Deși avantajele utilizării soluțiilor informatice sunt evidente, sectorul construcțiilor se află printre cele care adoptă destul de greu și încet inovațiile tehnologice și din această cauză apar neconcordanțe între datele de pe șantiere și cele care ajung la birouri. Lipsa acută de personal calificat și cererea tot mai mare pe care trebuie să o acopere companiile de construcții duc la necesitatea de a schimba profund modul de lucru și de a adopta soluții tehnologice care să le ajute să-și îmbunătățească modul de gestiune a proiectelor de construcții și să-și crească profiturile.
Digitalizarea în construcții - de ce rezistența la schimbare nu mai este o opțiune
Încă de acum 15 ani cei mai mari “guru” ai internetului preziceau o revoluție a retailului, pe care noi o trăim astăzi. Retailul este acum mai viu și mai dinamic decât a fost vreodată. Marii influențatori au fost urbanizarea și utilizarea internetului, mai ales cel mobil, în toate activitățile de zi cu zi. Aceștia au schimbat complet comportamentul consumatorilor, iar retailerii care vor să țină pasul cu nevoile și așteptările acestora trebuie să evolueze și ei.
Instrumentele de tip Business Intelligence furnizează managementului unei organizații informații referitoare la ‘starea de sănătate” a afacerii și ajută la luarea deciziilor strategice. Funcția soluțiilor software de BI este aceea de a asista managementul monitorizarea performanței companiei. În același timp, alături de soluțiile ERP, acestea asigură utilizarea adecvată și trasabilitatea tuturor resurselor companiei, rezultând transparența tranzacțiilor și contribuind la sporirea profitabilității.