Impactul tehnologiei de ultimă generație asupra gestiunii stocurilor

Date: 06-10-2023
Author: Alina Răfoi

Impactul tehnologiilor asupra gestiunii stocurilor Blog

Gestiunea eficientă a stocurilor poate aduce oricărei companii un avantaj competitiv important. Gestiunea stocurilor este un aspect foarte important pentru afacerile care comercializeaza produse fizice. O gestionare eficienta a stocurilor reduce costurile operaționale, îmbunătățește satisfactia clientilor și crește profitabilitatea.

Pentru a aduce o îmbunătățire în gestionarea stocurilor, exista o serie de măsuri care pot fi aplicate:

  • Utilizarea unei soluții software de gestionare a stocurilor pentru vizualizarea în timp real a cantității și locației fiecărui articol
  • Implementarea unui sistem de etichetare pentru produse pentru identificarea rapidă și precisă a stocurilor
  • Utilizarea metodelor de prognozare și analiza a datelor pentru a prezice cererea și a evita situațiile de suprastoc sau stoc insuficient 
  • Îmbunătățirea proceselor de primire, depozitare și distribuție pentru reducerea timpului și costurilor operațiunilor de stocare
  • Implementarea unui sistem de evaluare a performanței pentru măsurarea și monitorizarea performanței gestionării stocurilor

Dacă în urmă cu câțiva ani majoritatea companiilor se concentrau asupra inventarierii și a urmăririi și gestionării costurilor legate de stocuri, zilele acestea sunt mult mai atente la eficiența stocurilor și cum să își îmbunătățească serviciile la costuri reduse și cu o mai mare viteză. ÎN prezent, există soluții pentru vizualizarea depozitelor, algoritmi avansați de refacere a stocurilor, optimizarea proceselor de alegere și ambalare, modele pentru a anticipa comenzile și altele.

La ritmul în care evoluează, tehnologia poate deveni un factor extrem de important pentru zona de management al stocurilor. Privită din perspectiva întregului lanț de aprovizionare al unei companii, tehnologia poate avea un impact uriaș asupra rezultatelor unei afaceri.

Soluțiile software de gestiune a depozitelor aduc o creștere a performanței și o scădere a costurilor. Procesarea comenzilor, gestiunea stocurilor, optimizarea spațiului de depozitare și trasabilitatea end-to-end nu mai reprezintă o problemă pentru un depozit care a înțeles că investiția într-un sistem WMS modern, flexibil și extensibil înseamnă, de fapt, o creștere a profitabilității. Unii dintre clienții noștri au raportat reduceri cuprinse între 30 și 60% ale costurilor sau timpului de operare, creșteri de 60-70% în ceea ce privește ducerea la bun sfârșit a comenzilor sau eliminarea în proporție de până la 90% a erorilor. 

BITSoftware are una dintre cele mai extinse game de soluții de gestiune a depozitelor, produse robuste, scalabile și adaptabile la nevoile, dimensiunea și complexitatea afacerii dvs.!

FluxVision WMS este una dintre primele soluții de gestiune a depozitelor în cloud dezvoltată în România. Este o soluție WMS de ultimă generație, care asigură o administrare automată și completă a tuturor activităților de depozitare pentru un număr nelimitat de entități. FluxVision WMS nu este doar o soluție de gestiune a depozitului, ci o platformă flexibilă și extensibilă, care se poate integra cu ușurință cu alte aplicații utile organizației din care faceți parte. API-ul facilitează sincronizarea soluției de warehouse management în timp real cu soluții third-party și alte device-uri pe care le utilizați în cadrul companiei, și permite dezvoltatorilor să integreze WMS-ul atât la nivelul bazei de date, cât și la nivel de aplicație, cu orice aplicație terță sau cu o aplicație proprie.

FluxVision WMS este integrat nativ cu SocrateERP, o soluție modernă, în cloud, care include funcționalități complete de gestiune economică și raportare, pentru firme care activează în diferite domenii. SocrateERP în cloud are la bază o arhitectură modulară care furnizează scalabilitate și adaptabilitate sporite și suportă servere multiple, tranzacții mari de date, un număr foarte mare de utilizatori, pentru a asigura cel mai scurt timp posibil de dezvoltare și implementare. Mai mult de atât, în cloud nu există timpi morți și indisponibilitate a serviciului, deoarece fiecare modul poate fi actualizat independent, pe baza conceptului de actualizare continuă a versiunilor. Cu ajutorul API-ului, FluxVision WMS se integrează cu platforme de e-commerce  și marketplace-uri, oferind o funcţionalitate bogată, flexibilitate şi control asupra conţinutului şi funcţionalităţilor magazinelor online. Vorbim aici mai ales de sincronizarea stocurilor în timp real între platformele de eCommerce și FluxVision, fapt care reduce semnificativ timpul de procesare a comenzilor și elimină erorile de natură umană. 

Integrarea FluxVision WMS cu serviciile de curierat rapid prin API înseamnă trimiterea automată a comenzii către curier cu toate datele şi generarea, totodată, a documentelor de transport (AWB) care pot fi transmise mai departe către clienți.

Pe parte hardware, FluxVision WMS se poate integra cu un număr infinit de dispozitive și senzori  cântare, handheld-uri sau alte dispozitive pentru automatizarea fluxurilor), care să vă permită să profitați din plin de tehnologia IoT.

Entersoft WMS, parte a Entersoft Business Suite, permite companiei dvs. să ia decizii asupra proceselor operaționale zilnice, să reducă complexitatea, să optimizeze costurile și să gestioneze resursele în interiorul și în afara granițelor depozitului. Funcționalitățile standard, împreună cu modulele specializate, se potrivesc depozitelor de dimensiuni mici și cu complexitate medie către redusă, în timp ce caracteristicile avansate și algoritmii de proces optimizați pot gestiona eficient cerințele depozitelor mai complexe și mai mari.Entersoft WMS® este proiectat să îndeplinească cele mai ridicate cerințe ale companiilor 3PL și 4PL.

Soluția funcționează on premises (la sediul clientului) dar și în cloud, eliminând astfel toate costurile asociate. 

Aplicația Entersoft WMS Mobile® este pe deplin compatibilă cu aproape orice infrastructură hardware existentă. Funcționează cu sistemele de operare de ultimă oră, precum Android și Windows 10. 

aberon este un sistem informatic flexibil pentru gestionarea depozitelor și distribuției și constituie nucleul principal al soluțiilor furnizate de Entersoft SCM 360 pentru optimizarea lanțului de aprovizionare. Este prietenos, ușor de utilizat, flexibil și modular, astfel încât să poată fi perfect adaptat nevoilor individuale ale fiecărui client. aberon este soluția ideală pentru medii de orice dimensiune și complexitate - de la depozite cu terminale wireless, până la centre de distribuție complet automatizate cu pick-by-light, carusele, sortatoare, stivuitoare automate, sisteme de picking GTP (Goods-to-person), și altele. 

​​aberon este un sistem multi-limbă și multi-metric și poate fi utilizat pentru a gestiona întreaga gamă de activități din depozit în același mod eficient. Acesta asigură monitorizarea continuă a fluxului de informații și materiale la fiecare „verigă” din lanțul de aprovizionare - de la producție, primire, depozitare, preluarea comenzilor, încărcarea și livrarea comenzilor către clienți. 

Pentru mai multe detalii despre soluțiile software de warehouse management, solicitați o întâlnire cu un consultant BITSoftware și împreună vom găsi soluția potrivită pentru business-ul dumneavoastră! 

Solicitați o prezentare personalizată

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...