Potrivit unui studiu realizat de Deloitte, "Real Estate Confidence Survey for Central Europe", majorarea costurilor de construcție reprezintă cea mai mare provocare a anului 2022 pentru 90% dintre companiile imobiliare din România și din alte țări din sud-estul Europei.
Digitalizarea oferă soluții la provocările actuale din industria de construcții
Controlul materialelor de construcții pe șantier, de la aprovizionare și până la consum
Conform ZF, procentul cu care s-au majorat prețurile principalelor materiale de construcții este între 15 și 100% din martie 2021 până în martie 2022, în condiţiile în care şi în primăvara anului trecut aceleaşi materiale trecuseră deja prin câteva runde de scumpiri. Aveți nevoie să mențineți un control riguros al materialelor consumate pe șantier, iar SocrateERP este soluția potrivită. De ce? Explicăm mai pe larg în continuare.
Funcționalități must-have pentru o soluție ERP pentru construcții
Sunteți în căutarea unei soluții ERP pentru Construcții? SocrateERP vă oferă acces la toate funcționalitățile și informațiile de care aveți nevoie ca să vă asigurați că respectați termenele de livrare, calitatea și bugetele prevăzute, în vederea maximizarii satisfacției clienților, dar și a profitabilității.
Care sunt funcționalitățile must-have pe care vi le oferă SocrateERP pentru construcții?
Colaborarea cu subcontractorii în domeniul construcțiilor. SocrateERP îmbunătățește managementul proiectelor.
Prin subcontractare, compania de construcții externalizează anumite tipuri de lucrări către alte companii. Deși acest lucru vă permite să lucrați la mai multe etape ale dezvoltării unui proiect, poate deveni complicat atunci când se desfășoară mai multe în același timp. Poate să fie dificil să țineți evidența obligațiilor subcontractanților față de dumneavoastră. Citiți mai departe acest articol pentru a afla dacă o soluție software pentru companiile de construcții poate să vă ajute să mai reduceți presiunea asociată colaborării cu subcontractanții.
Colectarea datelor de pe șantier, un punct critic pentru companiile de construcții
Cu cât o firma este mai mare sau are mai multe șantiere deschise, cu atât are mai multe dificultăți în ceea ce privește colectarea informațiilor de pe șantier, ceea ce înseamnă ca urmărirea obiectivelor se realizează cu dificultate. Colectarea și controlul informațiilor și al activităților de pe șantier se poate realiza astăzi într-un mod mult mai simplu și eficient. Soluția completă pentru construcții pe care o oferim schimbă modul în care livrați proiectele de construcții.
Încercarea de a optimiza performanța unui proiect de construcții poate fi destul de dificilă, iar aceasta necesită o planificare atentă și eficientă, ca să se poată respecta termenele limită și standardele de calitate ale proiectelor contractate.
Pentru a satisface cererile tot mai mari ale beneficiarilor, toate activitățile echipelor din companiile de construcții trebuie să devină mult mai eficiente. Cel mai important pas în îndeplinirea acestui scop este urmărirea proiectelor de construcții pe faze, subfaze și activități, iar SocrateERP pentru construcții asigură fluiditatea operațiunilor, optimizarea timpului și a folosirii resurselor, mult mai puține erori, transparență și predictibilitate.
BITSoftware susține activ digitalizarea industriei de construcții
Contextul pandemic a contribuit suplimentar la accelerarea transformării digitale în mediul de afaceri. Nicio industrie nu a rămas imună, iar sectorul de construcții nu face excepție de la această regulă. Deși rata de adopție a digitalizării în construcții a fost mai scăzută anii trecuți, companiile rămânând destul de reticente la schimbare, începând cu 2020 am remarcat o creștere a interesului pentru soluții software, tendință care se menține activă și în prezent.
Acum ceva vreme, făceam o scurtă trecere în revistă a principalelor sarcini și a rolului managerului de proiect în zona de construcții. Am simțit însă nevoia să reluăm subiectul și să facem update. Indiferent de tipul de proiect de construcții, că vorbim despre proiecte civile, comerciale sau industriale, “hățurile” proiectului se află în mâinile managerului de proiect. El este cel care organizează, planifică și coordonează activitățile și resursele de pe șantier, verifică și controlează lucrările de construcție, se asigură că are la dispoziție toate resursele materiale, financiare și umane necesare pentru fiecare etapă din proiect, se asigură de instruirea personalului din subordine și se asigură că se respectă tehnologiile de execuție și de exploatare și întreținere a echipamentelor.
Un raport realizat de compania americană Mulesoft și citat de “Agenda Construcțiilor” spune că 75% din manageri cred ca lipsa digitalizarii afectează veniturile firmelor. Același studiu arată ca transformarea digitală a devenit un imperativ strategic pentru majoritatea companiilor (92% dintre respondenti), acestea avand în derulare sau în planificare pentru următoarele 12 luni, investiții în zona digitală.
[Webinar] Asigurați-vă competitivitatea cu soluția software STR Vision CPM pentru planificarea și execuția construcțiilor
STR Vision CPM ajută profesioniștii din construcții din întreaga lume să facă estimări rapide și detaliate, să compare impactul schimbărilor asupra unui proiect, să simuleze fazele de execuție prin alocarea de timp și resurse (4D) și le permite să dețină controlul complet și precis al costurilor așa cum nu ați făcut-o niciodată până acum (5D).