Cel mai deschis blog despre afaceri și tehnologie

Acesta este locul unde împărtășim experiența, inovațiile și gândurile noastre cu comunitatea

Tranziția către Cloud și digitalizare pentru flexibilitate și scalabilitate

Date: 21-10-2021
Author: Alina Răfoi

Covid-19 a accelerat tranziţia către cloud și digitalizare

 

Dacă ultimii doi ani ne-au învățat ceva, este faptul că business-urile digitalizate sunt mult mai agile și mai capabile să se replieze rapid în contextul actual. Tehnologia cloud ne conectează indiferent de locul în care ne aflăm în lume, ne oferă acces la aplicaţii critice şi servicii inovatoare, creează parteneriate în interiorul şi în afara organizaţiilor noastre şi ne permite să scalăm un business rapid şi mai puțin costisitor.

[citește mai mult...]

SocrateERP pentru decizii informate în timp real, pe timp de criză

Date: 25-05-2020
Author: Alina Răfoi

 

Apariția unei crize este, cu siguranță, cel mai mare test de performanță dat business-urilor. Închiderea birourilor, distanțarea socială, precum și toate măsurile adoptate pentru prevenirea răspândirii virusului au ca rezultat nevoia de digitalizare rapidă și o dată cu ea, creșterea cererii de soluții care facilitează colaborarea echipelor, dar și a soluțiilor ERP și CRM în cloud. 

 

Flexibilitatea și abilitatea unui business să-și adapteze activitatea la schimbările apărute la nivel național, dar și global, este foarte importantă. Pentru ca managerii să poată lua cele mai bune decizii într-un timp cât mai scurt, au nevoie de soluții de management capabile să satisfacă nevoia de viteză, agilitate și scalabilitate a business-urilor.

[citește mai mult...]

De ce să migrați aplicațiile în cloud?

Date: 07-04-2020
Author: Alina Răfoi

Cloud-ul este flexibil și la fel trebuie sa fie și angajații, dar și companiile. Cel mai bun exemplu pe care îl putem da este situația actuală în care ne aflăm, când angajații sunt obligați să lucreze de acasă, iar companiile vor și trebuie să își continue activitatea și să aibă angajați la fel de productivi. 

 

Tehnologia cloud presupune stocarea de date (cum ar fi fișiere text, foto sau video) și de aplicații software pe infrastructură hardware stocată în cloud și pe care utilizatorii le pot accesa pe internet. Tehnologia cloud permite companiilor să devină mobile, dând posibilitatea angajaților să lucreze de oriunde, putând accesa aplicațiile direct dintr-un browser. Această metodă de lucru este mai rapidă, mai ieftină, mai flexibilă și mai sigură și reduce costurile cu infrastructura.

[citește mai mult...]

O nouă listă de prețuri pentru G Suite Basic și G Suite Business Edition

Date: 14-03-2019
Author: Camelia Mihai

În ultimii zece ani, G Suite a crescut pentru a oferi mai multe instrumente, cu funcționalități diferite și care să aducă valoare companiilor care doresc să transforme modul în care lucrează. Singurul lucru care nu s-a schimbat până în acest moment a fost prețul. Google anunță însă o actualizare a prețurilor de listă la nivel mondial pentru G Suite Basic Edition și G Suite Business Edition.

[citește mai mult...]

Beneficiile tehnologiei cloud pentru agricultură

Date: 19-02-2016
Author: Alina Răfoi

 

Tehnologia cloud presupune stocarea de date (cum ar fi fișiere text, foto sau video) și de aplicații software pe computere sau servere aflate la distanță și pe care utilizatorii le pot accesa pe internet. Tehnologia cloud permite companiilor să devină mobile, dând posibilitatea angajaților să lucreze de oriunde, de pe orice dispozitiv, având nevoie doar de un browser de internet. Această metodă este mai rapidă, mai ieftină, mai flexibilă și mai sigură și reduce drastic costurile cu infrastructura.

 

Unul dintre sectoarele economiei care poate beneficia pe deplin de avantajele tehnologiei cloud este agricultura. Agricultura este un domeniu destul de volatil, iar succesul depinde întotdeauna de factori de tot felul: schimbarea sezoanelor, volumul precipitațiilor care variază, modelele climatice în continuă schimbare si tehnologia utilizată.

[citește mai mult...]

Supply chain-ul a intrat în era schimbării

Date: 15-01-2016
Author: Alina Răfoi

Felul în care se face comerțul în ziua de astăzi s-a schimbat radical. Lumea actuală este într-o continuă mișcare și transformare, iar bunurile cele mai de preț sunt timpul și informația. Comercianții de succes se asigură că oferă toată informația necesară despre produsele lor pe toate canalele de vânzare pe care le au la dispoziție și că produsele ajung în cel mai scurt timp posibil la client. Tocmai de aceea, comercianții au fost nevoiți să se adapteze cerințelor și să găsească noi canale de vânzare, inovația și agilitatea fiind factori esențiali pentru succesul în business.

[citește mai mult...]

De ce sunt datele mai sigure în cloud decât pe serverele proprii?

Date: 02-12-2015
Author: Alina Răfoi

Dacă arhitectura cloud ar fi o ființă umană, aceasta s-ar afla acum la vârsta adolescenței. Companiile sunt încă indecise în privința migrării la cloud, datorită faptului că părerile legate de securitatea în cloud sunt foarte împărțite, ceea ce face ca imaginea cloud-ului să fie tulbure și să inspire nesiguranță. Conștient sau nu, cu toții folosim (mai mult sau mai puțin) servicii de tip cloud. Abia când vine vorba de a urca în cloud date sensibile, începem să ne punem problema securității lor.

[citește mai mult...]

Tendințe pentru piața de cloud din România

Date: 18-11-2015
Author: Alina Răfoi

În cadrul evenimentului IMWorld 2015, Remus Cazacu, Director general și Fondator BITSoftware, a fost invitat alături de reprezentanții Microsoft România și Spearhead, la o dezbatere legată de tendințele pieței de cloud în România.

[citește mai mult...]

GoogleApps for Work vine cu o ploaie de noutăți

Date: 22-10-2015
Author: Alina Răfoi

Lumea este în continuă mișcare, la fel și mediul de afaceri. Pentru a putea păstra pasul cu așteptările clienților, GoogleApps for Work a anunțat o ploaie de noutăți, care sunt, cu siguranță, pe gustul tuturor: transcriere vocală, teme noi, o mai bună vizibilitate a ultimelor modificări făcute pe documente partajate și multe altele.

[citește mai mult...]

SocrateCloud ERP - soluția completă pentru companiile din distribuție

Date: 06-10-2015
Author: Alina Răfoi

Activitatea unui distribuitor pare simplă: să cumpere şi să vândă produse. Dar simplitatea este mai complicată decat pare. Distribuția este o activitate "de foc continuu", în care zi de zi sunt necesare informații de bază privind stocurile de mărfuri și comenzile preluate de la clienți.

[citește mai mult...]

Categorii

mai mult...

Arhivă


mai mult...