și logistică, a publicat recent un articol despre povestea Frisbo și viitorul logisticii care se află.. în cloud.
SocrateCloud susține dezvoltarea Frisbo, specialistul numărul 1 în e-fulfillment din România
Specialistul numărul 1 în soluții de e-fulfillment din România folosește SocrateCloud pentru a-și îndeplini obiectivele de creștere.
În contextul actual al evoluției economice, ideea achiziționării unui sistem WMS a devenit din ce in ce mai populară și printre companiile care nu dețin neapărat un sistem complex de depozitare, cu suprafețe și rulaje mari, dar și pentru companiile cu un număr mare de clienți și cu volume mici de rulaj.
Cross-docking, logistică mai rapidă și mai ieftină pentru distribuție
Cross-docking-ul este o tehnică logistică ce elimină sau scad activitățile de depozitare și picking în cadrul unui depozit, păstrând doar funcțiile de primire și de livrare. Ideea este să se transfere livrarile direct din trailerele care vin în cele care pleacă fără a fi necesară depozitarea, având o durată scurtă de staționare. În cazul ideal, pe platforma de cross-docking livrarile petrec în mod normal de la câteva minute la 24-36 de ore. În principiu, platformele de cross-docking sunt niște spații de transfer, unde camioanele ajung cu bunuri care trebuie sortate, consolidate cu alte bunuri care vin cu alte transporturi, iar apoi încărcate pentru livrare.
Așa cum menționam anterior, la sfârșitul anului trecut am avut oportunitatea de a avea câteva întâlniri cu manageri de logistică, pentru a reconfirma cele mai importante provocări din domeniul lor de activitate. Concluziile acestor întâlniri au fost formulate atât pe baza interviurilor, cât și a observațiilor personale, iar în topul celor mai importante provocări în managementul logistic s-a situat și lipsa de flexibilitate.
Dacă privim la nivel de industrie, supply chain-ul se schimbă în mod constant şi acesta poate sa afecteze orice firmă. Pentru a se adapta la flexibilitatea unui supply chain companiile trebuie să dezvolte şi să implementeze oficial o strategie de logistică, care să le permită să identifice impactul schimbărilor iminente şi să se adapteze la nivel organizaţional şi funcţional pentru a se asigura că nivelul de servicii aduse clienților nu este redus.
La sfârșitul anului trecut, am avut ocazia de a avea câteva întâlniri cu câțiva manageri de logistică cu care am discutat despre cele mai importante provocări din viața lor profesională. Nu era prima mea tangență cu oameni de logistică, așa că știam că mă așteaptă discuții interesante și, speram, suficient de lungi încât să reușim să punem punctul pe i. Spun asta pentru că resursa lor cea mai prețioasă și, în același timp, cea mai rară este timpul.