Digitalizarea reprezintă viitorul în construcții

Date: 09-07-2020
Author: Alina Răfoi

socrate erp digitalizare in constructii

 

Un raport realizat de compania americană Mulesoft și citat de “Agenda Construcțiilor” spune că 75% din manageri cred ca lipsa digitalizarii afectează veniturile firmelor. Același studiu arată ca transformarea digitală a devenit un imperativ strategic pentru majoritatea companiilor (92% dintre respondenti), acestea avand în derulare sau în planificare pentru următoarele 12 luni, investiții în zona digitală.

Industria construcțiilor a fost întotdeauna mai tradițională și conservatoare, dar cu toate acestea, în ultimii ani, apetitul pentru adoptarea noilor tehnologiilor a crescut. Deși digitalizarea industriei a avut un început mai lent, creșterea actuală a gradului de utilizare a soluțiilor digitale revoluționează complet sectorul. Cei care au adoptat mai devreme soluții informatice, au văzut deja beneficiile acestora. Creșterea eficienței și a productivității, îmbunătățirea procesului de management și controlul costurilor sunt doar câteva dintre ele. 



Despre ce presupune digitalizarea sectorului de construcții am mai scris anterior pe blog. Vorbim printre altele despre tehnologie și soluții în cloud, care să ducă la digitalizarea proceselor prin transmiterea online a informațiilor în timp real, pentru a asigura transparența și colaborarea, progresul și evaluarea riscurilor în timp util, controlul calității și, eventual, rezultate mai bune și mai fiabile.



În ultimii ani, SocrateERP în cloud a câștigat tot mai mult teren în această zonă, clienții noștri beneficiind de funcționalități critice pentru sectorul construcțiilor



Controlul șantierelor

Șefii de șantier pot introduce și pot consulta în orice moment date în sistem, direct din șantier. Cele mai importante informații sunt cele privitoare la consumuri sau recepții de materiale pe proiecte, pontaje și utilaje. Veți ști în orice moment când și cu ce materiale trebuie să vă aprovizionați pentru proiectele de construcții, astfel încât să nu existe întârzieri. 

 

Aplicație mobilă pentru pontajul angajaților direct de pe șantier

SocrateTimesheet permite preluarea pontajelor de către șefii de echipă sau șefii de șantier direct pe mobil sau pe tabletă pentru angajații din subordine pe proiectele pe care le au în derulare, fiind disponibilă introducerea orelor lucrate la nivel de fază și subfază pentru maxim 3 zile (ziua anterioară, ziua prezentă și ziua următoare). Aplicaţia foarte intuitivă şi uşor de folosit, funcționează în mod online, cât și offline, are o interfaţă prietenoasă și este potrivită pentru companii indiferent de mărime.

 

Urmărirea proiectelor

Urmărirea proiectelor presupune urmărirea modului de realizare și stadiul fiecărui proiect de construcții. Asta înseamnă că pentru fiecare proiect există în sistem o detaliere a acestuia la nivel de faze și subfaze și pentru fiecare din acestea se urmăresc conform devizelor consumurile de materiale, consumurile de ore, eventualele contracte cu furnizorii de servicii. Pentru fiecare proiect, fază, subfază și activitate se poate genera un raport comparativ - previzionat versus realizat.

 

Urmărirea echipamentelor și utilajelor

Echipamentele și utilajele sunt indispensabile în orice proiect de construcții. Tocmai de aceea este necesară o monitorizare a acestora, atât a timpului alocat pe proiect, fază sau subfază, cât și a costurilor aferente. Pentru fiecare echipament sau utilaj în parte se înregistrează orele lucrate, consumul de motorină, precum și numărul de kilometri parcurși.

 

Raportare în timp real 

Orice manager din construcții își dorește să aibă un control al proiectelor sale în derulare și al relației cu clienții și furnizorii, astfel încât să știe stadiul proiectelor, al costurilor și al veniturilor și care este profitul în timp real. Cu ajutorul rapoartelor dedicate din SocrateERP, companiile din construcții își pot urmări în timp real profitabilitatea, atât la nivel de proiect, cât și la nivel de companie, consumurile de materiale, consumurile de ore, de efort, de utilaje și de transport realizate versus cele planificate la nivel de fază, subfază și proiect, rapoarte de cash flow, costuri de proiecte realizate versus planificate, producție în curs, solduri neachitate sau cheltuieli nealocate. 

 

Așadar, transformarea digitală în construcții nu este o opțiune, ci este o schimbare care va transforma radical industria și va face companiile de construcții mai competitive și mai agile. Sunteți gata de schimbare? 

 

Doriți mai multe informații? Contactați-ne și discutați cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...