e-Factura - Începe cursa contracronometru!

Date: 13-11-2023
Author: Alina Răfoi

e-factura nov 2023 blog

Nu lăsați pe ultima sută de metri adaptarea la noile cerințe legislative

Este oficial: începând cu data de 1 ianuarie 2024, sistemul național de facturare electronică e-Factura va fi aplicat generalizat pentru întreg mediul de business din România. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, dacă sunteți unul dintre acei antreprenori pentru care obligativitatea e-Factura a început odată cu 2022, atunci nimic nu se schimbă. Dacă însă intrați în categoria celor care vor fi obligați să-l aplice începând de anul viitor, înseamnă că trebuie să vă pregătiți corespunzător, pentru că mai este foarte puțin timp!

Antreprenorii au la dispoziție SBS eFactura, serviciu SaaS dezvoltat de BITSoftware nativ AWS Cloud pentru primirea și trimiterea facturilor către sistemul RO e-Factura în formatul standardizat cerut de ANAF și gestionarea mesajelor primite, în conformitate cu cerințele legislației. 

Serviciul SBS eFactura permite:

 • Autorizarea facilă și sigură a SBS eFactura pentru accesul în SPV în vederea comunicării programatice a facturilor în relația cu ANAF
 • Trimiterea facturilor către sistemul RO e-Factura în formatul standardizat cerut de ANAF  
 • Gestionarea mesajelor primite cu păstrarea istoricului
 • Arhivarea datelor trimise și primite în relație cu ANAF
 • Descărcarea facturilor semnate de ANAF
 • Transformarea facturilor în format pdf
 • Gestionarea facturilor primite prin sistemul RO-e Factura

SBS eFactura funcționează deja împreuna cu sistemele noastre ERP din gama SocrateERP și EBS, dar este pregatit și pentru integrare prin API cu alte aplicații de facturare sau sisteme ERP. 

De ce să alegeți SBS  eFactura?

SBS eFactura vă ajută să respectați noile cerințe legislative și să reduceți timpul și costurile de transmitere a facturilor. Serviciul SBS eFactura este oferit pe bază de abonament cu cost variabil în funcție de volumul de facturi necesar a fi transmis sau receptionat.

🔍 Solicitați mai multe informații despre abonamentele disponibile

BITSoftware a pus încă din 2022 la dispoziția clienților săi serviciul SBS eFactura pentru ca antreprenorii să beneficieze de simplificarea relațiilor comerciale, de transparență și de o mai mare încredere în partenerii de business. Peste 75 de clienți au validat deja soluția în ultimul an și jumătate.

Față de celelalte soluții de pe piață, SBS eFactura vine cu un “extra flavor”, două elemente care fac diferența. Cu ce vine în plus?

 1. Pe lângă trimiterea facturilor emise și recepționarea facturilor primite, SBS eFactura asigură și arhivarea tuturor informațiilor transmise sau recepționate de la  ANAF. 
  Este unul dintre puținele sisteme de pe piața autohtonă care păstrează pentru fiecare factură emisă atât fișierul json și .xml original, cât și fișierul .zip ce conține răspunsul de confirmare al ANAF sau eventualele mesaje de eroare identificate. Arhivarea se face, pe toata durata contractului, în trei zone geografice distincte pentru a asigura siguranța datelor. În cazul unei întreruperi a contractului datele pot fi descărcate în baza unui proces de tip ”Data liberation”.
 2. SBS eFactura permite vizualizarea facturilor preluate din SPV-ul companiilor în portalul aplicației, dar oferă și accesul programatic prin fișierele json puse la dispoziția aplicațiilor ERP pentru ca acestea, folosind procese de conciliere specifice și reguli de mapare a informațiilor, să le poată converti în facturi și să le integreze în fluxul specific de documente. 

Economisiți timpul și efortul alocat operării e-facturilor și asigurați-vă că scăpați de stresul modificărilor legislative neașteptate folosind un soft care se actualizează automat! 

Cu SBS eFactura totul este simplu și rapid. Facturile se transmit simultan și nu una câte una, statusul facturilor la ANAF se interoghează automat și răspunsurile se gestionează programatic, iar arhivarea se face pentru întreg istoricul.

Faceți pasul decisiv și  nu lăsați pe ultima sută de metri adaptarea la noile cerințe! 

Solicitați o prezentare

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...