Digitalizarea influențează în mod direct productivitatea și profitabilitatea șantierelor

Date: 21-09-2023
Author: Alina Răfoi

digitalizare constructii SM

Ecosistemul soluțiilor pentru construcții se îndreaptă către platforme software integrate care servesc mai bine nevoilor clienților. Conform companiei de consultanță McKinsey, digitalizarea în domeniul construcțiilor poate aduce o creștere a productivității de aproximativ 15% și o reducere a costurilor de 6%. În funcție de gradul de digitalizare și de cultura organizațională a fiecărei companii, procentul poate fi, uneori, semnificativ mai mare.

Comparativ cu alte industrii, Industria construcțiilor a rămas mai în urmă în ceea ce privește adoptarea digitalizării, a proceselor și tehnologiilor inovative. Un efect negativ al acestui comportament de consum al tehnologiei în industrie este de legat de diminuarea productivității care, împreună cu lipsa forței de muncă, crește impactul pe care îl resimte piața. Cel mai la îndemână exemplu în acest sens este faptul că planificarea proiectelor din birou rămâne necoordonată cu ceea ce se întâmplă pe șantiere și este adesea realizată pe hârtie fără a avea o trasabilitate clară, procesul logistic este și el de multe ori rudimentar și inadecvat, timeline-urile sunt transmise verbal și bugetele nu sunt ținute întotdeauna sub control. 

Cu toate acestea, în ultimii doi ani și, cu precădere, în ultimele luni apetitul companiilor din construcții pentru soluțiile de digitalizare a crescut considerabil. În ceea ce ne privește, numărul de solicitări de ofertă pentru soluția SocrateERP pentru construcții a înregistrat o creștere cu 57% în prima jumătate a anului 2023 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Un aport important l-au avut, cu siguranță, și fondurile nerambursabile puse la dispoziția companiilor interesate să-și digitalizeze activitatea de către Uniunea Europeană. 

Descărcați ebook-ul gratuit “Transformarea digitală, răspuns la provocările actuale din sectorul de construcții din România” și descoperiți cum vor reinventa soluțiile digitale managementul șantierelor. 📒 Descărcați ebook-ul gratuit

SocrateERP, soluție software de ultimă generație, în cloud, dezvoltată și implementată în zeci de companii de construcții de către specialiștii BITSoftware, vă ajută să maximizați profitabilitatea lucrărilor, să planificați resursele și bugetul, să urmăriți lucrările de construcții în timp real și să luați decizii rapide cu ajutorul rapoartelor.

SocrateERP este soluția care susține activitatea și digitalizarea companiilor de construcții prin:

  • Suport în aprovizionare prin controlul calității și al nivelului stocurilor, precum și prin planificarea achizițiilor
  • Controlul șantierelor prin introducerea și consultarea în timp real al informațiilor privitoare la consumuri, recepții, pontaje și utilaje.
  • Aplicație mobilă de introducere a pontajului  direct de pe șantier, cu ajutorul căreia puteți urmări și gestiona forța de muncă direct de pe telefon sau tabletă. 
  • Gestiunea lucrărilor de construcții prin monitorizarea și controlul derulării lucrărilor de construcții pe proiecte, faze și subfaze.
  • Urmărirea echipamentelor și utilajelor prin planificarea și monitorizarea acestora pe lucrări.
  • Urmărirea profitabilității în timp real prin gestionarea veniturilor, a costurilor și bugetelor pe o singură platformă. 

Unul din cele mai importante beneficii pe care-l aduce SocrateERP este îmbunătățirea proceselor de decizie, tocmai datorită accesului la informații exacte și centralizate. Raportarea în timp real este critică pentru succesul constructorilor. SocrateERP vă permite să urmăriți cu ușurință rapoartele în timp real pe consumuri, gradul de utilizare a resurselor, oferindu-vă posibilitatea de a face o planificare mult mai bună a resurselor și de a calcula profitabilitatea proiectelor de construcție. Capacitatea de raportare a SocrateERP vă permite să fiți mai bine informați și să luați decizii mult mai rapid.

Cu SocrateERP cumpărați timp. Timp pentru analize, timp pentru îmbunătățire, timp pentru reacții prompte la schimbările pieței și la cerințele beneficiarilor. Accesul la informație este foarte rapid, ceea ce înseamnă productivitate îmbunătățită, eficiență și, în cele din urmă, o companie profitabilă.

Solicitați un demo personalizat

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...