Soluțiile Entersoft CRM și Entersoft Mobile SFA susțin compania Olympus în organizarea și controlul operațiunilor

Date: 05-10-2023
Author: Alina Răfoi

Olympus Studiu de caz blog

Greek Dairies S.A. (Olympus) este unul dintre cei mai mari producători de lactate din Grecia. Compania s-a format prin fuziunea a trei mari companii: Rodopi, Tyras și Olympos. Compania are operaţiuni în Grecia, Bulgaria și România și exportă produse în 42 de ţări. Are peste 1000 de angajaţi, iar veniturile sale depășesc 300 de milioane de euro.

Olympus avea nevoie de o mai bună organizare a procedurilor și de un control eficient al operațiunilor

Datorită creșterii accelerate, compania avea nevoie de o soluţie care să sprijine în primul rând activităţile de vânzări, marketing și relaţii cu clienţii și care să ajute la o mai bună organizare a procedurilor și la un control mai eficient al operaţiunilor din Grecia, România și Bulgaria.

Controlul și centralizarea datelor din activitatea agenţilor de vânzări a fost prioritară, dat fiind faptul că anterior se foloseau în acest scop fișiere Word sau Excel. Generarea și obținerea rapoartelor era dificilă și extrem de consumatoare de timp. Totodată, au fost observate multiple erori în comunicarea dintre agenţii de vânzări și sediu. Omisiunile care se aveau loc la transmiterea datelor colectate, dar și faptul că toate operaţiunile departamentului de vânzări erau derulate cu ajutorul aplicaţiilor Word și Excel, nu au permis atingerea unor obiective pe termen lung. Compania se confrunta cu provocarea de a găsi o soluţie inovatoare și de încredere care să difere de cele pe care le încercase fără succes în trecut.

Soluția a venit prin intermediul Entersoft CRM și Entersoft Mobile SFA 

Înainte de a alege soluțiile Entersoft, Greek Dairies S.A. a evaluat cinci oferte de la furnizori locali și internaționali, iar în procesul de selecție, portofoliul solid de clienţi, experienţa semnificativă și stabilitatea, au fost criteriile care au făcut diferența. 

Greek Dairies S.A. a ales soluţia de back-office CRM integrată cu soluţia Mobile SFA. Un avantaj major în alegerea Entersoft a fost și prezenţa companiei în România și Bulgaria, fapt care a facilitat implementarea soluţiilor selectate în filialele Greek Dairies din aceste ţări. Proiectul de implementare a soluţiilor Entersoft CRM și Entersoft Mobile SFA a inclus 40 de utilizatori mobili și 10 din back-office în Grecia și a durat două luni. În afara Greciei, proiectul a fost extins în România (Entersoft Mobile CRM / SFA) și în Bulgaria.

Soluţiile Entersoft CRM & Sales Force Automation (SFA) au fost selectate pentru a automatiza activităţile din supermarketuri, distribuţia en-gros și vânzarea retail, coordonând operaţiuni precum preluarea comenzilor, merchandising, audituri, promoţii, gestionarea stocurilor, derularea de chestionare, monitorizarea preţurilor. Soluțiile au fost utilizate, de asemenea, și pentru a facilita procesele de vânzări din back-office precum planificarea vizitelor la punctele de vânzare, acordarea de aprobări, centralizarea datelor despre satisfacţia cumpărătorilor și analizarea competiţiei.

🔍 Descoperiți soluția Entersoft Mobile Sales Force Automation

Ce beneficii a obținut Olympus în urma implementării soluțiilor Entersoft? 

Atât Managementul, cât și personalul de vânzări au avut reacţii pozitive și au adoptat cu ușurinţă noile soluţii, observând imediat o îmbunătăţire a activităţii. Procedurile de înregistrare a produselor și de semnalare a stocurilor mici de la raft pot fi derulate acum în timp real, fără erori. Toate datele sunt măsurabile, de la timpul necesar pentru fiecare angajat din vânzări pentru a derula o sarcină până la operaţiunile ce au loc în fiecare punct de vânzare (notarea preţurilor competiţiei, fotografii, măsurători la raft etc).

În același timp, angajaţii pot avea acces în timp real la statistici bazate pe informaţii de încredere, în timp ce managerii au o imagine clară asupra performanţelor echipelor de vânzări și individual, asupra fiecărui agent în parte. În final, datorită utilizării de date corecte, deciziile luate în cadrul companiei sunt mai rapide și mai precise.

“Entersoft ne-a oferit toate instrumentele de care aveam nevoie iar acum le putem utiliza în beneficiul companiei” - Konstantinos Troumboukis, Commercial Planning & Systems Development

Despre Entersoft Mobile SFA

Entersoft Mobile® SFA este o aplicație inteligentă pentru dispozitive mobile care ghidează utilizatorul în conformitate cu strategia companiei. Strategia, scopurile și obiectivele sunt definite, implementate, monitorizate, controlate și optimizate prin intermediul ERP-ului și/sau al soluției CRM ale companiei. Pentru a valorifica pe deplin o soluție mobilă de automatizare a vânzărilor, soluția software trebuie să fie integrată cu sistemul de back-office existent. Soluțiile mobile Entersoft Mobile® pot fi integrate 100% cu soluțiile ERP și/sau CRM existente în companie și pot deveni singura sursă de informații accesată la nivel de companie.

Solicitați un demo

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...