Cum să creșteți profitabilitatea unei companii de distribuție și logistică? Cu soluțiile software potrivite!

Date: 04-08-2022
Author: Alina Răfoi

Profitabilitate distributie blog

Gestionarea unei companii de distribuție și logistică în era vitezei necesită un proces de digitalizare și automatizare aprofundat pentru a ține pasul cu progresele. Conform Gartner, peste 50% dintre firmele din domeniu sunt convinse că soluțiile software au un impact puternic asupra dezvoltării business-ului și asupra profitabilității sale.

Prin digitalizarea fluxurilor de lucru logistice și ale lanțului de aprovizionare, se asigură automatizarea operațiunilor, sporirea satisfacției clienților prin personalizare, precum și productivitatea angajaților. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele transformării digitale pentru companiile de distribuție și logistică. Este, de asemenea, nevoie și de oamenii potriviți care să analizeze business-ul și să aleagă soluțiile potrivite pentru fiecare companie de distribuție și logistică în parte. 

Companiile din distribuție și logistică care vor să rămână profitabile şi să îşi păstreze poziţia din piaţă au nevoie de soluțiile software potrivite. La fel ca majoritatea industriilor, distribuția și logistica se confruntă în prezent cu o serie de schimbări importante, care aduc deopotrivă atât riscuri, cât şi multe oportunităţi, iar noile tehnologii sunt singurele care-i ajută să aibă o viteză de reacție cât mai mare astfel încât să răspundă la aşteptările clienţilor şi la noile modele de business. 

Tehnologia, digitalizarea şi automatizarea sunt soluţiile cheie pentru adaptarea continuă la realitate. Sfatul nostru este să evaluați soluțiile software și tehnologiile pe care le utilizați în prezent și să investiți în inovaţie şi soluţii menite să răspundă nevoilor curente, dar și capabile să se adapteze oricând la schimbare: inventar în timp real, big data, rapoarte și analize în timp real. 

Cum vă poate ajuta BITSoftware? 

Suntem 100% pregătit pentru a răspunde firmelor din distribuție, care doresc să integreze și să automatizeze toate procesele și canalele de distribuție, cu funcționalități care acoperă de la aprovizionare, optimizarea stocurilor și depozitelor, gestiunea comenzilor și a vânzărilor, optimizarea livrării, controlul prețurilor, marjelor și discounturilor, gestiunea financiar-contabila, gestiunea serviciilor, dar și analize și rapoarte specifice industriei.

SocrateERP pentru distribuție permite accesul la API prin care se poate integra cu platforme de e-Commerce B2B, pentru comunicarea dintre furnizori și clienți. Aceștia pot plasa comenzi online, urmări starea comenzilor, a facturilor, a produselor care sunt pe stoc și pot afla noutăți despre produse.

SocrateERP este integrat nativ cu FluxVision WMS, soluție specializata de gestiune a depozitelor, care asigura managementul complet și automatizat al operațiunilor de depozitare, oferind trasabilitate completă, reguli personalizate și ghidare în timp real a utilizatorilor. Pe lângă funcționalitățile de gestiune a operațiunilor de depozitare, FluxVision permite contorizarea a peste 50 de tipuri de servicii logistice conexe configurabile înregistrate automat. 

SocrateERP pentru distribuție este o platformă deschisă care poate fi integrată cu diverse soluții specializate care completează funcționalitățile deja existente.

 

Pentru mai multe detalii despre soluțiile software pentru distribuție, accesați pagina http://www.bitsoftware.eu/software-erp-distributie/, unde puteți solicita o întâlnire cu un consultant BITSoftware și puteți găsi soluția potrivită pentru business-ul dumneavoastră! 

Click aici pentru o prezentare personalizată

 

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...