Cel mai deschis blog despre afaceri și tehnologie

Acesta este locul unde împărtășim experiența, inovațiile și gândurile noastre cu comunitatea

Soluții software în slujba fermierilor

Date: 11-03-2022
Author: Alina Răfoi

Cu toate că România are una dintre cele mai întinse suprafețe de teren agricol din Europa, ne aflăm pe ultimele locuri din UE din punct de vedere al eficienței utilizării suprafeței agricole. De asemenea, România este printre ultimele țări din Europa la capitolul digitalizare și inovație ȋn agricultură. Principalele motive sunt nivelul scăzut al înțelegerii conceptului de digitalizare și rezistența la schimbare. Utilizarea tehnologiilor digitale poate avea un impact pozitiv asupra calității vieții în zonele rurale și poate atrage o generație mai tânără către inițiativele de investiții în afaceri rurale.

[citește mai mult...]

Noutăți FieldBook AgriApps

Date: 18-11-2020
Author: Alina Răfoi

Avem o toamnă foarte bogată. Nimic nu ne-a împiedicat din a veni cu soluții și funcționalități noi pentru clienții noștri. Acum a venit vremea să anunțăm că avem o serie de noutăți pentru FieldBookAgriApps cu care ne propunem să transformăm și mai mult peisajul agriculturii digitale și să continuăm să facilitam accesul la o profitabilitate mai mare și o agricultură mai sustenabila pentru fermieri.

[citește mai mult...]

Agricultura transformată de tehnologie în agricultură inteligentă

Date: 22-08-2019
Author: Alina Răfoi

La nivel mondial, agricultura a avansat semnificativ. Prin utilizarea tehnologiei, agricultura poate ajunge la o eficiență pe care părinții sau bunicii noștri nu au fi văzut-o niciodată ca fiind posibilă.

[citește mai mult...]

Grupul Jidvei utilizează SocrateCloud ERP, soluția completă pentru agricultură

Date: 07-03-2016
Author: Alina Răfoi

 

Grupul Jidvei utilizează SocrateCloud ERP, soluția completă pentru agricultură, pentru a obține un control sporit asupra afacerii. Sistemul ERP dezvoltat de BITSoftware contribuie la creșterea productivității angajaților și gestionarea integrată a tuturor activităților companiei.

 

Grupul Jidvei este format din 20 de firme cu obiecte de activitate foarte variate: producția de vin și vinars, cultivarea viței de vie, creșterea și comercializarea animalelor, cultivarea și comercializarea cerealelor, producția de materiale de construcții ecologice, producția și comercializarea articolelor de panificație, HORECA și servicii. În ceea ce privește producția de vin, în prezent Jidvei este al treilea producător de vin din Europa, cu peste zece milioane de sticle de vin vândute anual, principala sa piață de desfacere fiind cea autohtonă, dar având operațiuni de export către piețe importante, precum: S.U.A, China, Japonia, Olanda, Germania, Italia, Spania, Portugalia, Algeria, dar s-a început activitatea de export și către Canada, U.K., Australia sau Taiwan.

 

[citește mai mult...]

Beneficiile tehnologiei cloud pentru agricultură

Date: 19-02-2016
Author: Alina Răfoi

 

Tehnologia cloud presupune stocarea de date (cum ar fi fișiere text, foto sau video) și de aplicații software pe computere sau servere aflate la distanță și pe care utilizatorii le pot accesa pe internet. Tehnologia cloud permite companiilor să devină mobile, dând posibilitatea angajaților să lucreze de oriunde, de pe orice dispozitiv, având nevoie doar de un browser de internet. Această metodă este mai rapidă, mai ieftină, mai flexibilă și mai sigură și reduce drastic costurile cu infrastructura.

 

Unul dintre sectoarele economiei care poate beneficia pe deplin de avantajele tehnologiei cloud este agricultura. Agricultura este un domeniu destul de volatil, iar succesul depinde întotdeauna de factori de tot felul: schimbarea sezoanelor, volumul precipitațiilor care variază, modelele climatice în continuă schimbare si tehnologia utilizată.

[citește mai mult...]

Sistem ERP pentru agricultură, secretul creșterii

Date: 11-02-2016
Author: Alina Răfoi

 

Agricultura este o ramură importantă a oricărei economii naţionale. Conform statisticilor realizate de Națiunile Unite, până în anul 2050 puține țări vor mai avea suficient pământ arabil pentru a susține nevoile populației în creștere. Aceleași statistici arată că până în 2050, populația va ajunge la un nivel record de 9 miliarde de persoane. Această creștere va trebui să fie susținută și de o creștere a producției agricole.

 

Cu toate că România are una dintre cele mai întinse suprafețe de teren agricol din Uniune, ne aflăm pe ultimele locuri din UE din punct de vedere al eficienței utilizării suprafeței agricole.

[citește mai mult...]

ERP cu fonduri europene nerambursabile

Date: 01-10-2015
Author: Alina Răfoi

Stiați că puteți beneficia acum de până la 200 000 EUR nerambursabili pentru achiziționarea de soluții software pentru managementul afacerii? Companiile private, dar şi instituţiile publice au la dispoziţie până în 2020 fonduri de 532 mil. euro pentru proiecte IT&C. Volumul total al fondurilor europene alocate pentru anul 2015 este de peste 57 mil. EUR la nivel național, iar termenul limită pentru depunerea proiectelor este 30 octombrie 2015.

[citește mai mult...]

Categorii

mai mult...

Arhivă


mai mult...