Preluați controlul în depozitul dumneavoastră! 5 metode prin care vă ajută soluțiile WMS de la BITSoftware.

Date: 05-05-2023
Author: Alina Răfoi

Preluati controlul in depozit - 5 metode blog

Condițiile economice actuale determină comercianții să acorde o importanță ridicată înțelegerii și satisfacerii nevoilor clienților. Acest lucru presupune și ca produsele pe care ei le cer sa fie livrate la timp și în cele mai bune condiții.

Sistemele de gestionare și automatizare a activităților din depozit au rolul de a crea și controla fluxurile de lucru din depozit. Alături de soluțiile ERP, ele asigură comunicarea corectă și rapidă între depozite și sediul central, precum și controlul integrat al activităților din companie.

BITSoftware nu vine cu o soluție WMS, ci cu trei! În prezent, BITSoftware are una dintre cele mai extinse game de soluții de gestiune a depozitelor, produse robuste, scalabile și adaptabile la nevoile, dimensiunea și complexitatea afacerii dvs.!

Descărcați ebook-ul gratuit pentru a vedea detalii despre soluțiile WMS pe care le propunem clienților noștri. 

Descărcați ebook-ul

Cum vă ajută soluțiile WMS de la BITSoftware să preluați controlul în depozit?

1. Prin recepții rapide de marfă. Zero timp pierdut și zero erori.

Verificați produsele prin scanarea codurilor de bare fără să vă mai faceți griji că s-ar putea strecura vreo eroare la recepția mărfii. În cazul în care lucrați cu produse perisabile unde trasabilitatea, datele de expirare și numerele de lot sunt importante, cu soluțiile noastre sunteți acoperit! Pe lângă acuratețe și rapiditate, WMS-ul oferă și flexibilitate. Puteți realiza recepții ghidate care presupun verificarea mărfii de la furnizor pe baza facturii sau avizului de însoțire a mărfii care vă ajută să stabiliți dacă recepția este conformă.

2. Prin stocare și localizare corecte ale mărfii. Mergeți la sigur!

Atunci când gestionarii au o la îndemână o hartă a depozitului totul devine mai ușor. Știu mereu unde e localizată marfa pe care o caută, iar aplicația WMS le arată care este cel mai scurt traseu până la marfă în funcție de ordinea de picking, de produse și de locația în care se află marfa respectivă. Asta înseamnă că nu mai pierde nimeni vremea să caute produse prin depozit indiferent dacă e vorba de pickeri noi sau de un depozit mare în care lucrează mai mulți gestionari. 

3. Prin realizarea inventarului rapid, ușor și exact. Fix ceea ce aveți nevoie! 

Renunțați la numărarea manuală a produselor și la erorile umane care apar în tot acest proces. Puteți reduce semnificativ timpul necesar pentru inventariere fiindcă fiecare om din depozit își alege o zonă în care scanează marfa cu ajutorul terminale mobile. Iar la final numărătoarea produselor se realizează cumulat și automat de către soluția WMS.

Dacă activați în retail sau FMCG atunci sunteți cu siguranță interesat și de inventarierea pe serii de lot și date de expirare și puteți identifica rapid dacă există diferențe de lot care trebuie reglate.

4. Prin gestionarea corectă a procesul de reaprovizionare

Reaprovizionarea cu marfa a depozitului trebuie realizata în mod optim, astfel incat sa nu apară situații de supra sau sub-stoc. În sistemul WMS pot fi generate task-uri de reaprovizionare pentru produsele care sunt identificate ca neavand stoc suficient în timpul procesului de picking. Sau se poate calcula necesarul de reaprovizionat la anumite intervale de timp, iar pe baza acestuia sa fie mai departe generate documentele de reaprovizionare.

5. Prin identificarea instantă a produselor. Fără nicio eroare.

Fie că e vorba de data de expirare, de serie de lot sau cu soluțiile WMS de la BITSoftware puteți fi sigur că nu se greșește atunci când operatorii verifică marfa indiferent că ea se află la recepție, la livrare, la inventar, la retur sau garanție. Sistemul WMS avertizează sau opresc pickerii să trimită marfă cu o serie de lot și dată de expirare care nu se încadrează în ceea ce trebuie livrat către clientul final. Astfel, dacă lucrați în FMCG, evitați situațiile în care se refuză marfa de către client și vă puteți asigura că ați respectat condițiile contractuale referitoare la data de expirare. În plus, dacă lucrați cu serii de lot și cu date de expirare, atunci sistemul trimite operatorul la locația unde produsele expiră cel mai repede.

Preluați chiar acum controlul și eliminați erorile din depozit și comenzi. Aflați mai multe detalii despre cum poți face acest lucru utilizând unul din sistemele WMS de la BITSoftware. 

Solicitați o prezentare personalizată

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...