Felul în care se face comerțul în ziua de astăzi s-a schimbat radical. Lumea actuală este într-o continuă mișcare și transformare, iar bunurile cele mai de preț sunt timpul și informația. Comercianții de succes se asigură că oferă toată informația necesară despre produsele lor pe toate canalele de vânzare pe care le au la dispoziție și că produsele ajung în cel mai scurt timp posibil la client. Tocmai de aceea, comercianții au fost nevoiți să se adapteze cerințelor și să găsească noi canale de vânzare, inovația și agilitatea fiind factori esențiali pentru succesul în business.
Pentru a respecta cerințele clientului, un business trebuie să folosească toate canalele pe care le are la dispoziție și să țină pasul cu orice inovație din domeniu. Știm, este un lucru dificil, deoarece schimbările se petrec într-un ritm amețitor. Canalele de vânzare și procesele aferente se pot, astfel, dovedi depășite și incapabile să se adapteze noilor tendințe. De cele mai multe ori, problemele provin tocmai din faptul că se folosesc sisteme și canale de vânzări care nu comunică între ele, incapabile de a oferi funcționalități necesare abordării strategiei omnichannel. Un business cu astfel de probleme este incapabil de a aduce valoare adăugată cumpărătorului, ceea ce se traduce pe termen lung prin pierdere. Datorită evoluţiei proceselor comerciale la nivel global, companiile trebuie să se orienteze către soluţii omnichannel (care includ magazine fizice, magazine online, aplicaţii mobile, cataloage).
Comerciații sunt nevoiți să ia în calcul o investiție într-un sistem integrat, capabil să se adapteze rapid și să integreze noi canale de vânzare de fiecare dată când nevoia o cere. Clientul trebuie să aibă parte de aceeași experiență plăcută, indiferent de canalul pe care îl folosește: magazin tradițional, magazin online, portaluri de shopping sau canale de social media. Un sistem integrat de distribuție aduce beneficii la nivel de management al stocurilor, al resurselor interne, inclusiv financiare. Strategic, pe termen mediu și lung, se obține o imagine mai bună, relații mai bune atât cu partenerii, cât și cu clienții, dar și un răspuns mai bun și mai rapid la schimbare. În plus, un sistem integrat vă asigură capacitatea de a controla activitățile firmei de oriunde și oricând, o scalabilitate ridicată și o previzionare automată.
Supply chain-ul reprezintă un avantaj competitiv important pentru companii, iar abilitatea de a colabora și de a se interconecta cu supply chain-urile partenerilor sau ale furnizorilor este un atuu semnificativ. Un supply chain adaptat înseamnă să fie capabil să răspundă cu promptitudine unor nevoi imediate. Tocmai de aceea, aplicațiile software și noile tehnologii au un rol decisiv în eficiența și performanța unui supply chain.
Într-un mediu concurențial atât de puternic, capacitatea de previzionare a nevoilor clienților și de a livra consumatorilor produsele de care ei au nevoie, atunci când au nevoie a devenit un must-have. Sistemele ERP și WMS devin din ce în ce mai mai utile pentru previzionare și lucru cu scenarii pe bază de variabile, ieșind din zona de simplă monitorizare și raportare. Scopul final este acela de a obține o fereastră de timp cât mai mică între comandă și livrare.
Această dezvoltare a e-commerce-ului a adus cu sine un interes tot mai crescut pentru soluții de management al depozitului, atât din partea producătorilor, cât și a retailerilor și a furnizorilor de servicii logistice 3PL. Soluțiile SocrateERP și Fluxvision WMS îmbunătăţesc acurateţea stocurilor și vă ajută să vă îndepliniți obiectivele de vânzare.