Cel mai deschis blog despre afaceri și tehnologie

Acesta este locul unde împărtășim experiența, inovațiile și gândurile noastre cu comunitatea

Digitalizarea influențează în mod direct productivitatea și profitabilitatea șantierelor

Date: 21-09-2023
Author: Alina Răfoi

Ecosistemul soluțiilor pentru construcții se îndreaptă către platforme software integrate care servesc mai bine nevoilor clienților. Conform companiei de consultanță McKinsey, digitalizarea în domeniul construcțiilor poate aduce o creștere a productivității de aproximativ 15% și o reducere a costurilor de 6%. În funcție de gradul de digitalizare și de cultura organizațională a fiecărei companii, procentul poate fi, uneori, semnificativ mai mare.

[citește mai mult...]

[Infografic] 5 funcționalități obligatorii pentru o soluție ERP pentru construcții

Date: 19-01-2023
Author: Camelia Mihai

Companiile din construcții se confruntă cu o serie de provocări, pentru care oferim o serie de soluții dedicate industriei. SocrateERP reprezintă un pas înainte atât în ceea ce privește eficientizarea, cât și în tot ceea ce înseamnă rezultate mai performante, resurse mai bine alocate, procese mai fluide

[citește mai mult...]

Construiți un business stabil pe o piață plină de perturbări cu soluțiile software potrivite. Folosiți fondurile europene pentru digitalizarea activității de pe șantier cu SocrateERP!

Date: 03-11-2022
Author: Alina Răfoi

Uniunea Europeana pune la dispoziția companiilor de construcții fonduri nerambursabile prin intermediul a două măsuri: POC 4.1.1.bis - fonduri pentru retehnologizare și digitalizare și PNRR C9 - Programul de digitalizare a IMM-urilor.

BITSoftware dezvoltă și implementează soluții ERP, CRM și BI de ultimă generație pentru diferite industrii, companii mijlocii și mari din sectorul privat. Ca parte a Grupului Entersoft, suntem acum unul dintre cei mai importanți furnizori de software de business din România, cu cel mai complet portofoliu de produse. Cu peste 600 de ingineri calificați care pot oferi soluții de top, oportunitățile de viitor sunt fascinante și pot sprijini viziunea clienților noștri din industria de construcții pentru transformarea digitală.

[citește mai mult...]

Construind performanța - Care sunt cei mai importanți indicatori de performanță (KPI) în construcții?

Date: 16-08-2022
Author: Alina Răfoi

Indiferent de industrie, indicatorii sunt instrumente de măsurare a performanței și sunt singurul mijloc de a ști dacă performanța unui proces se ameliorează sau se degradează și dacă este necesară o intervenție asupra sa.

Indicatorii de performanță (KPI) sunt de mai multe tipuri: indicatori strategici (cota de piață, profit, cifra de afaceri, satisfacția clienților), indicatori manageriali (disponibilitatea resurselor, costuri, buget), indicatori operaționali (performanțe individuale, performanțe pe procese, produse, specificații, eficiență). Dacă nu sunt măsurați și tratați corespunzător, indicatorii de performanță pot influența negativ rezultatele companiilor care activează în domeniu.

[citește mai mult...]

Controlul proiectelor de construcții cu SocrateERP

Date: 24-09-2018
Author: Alina Răfoi

Constructorii se evidențiază în rândul celorlalte companii printr-o complexitate sporită a proceselor, precum și printr-o segmentare a activității prin lucrul simultan pe mai multe șantiere, și prin utilizarea mai multor centre de profit.

[citește mai mult...]

Analiza McKinsey arată un sector de construcții tot mai interesat de tehnologie

Date: 20-09-2018
Author: Anca Cazacu

O analiză McKinsey arată că industria de construcții și inginerie este tot mai interesată de utilizarea tehnologiei, iar utilizarea soluțiilor software va transforma pe viitor modul în care se planifică, proiectează și execută proiectele de construcții.

[citește mai mult...]

Inteligența artificială și aplicabilitatea ei în industria de construcții

Date: 20-06-2018
Author: Alina Răfoi

Un studiu efectuat de EY și rezumat de Profit arată că Inteligența artificială, diversificarea talentelor și noile reglementări sunt motoarele de creștere ale companiilor de dimensiuni medii la nivel global în următoarele 12 luni.

[citește mai mult...]

Criza forței de muncă și impactul acesteia asupra industriei de construcții

Date: 14-02-2018
Author: Dan Grigore

La finalul anului trecut, am avut plăcerea și onoarea de a participa la Forumul “Criza forței de muncă. Impactul asupra marilor proiecte de infrastructură” organizat de Intact Media Group și moderat de Alessandra Stoicescu.

[citește mai mult...]

Categorii

mai mult...

Arhivă


mai mult...