În procesul de implementare al FluxVision WMS, metodologia nu specifică doar obligativitatea analizei ci oferă și câteva șabloane, care ghidează procesul de analiză pentru a se asigura faptul că au fost luate în considerare toate aspectele relevante înainte de implementare.
Lista este foarte lungă. Unii ar putea spune că relevant este doar cum lucrează oamenii în depozit și cum se pot mula pașii în aplicație, dar s-ar înșela. Este într-adevăr relevant cum lucrează și ce fac oamenii din depozite, caracteristicile fizice ale mărfurilor, amenajarea spațiului de depozitare, modul de ambalare al mărfurilor de către furnizori, dimensiunile și frecvența comenzilor de livrare (fie ele chiar și interne, de exemplu aprovizionarea producției), mijloacele de transport și orice alt aspect care ține de activitatea fizică din depozit. Însă lucrurile nu se opresc aici. Deoarece un depozit face întotdeauna parte dintr-un întreg care este organizația, sistemul WMS trebuie și el armonizat cu alte departamente ale organizației. Astfel, sistemul WMS trebuie integrat cât mai mult posibil cu celelalte aplicații pe care organizația pe folosește, pentru a reduce sau chiar elimina, atât timpii de operare cât și frecvența greșelilor.
Sunt astfel implicate în discuțiile de analiză cam toate departamentele dintr-o organizație: achiziții, producție, vânzări, echipe de teren, contabilitate etc. Iar în aceste discuții se stabilește cum interacționează fiecare cu depozitul și dacă folosesc un software dedicat, cum se integrează acesta cu sistemul WMS. Și ca o paranteză, FluxVision WMS pune la dispoziție un API complet prin care se pot face integrări cu orice sistem extern: ERP, SFA, TMS, WIP etc.
La final, toate informațiile ajung într-un document structurat, redactat de o asemenea manieră încât toate persoanele implicate în proiectul de implementare, atât din partea furnizorului cât și a beneficiarului, știu foarte bine ce au de făcut.