[Studiu de caz] Interwood utilizează Entersoft Business Suite pentru gestionarea tuturor proceselor de business

Date: 27-02-2024
Author: Alina Răfoi

INTERWOOD este lider în topul producătorilor și distribuitorilor de materiale de construcție din lemn în Grecia. Prezentă pe piață încă din 1983, INTERWOOD și-a propus să combine toată cunoașterea provenită din experiența sa îndelungată și să se adapteze la cerințele pieței prin dezvoltarea afacerii, servicii de calitate și produse la cel mai bun raport preț-calitate.

Caracteristica particulară a produsului manipulat de INTERWOOD se referă la gestionarea pachetelor de cherestea de diferite dimensiuni și calități precum și înregistrarea corectă a fiecărei cereri separat, care conține caracteristici specifice, funcționând fără probleme cu celelalte fluxuri de lucru. În același timp, este necesară și o imagine de ansamblu integrată, a tuturor activităților care au loc în toate filialele.

📥 Descărcați studiul de caz Interwood

Sistemul utilizat anterior nu a putut face față cerințelor de integrare, fiind format din mai multe aplicații personalizate cu funcționare separată de sistemul de management al depozitului. 

Din acest motiv, existau diferențe de cantități de aprovizionat, datele erau introduse de mai multe ori, exista o lipsă de flexibilitate în gestionarea produsului primar și procesarea acestuia până la produs final (Producție), toate acestea conducând la dificultăți în facturarea corectă, la raportare consolidată corectă și informații corecte în rapoartele PnL.

Provocări:

  • Consolidarea informațiilor într-un mediu multicompanie cu diferite activități, linii de producție și caracteristici particulare în procesarea materiei prime și a produsului final, precum și eliminarea aplicațiilor de sine stătătoare
  • Urmărirea acelorași articole în aceeași bază de date cu codificare separată per companie, cu niveluri diferite de acces la informații în funcție de nevoile de producție pentru fiecare companie 
  • Designul și descrierea sistemică a conceptului de „lot”, precum și a conceptului de „dimensiuni” în cadrul fiecărui lot
  • Asimilarea de către angajați a noilor procese automatizate și trecerea lină la noul sistem

Alegerea INTERWOOD a celui mai potrivit partener s-a bazat pe următoarele criterii:

  • Omogenitatea și consolidarea informației
  • Flexibilitatea personalizărilor cu posibilitatea de dezvoltare și extindere ulterioară 
  • Reputația și experiența furnizorului în implementări similare care includ procesul de producție 

Prezentarea soluțiilor în mediu live al unei implementări existente pentru a se înțelege pe deplin gama de funcționalități și perspectivele de dezvoltare a avut o importanță crucială în alegerea Entersoft ca partener pentru modernizarea proceselor și actualizarea infrastructurii INTERWOOD.

Încrederea pe care INTERWOOD a manifestat-o alegând Entersoft Business Suite (ERP, Mobile CRM/SFA, Producție) a condus într-adevăr la un sistem integrat pentru toate cele 3 companii din grup (INTERWOOD, DIPO, ELTOP) al căror management este controlat central, fără a fi nevoie de procese auxiliare în afara sistemului pentru extragerea datelor. În plus, subsistemele comunică bidirecțional, oferind vizibilitate completă cu informații în timp real prin fluxuri de lucru automatizate. În același timp, există un potențial de extindere continuă pentru a satisface nevoile și cerințele viitoare. 

În noul mediu de lucru, toate funcționalitățile sunt integrate în același sistem, cu acces în timp real la toate informațiile de la achiziție și până la distribuție și operațiuni financiar-contabile. Managementul are la dispoziție o imagine consolidată a rezultatelor financiare, iar utilizatorii au acces la același set de informații, de încredere, obținând informații despre operațiunile de business.

Echipa Entersoft a descris complexitatea operațiunilor INTERWOOD într-un sistem cu o abordare holistică și funcționalitate back-end complexă, dar ușor de utilizat, pentru a facilita viața de zi cu zi a utilizatorului. Modelele de business inovatoare care au fost implementate au beneficiat de sprijinul deplin al managementului INTERWOOD pentru a realiza în mod eficient transformarea digitală a grupului, aflată în continuă evoluție.

Beneficii calitative

  • Raportare în timp real, fiabilă și bogată în informații, cu ajutorul cuburilor și a tablourilor de bord
  • Extragerea ușoară a informațiilor și analiză în profunzime la orice nivel
  • O mai bună planificare a cash flow-ului datorită procedurilor îmbunătățite de calculare a costurilor și a prețurilor 
  • Eliminarea erorilor și a întârzierilor de livrare
  • O îmbunătățire a timpului alocat sarcinilor importante
  • Mediu de lucru integrat, prietenos cu utilizatorul, care ușurează viața de zi cu zi a utilizatorilor

Beneficii cantitative

  • Reducerea cu 82% a orelor de lucru
  • Creșterea cu 84% a productivității
  • Facturare 100% corectă
  • Reducerea cu 75% a timpului de extragere a datelor
  • Reducerea cu 90% a erorilor
  • 100% acuratețe a datelor

Despre Entersoft Business Suite

EBS - Entersoft Business Suite® este o suită cuprinzătoare și integrată de aplicații ERP, CRM, Retail, Mobile, e-Commerce și Business Intelligence. Cu EBS gestionați procesele de business din organizație, pe bază de roluri, precum și multiple scenarii care sporesc productivitatea și competitivitatea. Rapoartele complete, rapoartele Dashboards și Business Intelligence obținute în timp real, dintr-o singură sursă, îmbunătățesc perspectiva în afaceri și luarea deciziilor.

Solicitați demo

 

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...