Un depozit automatizat aduce o creștere a performanței și o scădere a costurilor. Procesarea comenzilor, gestiunea stocurilor, optimizarea spațiului de depozitare și trasabilitatea end-to-end nu mai reprezintă o problemă pentru un depozit care a înțeles că investiția într-un sistem WMS modern, flexibil și extensibil înseamnă, de fapt, o creștere a profitabilității.
Soluții WMS flexibile și extensibile pentru depozite profitabile
Creșteți profitabilitatea în logistică și distribuție cu soluțiile software potrivite
La nivel mondial distribuția a devenit un sector economic deosebit de dinamic, iar comerțul în sine a suferit mutații pe toate planurile, diversificând metodele de vânzare și formele de distribuție. Principalele fenomene care au generat aceasta “mutație” sunt:
[Infografic] 5 beneficii pe care le aduce un sistem WMS în depozit
Report Linker estimează că în Europa piața de soluții WMS va avea o rată medie de creștere de 15,9% pe an, de la 687,6 mil dolari în 2018 la 2504,6 mil dolari în 2027.
Transformarea digitală a afacerii - Îmbunătățește-ți activitatea!
Un element important al transformării digitale este digitalizarea și automatizarea proceselor în cadrul companiei. O provocare majoră este identificarea sistematică a potențialului de digitalizare în procesele de afaceri, în funcție de planurile de dezvoltare ale companiei, nevoile de automatizare, eficientizarea costurilor și planificarea resurselor companiei necesare susținerii dezvoltării.
Fonduri europene pentru extinderea și modernizarea capacității de producție alături de soluții ERP, CRM, BI sau WMS
Și anul acesta companiile mici și mijlocii își pot crește profitabilitatea și maximiza potențialul în afaceri prin intermediul finanțărilor europene.
În contextul actual al evoluției economice, ideea achiziționării unui sistem WMS a devenit din ce in ce mai populară și printre companiile care nu dețin neapărat un sistem complex de depozitare, cu suprafețe și rulaje mari, dar și pentru companiile cu un număr mare de clienți și cu volume mici de rulaj.
V-ați întrebat vreodată ce înseamnă o afacere de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astfel încât afacerea să crească în mod natural.
Dar cum vă puteți da seama dacă afacerea dumneavoastră de distribuție se îndreaptă în direcția bună? Cum vă puteți asigura că știți în orice moment ce se întâmpla cu banii dumneavoastră? Care sunt semnele care arată că aveți nevoie de sisteme informatice pentru un control riguros și care să vă permită creșterea afacerii? După 22 de ani de experiență și mii de discuții cu oameni de business, am alcătuit o listă cu unele dintre cele mai comune semne care vă arată că afacerea dumneavoastră de distribuție are nevoie de un sistem integrat de gestiune.
Cross-docking, logistică mai rapidă și mai ieftină pentru distribuție
Cross-docking-ul este o tehnică logistică ce elimină sau scad activitățile de depozitare și picking în cadrul unui depozit, păstrând doar funcțiile de primire și de livrare. Ideea este să se transfere livrarile direct din trailerele care vin în cele care pleacă fără a fi necesară depozitarea, având o durată scurtă de staționare. În cazul ideal, pe platforma de cross-docking livrarile petrec în mod normal de la câteva minute la 24-36 de ore. În principiu, platformele de cross-docking sunt niște spații de transfer, unde camioanele ajung cu bunuri care trebuie sortate, consolidate cu alte bunuri care vin cu alte transporturi, iar apoi încărcate pentru livrare.
Așa cum menționam anterior, la sfârșitul anului trecut am avut oportunitatea de a avea câteva întâlniri cu manageri de logistică, pentru a reconfirma cele mai importante provocări din domeniul lor de activitate. Concluziile acestor întâlniri au fost formulate atât pe baza interviurilor, cât și a observațiilor personale, iar în topul celor mai importante provocări în managementul logistic s-a situat și lipsa de flexibilitate.
Dacă privim la nivel de industrie, supply chain-ul se schimbă în mod constant şi acesta poate sa afecteze orice firmă. Pentru a se adapta la flexibilitatea unui supply chain companiile trebuie să dezvolte şi să implementeze oficial o strategie de logistică, care să le permită să identifice impactul schimbărilor iminente şi să se adapteze la nivel organizaţional şi funcţional pentru a se asigura că nivelul de servicii aduse clienților nu este redus.