Într-o lume ideală, angajații ar fi fericiți, proactivi și productivi. Cu toții ne dorim o productivitate maximizată în businessul din care facem parte, dar ce este de fapt productivitatea? Cum putem ști dacă este la cotele pe care ni le dorim și cum o îmbunătățim?
Cum definim productivitatea?
Cele mai mari provocări atunci când vorbim de productivitate sunt:
- Să înțelegem cum să o măsurăm, astfel încât sa nu stabilim „din ochi” dacă cineva este productiv sau nu
- Să avem indici de măsurare (KPI - key performance indicators) pe care să-i comunicăm și echipei noastre
- Să menținem nivelul de productivitate, odată ce acesta este atins
- Să putem motiva o echipă care nu mai este productivă
Dacă ar fi să încercăm o definiție, productivitatea este diferența dintre resursele și efortul pe care-l depunem într-o activitate sau pe un proiect și rezultatele pe care le obținem ulterior.
Cum crești productivitatea ca manager?
Ca manager, pentru a te asigura ca ai o echipă productivă, în primul rând trebuie să te asiguri că alegi oamenii potriviți. Dar nu doar de oameni depinde productivitatea. Tehnologia reprezintă un factor locomotiva pentru sarcinile de îndeplinit, sau un mod de a trage în jos rapiditatea cu care cineva poate lucra.
Conform unui studiu recent realizat de Deloitte, organizațiile care au implementat soluții de tip CRM, RM sau ERP declară în proporție covârșitoare, că tehnologia le-a îmbunătățit productivitatea. În plus, 93% dintre cei care au implementat sau extins astfel de soluții susțin că acestea au îmbunătățit gradul de conformitate și 81% sunt de acord că a contribuit la reducerea costurilor.
Soluţiile de tip CRM, ERP sau Resource Management fac parte din tehnologiile dedicate standardizării și eficientizării modului de lucru al companiilor din servicii. Fiecare dintre aceste tipuri de soluţii de management integrat dispune de o gamă variată de funcţionalităţi și este pliabilă oricărui tip de business din industria de servicii profesionale.
În funcţie de obiectivele pe care vi le-ați propus, trebuie să stabiliți ce tip de soluţie de management integrat vă este potrivită:
- SocrateCRM reprezintă un set de strategii dedicate atragerii și fidelizării clienţilor
- SocrateERP ajută la planificarea tuturor resurselor unei companii
- SocrateRM este soluția dedicată managementului resurselor și al proiectelor
La acestea, se pot adăuga și diferite aplicații mobile (pentru că tot vorbeam la început despre importanța mobilității) dedicate gestionării activității echipelor de pe teren, introducerii și gestionării cheltuielilor de deplasare sau eficientizării lanțului de aprobare de documente.
Ce obțineți în urma implementării soluțiilor software potrivite?
- Productivitate îmbunătățită
- Resurse folosite în mod inteligent
- Vizibilitate totală în timp real
BITSoftware oferă clienților săi acces la aplicații software dedicate industriei de servicii și suport pe parcursul alegerii celor mai bune soluții în funcție de cerințele și nevoile companiei.
Avem o experiență vastă și o colaborare frumoasă cu companii din zona de Servicii, precum Netafim powered by EPRS.RO, BSH Electrocasnice, Qualis, Ascorp Rețele Electrice, Normandia, Libra Film sau Mood Media, care au înțeles care sunt avantajele digitalizării și de ce tocmai acum este momentul să privească către viitor și să investească în soluții complexe, în cloud, ușor de gestionat, care să le acopere complet necesitățile de urmărire a activității și de anticipare și înțelegere a obstacolelor cu care se confruntă.
Descărcați ebook-ul “10 moduri în care soluțiile BITSoftware vă ajută să livrați proiecte de calitate, profitabile și la timp” sau solicitați o prezentare personalizată cu unul din consultanții noștri!