BITSoftware oferă o gamă variată de soluții software concepute special pentru a ajuta companiile românești să navigheze cu succes prin complexitatea tot mai mare a peisajului fiscal. Cu o atenție deosebită asupra cerințelor specifice impuse de SAF-T, e-Factura și e-Transport, BITSoftware pune la dispoziția clienților săi instrumente eficiente și intuitive care simplifică procesele contabile și asigură conformitatea cu legislația în vigoare.
Evitați sancțiunile ANAF prin utilizarea SBS e-Transport, soluția de încredere oferită de BITSoftware
Digitalizarea și modernizarea ANAF, îmbunătățirea comunicării cu contribuabilii, persoane fizice sau juridice, au fost doar câteva dintre dorințele și cerințele mediului de business, iar anul 2022 a fost unul de referință și plin de schimbări pentru sistemul fiscal prin următoarele măsuri, prezentate în ordinea cronologică a introducerii lor:
- Încheierea procesului de conectare a caselor de marcat la sistemul ANAF
- Obligativitatea raportării SAF-T
- Introducerea facturării electronice (RO e-Factura)
- Introducerea raportării e-Transport, soluția de monitorizare a transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat
Ca furnizor consacrat de sisteme de business, am analizat complexitatea cerințelor noilor raportări fiscale, amplitudinea datelor ce trebuie furnizate, variațiunea și specificitatea în implementarea ERP și am venit cu soluții care să răspundă noilor cerințe, prin intermediul a trei servicii, respectiv: SBS eSAFT, SBS eFactura și SBS eTransport.
Ce este sistemul RO e-Transport?
În aprilie 2022, Guvernul României a aprobat un proiect de Ordonanță de urgență prin care se stabilește implementarea sistemului electronic integrat RO e-Transport de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat. Sistemul este menit să urmărească în timp real deplasarea bunurilor cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României. Cu alte cuvinte, statul va monitorizează cu ajutorul platformei, nu doar transportul achizițiilor locale cu risc ridicat, ci toate transporturile de bunuri riscante fiscal, chiar și al acelora care doar tranzitează România. Pe 30.09.2022 s-a publicat o nouă hotărâre care amână termenul de introducere a amenzilor de la 1.10.2022 pentru 1.01.2023.