Serviciul Socrate e-Factura pregătit să răspundă nevoilor de raportare

Date: 07-08-2023
Author: Alina Răfoi

e-facrura blog

În contextul general al digitalizării autorității fiscale și al obiectivelor legate de creșterea gradului de colectare TVA, la sfârșitul lunii iulie, România a primit derogarea de la sistemul comun al Uniunii Europene privind taxa pe valoare adăugată, fapt ce permite ca începând cu 01.01.2024 România să instituie facturarea electronică obligatorie pentru toate tranzacțiile între societăți comerciale (de tip B2B).

În perioada următoare vor fi stabilite detaliile de aplicare și modul de implementare privind facturarea electronică prin sistemul RO-e-Factura, precum și data de la care devine obligatorie.

Anul trecut în iulie sistemul RO-e-Factura a devenit obligatoriu pentru relațiile cu statul B2G și cele B2B pentru anumite produse considerate cu risc fiscal.

BITSoftware a pus încă din 2022 la dispoziția clienților săi serviciul Socrate e-Factura pentru ca antreprenorii să beneficieze de simplificarea relațiilor comerciale, de transparență și de o mai mare încredere în partenerii de business. Serviciul Socrate e-Factura oferă înregistrarea la ANAF a facturilor în format electronic, în conformitate cu legislația în vigoare. 

Ce funcționalități oferă Socrate e-Factura?

Serviciul Socrate e-factura de la BITSoftware oferă următoarele funcționalități:

  • accesul securizat și gestionarea autentificării operării cu serviciul ANAF
  • conversia în format XML cu validarea acestuia
  • transmiterea la ANAF a facturilor în format electronic
  • descărcarea de la ANAF a facturilor electronice primite, precum și a mesajelor legate de acestea. 
  • stocarea facturilor electronice

Toate facturile trimise respectiv primite se consideră comunicate de la data validării acestora la ANAF RO e-Factura, când li se aplică și semnătura electronică (sigiliul electronic) al MFP (Ministerului Finanțelor Publice).

Găsiți mai multe informații pe https://www.bitsoftware.eu/socrate-e-factura/, unde puteți solicita o prezentare sau o ofertă preț.

Solicitați o prezentare

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...