Cel mai deschis blog despre afaceri și tehnologie

Acesta este locul unde împărtășim experiența, inovațiile și gândurile noastre cu comunitatea

ERP Tips & Tricks - Când o implementare poate eşua....?

Date: 20-03-2014
Author: Bit Software

implementare ERP

 

 

Un lucru este evident - cu toţii ne dorim o implementare de succes, fie că ne aflăm în "barca" clientului, fie în cea a furnizorului. Un proiect, nu neapărat unul de implementare sistem ERP, este considerat un succes atunci când, în timpul şi în bugetul agreat sunt îndeplinite obiectivele stabilite la începutul proiectului.Totuşi, există proiecte de implementare care, în timp, sau chiar de la început se îndepărtează de la această definiţie. Unele din principalele motive pentru care o implementare este sortită unui eşec sunt:

[citește mai mult...]

Despre Vechi și Nou

Date: 11-03-2014
Author: Dan Melinte

sau

Despre Reticența la schimbare a utilizatorilor și despre cum se transformă din adversari în aliați odată cu trecerea timpului și cu obicinuirea cu noul 'program’.

 

N-ați avut senzația că vă aflați pe un câmp de luptă, atunci când utilizatorii încep în sfârșit lucrul în ‘noul program’?

Eu da, all the time, sau în cea mai mare parte a implementărilor.

Într-un fel, implementarea unui ERP, aka ‘noul program’ este un război ’ iar noi, implementatorii suntem cei din linia intâi.

Ca să fiu mai clar: unde se petrece conflagrația, cine este inamicul și cine sunt aliații?

[citește mai mult...]

Trainingul - unul dintre factorii care asigură succesul în implementarea și menținerea unui sistem integrat de gestiune în organizație

Date: 06-03-2014
Author: Bit Software

Trainingul_asigura.png

 

Sistemele ERP sunt in continuă schimbare datorită, în primul rând modificărilor din organizație și a actualizărilor generate de acestea, care duc la necesitatea de a adăuga/dezvolta noi funcţionalităţi, precum și datorită modificărilor legislative. În plus, creşterea numărului de utilizatori și sistemului integrat de gestiune (ERP) în organizaţie, precum şi migrarea acestora duc la necesitatea de training în mod recurent. În concluzie, training-ul de ERP este o activitate care nu se face o singură dată, ci trebuie continuată de câte ori este nevoie.

[citește mai mult...]

Concepte de backup și restaurare a bazei de date Oracle

Date: 03-03-2014
Author: Bit Software

Concepte de backup si restaurare a bazei de date Oracle.png

 

Este în general recunoscut faptul că planificarea continuităţii activităţii în caz de dezastru este o activitate vitală, dar destul de rar implementată în sistemele IT medii şi mici din România. Înainte de crearea planului în sine, este esenţial să se ia în considerare efectele potenţiale ale dezastrelor şi riscurile asociate. Acestea sunt bazele pe care ar trebui să fie construit planul de continuitate sau de refacere în caz de dezastru. Planul în sine trebuie să fie întreținut, testat şi verificat, pentru a avea certitudinea că acesta rămâne adecvat nevoilor organizației.

[citește mai mult...]

Categorii

mai mult...

Arhivă


mai mult...