Cel mai deschis blog despre afaceri și tehnologie

Acesta este locul unde împărtășim experiența, inovațiile și gândurile noastre cu comunitatea

BITSoftware oferă 3 servicii noi: Socrate SAF-T, Socrate e-Factura și Socrate e-Transport ca suport în digitalizarea sistemului fiscal

Date: 25-10-2022
Author: Alina Răfoi

2022 este un an de referință în ceea ce privește evoluția fiscalității în România. ANAF a făcut pași mari pentru digitalizare, în special pentru facilitarea relației cu mediul de afaceri. Acest termen nu este deloc unul nou, însă adopția sa în România a fost dificilă și mult amânată, birocrația rămânând unul dintre cele mai anevoioase aspecte ale afacerilor.

Pe palierul digitalizării, s-au văzut anul acesta destul de multe progrese: a fost încheiat procesul de conectare a caselor de marcat la sistemul ANAF, sistemul SAF-T, factura electronică (RO e-Factura) și e-Transport, soluția de monitorizare a transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat, au devenit și ele deja obligatorii. 

[citește mai mult...]

BITSoftware lansează serviciul Socrate e-Transport

Date: 06-10-2022
Author: Alina Răfoi

Ce este sistemul RO e-Transport?

În aprilie 2022, Guvernul României a aprobat un proiect de Ordonanță de urgență prin care se stabilește implementarea sistemului electronic integrat RO e-Transport de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat. Sistemul este menit să urmărească în timp real deplasarea bunurilor cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României. Cu alte cuvinte, statul va monitorizează cu ajutorul platformei, nu doar transportul achizițiilor locale cu risc ridicat, ci toate transporturile de bunuri riscante fiscal, chiar și al acelora care doar tranzitează România. Pe 30.09.2022 s-a publicat o nouă hotărâre care amână termenul de introducere a amenzilor de la 1.10.2022 pentru 1.01.2023.

[citește mai mult...]

Categorii

mai mult...

Arhivă


mai mult...