În economia extrem de competitivă de astăzi, capacitatea de a răspunde rapid la cerințele în continuă schimbare ale clienților reprezintă un avantaj competitiv important. În același timp, managementul eficient al operațiunilor de depozitare este esențial pentru succesul continuu al business-ului. Decizia de a alege un sistem WMS este strategică, iar importanța procesului de selecție nu poate fi minimizată.
Automatizarea fluxurilor de lucru din depozit folosind un sistem WMS reprezintă activitatea de automatizare a tuturor mișcărilor mărfii în depozit: intrări, ieșiri și mișcări interne. Automatizarea depozitului înseamnă reducerea la minimum a intervenției umane în luarea deciziilor și eliminarea sarcinilor ce necesită efort intensiv. Prin automatizarea fluxurilor WMS din depozit, companiile reduc erorile de operare și câștigă timp de procesare și livrare comenzi către clienți.
Automatizarea depozitului începe prin implementarea unui sistem de gestionare a depozitului (WMS), analiza datelor și controlul stocurilor și primul beneficiu va fi reducerea operațiunilor manuale.
FluxVision WMS conferă securitate sporită, eficiență mai mare a gestionării datelor, riscuri operaționale reduse. Din perspectiva depozitului, se reduc procesele manuale și se elimină erorile umane.
Beneficiile automatizării la recepție
În momentul recepției produselor, veți utiliza echipamentele mobile dotate cu cititoare de coduri de bare. Recepția se realizează fie pe baza comenzii la furnizor, a facturii sau a avizului de însoțire a mărfii. Înainte de scanarea produselor cu ajutorul cititoarelor de coduri de bare, în cazul în care exista produse recepționate cărora le lipsesc etichetele, acestea pot fi emise și tipărite direct din FluxVision WMS. După scanarea tuturor produselor și adăugarea cantității fiecăruia, se validează recepția, iar produsele sunt adăugate în stoc ca produse recepționate.
Beneficiile automatizării la stocare
Cu ajutorul sistemului WMS, stocarea produselor în depozit se face în baza unui algoritm de repartizare optimă a produselor în locațiile din depozit. Algoritmul se poate baza pe mai multe variabile de eficientizare. Un exemplu de algoritm este ca articolele cu rulaj mai mare vor fi plasate spre partea din față a depozitului, astfel încât aceste produse să fie cât mai la îndemână, iar articolele cu un rulaj mai mic spre spatele depozitului. Sistemul WMS ține cont de greutatea și dimensiunile produselor, astfel încât să nu fie depășită capacitatea de stocare a locației.
Beneficiile automatizării la picking
Pickingul produselor din depozit reprezintă operațiunea de colectare a acestora, pe baza comenzilor de la clienți. FluxVision WMS permite mai multe moduri de picking: order picking, wave picking, batch picking, group picking sau zone picking. Indiferent de metoda de picking aleasă, pe baza comenzii clientului, sistemul WMS stabilește ruta optimă de picking a produselor și generează comanda de culegere a acestora. Aceasta este trimisă pe dispozitivul mobil și preluată de către personalul din depozit alocat de către sistem sau ales de șeful de depozit. Angajații vor culege simplu și rapid produsele aferente comenzilor, respectând traseul generat de sistem. La finalul culegerii, pe baza notei de culegere va fi generata factura ce va însoți comanda. FluxVision WMS oferă astfel vizibilitate crescută asupra activităților desfășurate în depozit. Fiecare comandă este procesată și pregătită corect.