Transformarea distribuției: puterea soluției software complete și integrate (ERP, SFA, xVAN, WMS, BI și e-Commerce)

Date: 16-02-2024
Author: Alina Răfoi

ERP-distributie-homeslider

Companiile de distribuție joacă un rol esențial în lanțul de aprovizionare, iar menținerea competitivității în peisajul afacerilor moderne necesită utilizarea unor tehnologii avansate. O astfel de abordare de tip game-changer este utilizarea unei soluții complete și integrate ERP, SFA, xVAN, WMS, BI și e-Commerce. În această postare pe blog, vom explora beneficiile soluției software complete și integrate pentru companiile de distribuție.

Click aici pentru o prezentare personalizată

Flux de date fără întreruperi și vizibilitate în timp real

Un sistem integrat conectează toate fațetele afacerii., asigurând un flux continuu de date între departamente. Această vizibilitate în timp real asupra operațiunilor permite luarea mai rapidă a deciziilor, gestionarea îmbunătățită a stocurilor și mai multă agilitate la schimbările pieței.

”Atunci când un client solicită o comandă se emit automat o serie de documente în cadrul departamentului de vânzări. Datorită implementării unui sistem software complet și integrat, am reușit să automatizăm acest flux, să diminuăm numărul mediu de erori de înregistrare și să răspundem prompt solicitărilor”, a spus Stelian Burian, General Manager la Stera Group.

Management îmbunătățit al relațiilor cu clienții

Un sistem CRM/SFA integrat permite o mai bună înțelegere și gestionare a interacțiunilor cu clienții. Distribuitorii pot urmări preferințele clienților, istoricul achizițiilor și comunicarea, permițând servicii personalizate, marketing direcționat și o îmbunătățire a ratei de retenție a clienților.

Eficientizarea gestiunii punctelor de facturare mobilă

Pentru companiile de distribuție, soluția xVan integrează și gestionează toate procesele tradiționale prezente în conceptul de facturare mobilă, atât în ceea ce privește organizarea și gestionarea din back-office, cât și în termeni de mobilitate. 

Mai mult timp pentru analiză şi control prin eliminarea timpilor alocaţi adunării şi consolidării datelor

Instrumentele BI integrate cu sistemul ERP oferă informații valoroase prin analiza datelor. Companiile de distribuție pot analiza tendințele, identifica oportunitățile de economisire a costurilor și pot lua decizii bazate pe date pentru a rămâne în fața concurenței.

“Operatorii pot construi rapoarte fără să fie nevoie de intervenţia unui consultant sau specialist IT. Datorită modulului de Business Intelligence, aceştia pot obţine imediat analiza timpului de achiziţionare sau analiza KPI pe divizii”, a explicat Stelian Burian, General Manager la Stera Group.

Reducerea costurilor și optimizarea resurselor

O soluție integrată elimină nevoia de mai multe sisteme autonome și introducerea manuală a datelor, reducând șansele de erori și economisind timp. Această eficiență duce la reducerea costurilor și la o mai bună utilizare a resurselor, contribuind la profitabilitatea generală.

Management eficient al depozitelor

Prin intermediul soluției WMS, companiile de distribuție își pot optimiza operațiunile din depozit. Procesele automate, cum ar fi onorarea comenzilor, urmărirea inventarului și preluarea și ambalarea, îmbunătățesc acuratețea și reduc erorile manuale. Această eficiență duce la procesarea mai rapidă a comenzilor și la o satisfacție îmbunătățită a clienților. 

“Cu soluția integrată ERP și WMS, totul este măsurabil, iar acesta este un aspect foarte important pentru noi. În decursul primelor 9 luni de utilizare, am livrat 252 000 de articole și nu am avut nici o eroare. Am eliminat pur și simplu eroarea umană. Dacă înainte aveam nevoie de 3-4 luni să învățăm un om în depozit, pentru a-l integra în muncă, acum vorbim de 3-4 zile.  Am optimizat spațiul în depozit cu 30%. Timpul de livrare s-a îmbunătățit cu 25% și cu același personal reușim să facem cu 30% mai mult”, a spus Radu Buda, Director General Select Auto.

Adaptabilitate și flexibilitate la schimbările din industrie

Peisajul afacerilor este dinamic, iar companiile de distribuție trebuie să se poată adapta rapid. O soluție integrată oferă flexibilitatea necesară pentru a încorpora noile tehnologii, a răspunde tendințelor pieței și a extinde operațiunile pe măsură ce afacerea crește.

“O soluție informatică este o necesitate, nu cred ca te poți dezvolta eficient și pe termen lung fără un astfel de suport. De aceea am decis ca trebuie să implementăm o soluție flexibilă și care să poată să fi personalizată în funcție de cerințele noastre”, a spus Andra Dănăilă, Managing Director Update Advertising.

Creșterea vânzărilor directe

Platforma e-Commerce integrată cu ERP-ul are un rol cheie în strategia de creștere a vânzărilor directe către companii deoarece reprezintă o fundație excelentă pentru expansiunea companiei și creșterea vânzărilor fără a angaja neapărat alți oameni. Disponibilitatea produselor în stoc este afișată în timp real, există limite de credit pentru clienți, aceștia își pot vedea istoricul comenzilor, al facturilor, soldurilor, prețul de listă vs prețul negociat contractual și așa mai departe.

O soluție software completă și integrată este un pas transformator pentru companiile de distribuție. Fluxul fără întreruperi de date, operațiunile optimizate, relațiile îmbunătățite cu clienții și luarea deciziilor în cunoștință de cauză contribuie în mod colectiv la îmbunătățirea eficienței, la reducerea costurilor și la un avantaj competitiv pe piață.

Click aici pentru o prezentare personalizată

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...