Cel mai deschis blog despre afaceri și tehnologie

Acesta este locul unde împărtășim experiența, inovațiile și gândurile noastre cu comunitatea

Digitalizarea oferă soluții la provocările actuale din industria de construcții

Date: 21-06-2022
Author: Alina Răfoi

Potrivit unui studiu realizat de Deloitte, "Real Estate Confidence Survey for Central Europe", majorarea costurilor de construcție reprezintă cea mai mare provocare a anului 2022 pentru 90% dintre companiile imobiliare din România și din alte țări din sud-estul Europei. 

[citește mai mult...]

Funcționalități must-have pentru o soluție ERP pentru construcții

Date: 16-06-2022
Author: Alina Răfoi

Sunteți în căutarea unei soluții ERP pentru Construcții? SocrateERP vă oferă acces la toate funcționalitățile și informațiile de care aveți nevoie ca să vă asigurați că respectați termenele de livrare, calitatea și bugetele prevăzute, în vederea maximizarii satisfacției clienților, dar și a profitabilității.

 

Care sunt funcționalitățile must-have pe care vi le oferă SocrateERP pentru construcții?

[citește mai mult...]

Colectarea datelor de pe șantier, un punct critic pentru companiile de construcții

Date: 02-06-2022
Author: Alina Răfoi

Cu cât o firma este mai mare sau are mai multe șantiere deschise, cu atât are mai multe dificultăți în ceea ce privește colectarea informațiilor de pe șantier, ceea ce înseamnă ca urmărirea obiectivelor se realizează cu dificultate. Colectarea și controlul informațiilor și al activităților de pe șantier se poate realiza astăzi într-un mod mult mai simplu și eficient. Soluția completă pentru construcții pe care o oferim schimbă modul în care livrați proiectele de construcții.

[citește mai mult...]

Urmărirea proiectelor de construcții pe faze și subfaze

Date: 12-05-2022
Author: Alina Răfoi

Încercarea de a optimiza performanța unui proiect de construcții poate fi destul de dificilă, iar aceasta necesită o planificare atentă și eficientă, ca să se poată respecta termenele limită și standardele de calitate ale proiectelor contractate.  

 

Pentru a satisface cererile tot mai mari ale beneficiarilor, toate activitățile echipelor din companiile de construcții trebuie să devină mult mai eficiente. Cel mai important pas în îndeplinirea acestui scop este urmărirea proiectelor de construcții pe faze, subfaze și activități, iar SocrateERP pentru construcții asigură fluiditatea operațiunilor, optimizarea timpului și a folosirii resurselor, mult mai puține erori, transparență și predictibilitate.

[citește mai mult...]

BITSoftware susține activ digitalizarea industriei de construcții

Date: 19-01-2022
Author: Alina Răfoi

Contextul pandemic a contribuit suplimentar la accelerarea transformării digitale în mediul de afaceri. Nicio industrie nu a rămas imună, iar sectorul de construcții nu face excepție de la această regulă. Deși rata de adopție a digitalizării în construcții a fost mai scăzută anii trecuți, companiile rămânând destul de reticente la schimbare, începând cu 2020 am remarcat o creștere a interesului pentru soluții software, tendință care se menține activă și în prezent.

[citește mai mult...]

Rolul managerului de proiect pe șantier

Date: 10-02-2021
Author: Alina Răfoi

Acum ceva vreme, făceam o scurtă trecere în revistă a principalelor sarcini și a rolului managerului de proiect în zona de construcții. Am simțit însă nevoia să reluăm subiectul și să facem update. Indiferent de tipul de proiect de construcții, că vorbim despre proiecte civile, comerciale sau industriale, “hățurile” proiectului se află în mâinile managerului de proiect. El este cel care organizează, planifică și coordonează activitățile și resursele de pe șantier, verifică și controlează lucrările de construcție, se asigură că are la dispoziție toate resursele materiale, financiare și umane necesare pentru fiecare etapă din proiect, se asigură de instruirea personalului din subordine și se asigură că se respectă tehnologiile de execuție și de exploatare și întreținere a echipamentelor.

[citește mai mult...]

Descoperiți aplicația mobilă SocratePontaje pentru construcții

Date: 23-10-2020
Author: Alina Răfoi

 

 

Unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus încă de acum câțiva ani a fost să oferim clienților noștri o soluție completă pentru companiile din construcții. Pentru automatizarea pontajului pentru angajații care lucrează pe șantier, am dezvoltat SocratePontaje, aplicația mobilă care permite introducerea pontajelor direct de pe telefonul mobil sau tabletă.

[citește mai mult...]

SocratePontaje, prima aplicație mobilă care facilitează procesul de pontare în construcții

Date: 25-09-2019
Author: Alina Răfoi

Pentru că în ultimii ani se vorbește mereu de digitalizare și de beneficiile acesteia pentru companii, este clar pentru toată lumea ca aceasta a devenit o nevoie majoră și nu este doar un moft. Digitalizarea înseamnă automatizare, ceea ce presupune o reducere semnificativă a timpului alocat activităților manuale, crescând productivitatea angajaților și lăsându-le timp pentru activitățile cu o mai mare valoare adăugată.

[citește mai mult...]

Categorii

mai mult...

Arhivă


mai mult...