Soluția WMS, critică pentru performanța depozitului

Autor: Alina Răfoi

Solutia WMS critica - blogOdată cu extinderea masivă a tehnologiei, s-a schimbat profilul piețelor atât în domeniul business to business și în domeniul business to consumer. Comenzile trebuie livrate în timpi mai scurți, cu acuratețe cât mai mare și costuri cât mai mici. Totodată, portofoliul de produse s-a diversificat, fiecare business având de-a face cu un număr tot mai mare de produse.

Pe de altă parte, există cerințe speciale, cum ar fi trasabilitatea loturilor cerută de reglementările legale în domenii precum farmaceutic sau alimentar, sau trasabilitatea seriilor unice în vederea asigurării garanției la produse precum aparatele electronice sau piese auto. În acest context, coordonarea activității într-un depozit presupune niște sarcini extrem de dificile, dacă nu chiar imposibile, fără asistența unui software specializat.

Dacă în trecut un sistem WMS era o chestiune de optimizare a costurilor și/sau a proceselor, astăzi el reprezintă un element cheie pentru orice business care are unul sau mai multe depozite. Ca să facem o paralelă, în prezent, un WMS în depozit este echivalentul telefonului mobil în comunicații. 

Care sunt însă indicatorii care trebuie urmăriți pentru a stabili funcționalitățile sistemului? Aceștia se stabilesc de fiecare manager în parte, în funcție de verticala din care provine, în funcție de dificultățile pe care le experimentează și de obiectivele pe care și le propune. Dar, în principal ar trebui să se urmărească nivelul de automatizare pe care sistemul îl aduce, ceea ce înseamnă reducerea timpului de operare pentru angajații din depozit, nivelul de control și de optimizare a stocurilor, viteza de procesare, colectare și livrare comenzi, integrarea cu sisteme și device-uri care aduc câștiguri importante de timp, acuratețe și de bani, îmbunătățirea productivității operatorilor. 

Pentru a stabili cu exactitate costurile implementării soluției WMS este nevoie, cu siguranță, de o analiză de business specifică activității în sine, precum și a problemelor întâmpinate. Pentru o exemplificare ce poate poziționa clientul într-un orizont de buget estimativ, costurile implementării unei soluții de management a depozitelor poate varia între 5.000 și 20.000 de euro. În cazul FluxVision WMS, soluția oferită de BITSoftware, trebuie să nu uităm că fiind o soluție în cloud pe bază de abonament variabil, costurile suplimentare cu licențierea sunt eliminate.

Există numeroși diferențiatori între FluxVision WMS și celelalte soluții existente pe piață, printre cele mai importante elemente fiind configurabilitatea. Mai exact, prin intermediul celor peste 100 de parametri funcționali editabili și a fluxurilor de lucru editabile, FluxVision poate fi setat direct de către client. Este o caracteristică critică în special pentru operatorii logistici (3PL) care aduc în portofoliu noi clienți cu modalități noi de lucru, respectiv își deschid depozite noi și pot face aceste lucruri fără a fi necesare modificări în software - modificări care de obicei sunt foarte costisitoare.

 

Solicitați o prezentare personalizată

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...