Tendințe ERP pentru anul 2019

Date: 12-12-2018
Author: Alina Răfoi

tendinte erp 2019

Sistemele ERP sunt într-o evoluție continuă. Pentru anul următor am identificat deja câteva tendințe care redefinesc cadrul de utilizare al sistemelor ERP. Dacă nu utilizați încă un sistem ERP, atunci ar trebui să luați în considerare aceste tendințe și să determinați modul în care acestea ar putea să se adreseze nevoilor companiei dumneavoastră.

 

Crește adopția sistemelor ERP în cadrul companiilor mici și medii

 

În ceea ce ne privește, am remarcat în ultimii doi ani o creștere a interesului pentru sisteme ERP în cloud venite din partea companiilor mici și medii, iar această tendință se va menține și în anii următori, deoarece înțeleg beneficiile pe care le aduc soluțiile ERP și își asumă faptul că nu pot deveni competitive fără a investi în soluțiile necesare (fie că vorbim de ERP, WMS, CRM sau BI).

 

Cloud-ul poate face diferența

 

Chiar dacă ne lovim încă de rezistența la mutarea în cloud, interesul este în creștere, așa cum se întâmplă încă de acum câțiva ani, și va continua să crească și anii următori. Mutarea datelor din local în cloud, accesibilitatea acestora oricând și din orice locație poate face diferența între o companie modernă, pregătită să își depășească competiția și una mai tradiționalistă, care nu are încă curajul să facă mutarea și merg pe ideea de a-și păstra toate datele local.

 

Forrester Research anunță că tot mai multe dintre companii vor apela la soluții și servicii în cloud, astfel încât piața globala va ajunge la 236 miliarde dolari în 2020.

 

Apetit crescut pentru soluții de business intelligence

 

Tot Forrester anunță un apetit tot mai crescut la nivel internațional pentru soluțiile de business intelligence. Fiecare companie utilizează datele furnizate de soluția ERP pentru a-și planifica strategiile de afaceri în consecință. Dacă raportările din soluția ERP nu sunt suficiente și companiile își doresc rapoarte și analize mai detaliate, se orientează către soluții de business intelligence. Acestea le dau posibilitatea să creeze rapoarte în timp real, făcând posibilă luarea mai rapidă a deciziilor și dând oportunitatea elaborării unei strategii pe termen lung.

 

Ușurința de integrare cu sisteme software și hardware

 

Trăim într-o perioadă în care nevoia schimbului de informații între ERP și celelalte sisteme informaționale pe care le folosește compania este mai pregnantă decât oricând. Informația este putere, iar viteza cu care aceasta se propagă și devine accesibilă la momentul și la locul potrivite pot face diferența între succes și eșec.

 

Schimbul de informații și de documente electronice, integrarea cu soluțiile CRM sau WMS, precum și integrarea  cu platforma B2B, toate sunt necesare într-o lume în care informația este împrăștiată în multe locuri și e greu să obții o imagine globală asupra afacerii. Din acest punct de vedere, vor fi avantajate sistemele ERP care se integrează ușor cu alte sisteme software și hardware.

 

Indiferent însă de tendințele care variază de la an la an, succesul unei implementări depinde mai puțin de performanța tehnologică a soluțiilor și mai mult de calitatea echipelor de implementare, atât din partea furnizorului, cât și din partea clientului. Managementul de proiect și comunicarea eficientă fac de cele mai multe ori diferența în ce privește succesul sau eșecul unei implementării.

 

Intrebari? Contactați-ne și discutați cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...