“Recoltă” bogată de funcționalități noi pentru clienții SocrateCloud

Date: 28-10-2020
Author: Alina Răfoi

BITSoftware - Articole blog - Imagini Social Media (6)

 

Deși pandemia ne-a forțat să ne schimbăm puțin obiceiurile și să ne adaptăm la noile condiții de lucru, nu ne-a oprit deloc, astfel continuăm să venim constant cu îmbunătățiri și vești bune pentru clienții noștri. Cea mai nouă versiune a lui SocrateCloud ERP include funcționalități care creează premisele unui management îmbunătățit al afacerii. Am pregătit și o funcționalitate interesantă pentru cei care desfășoară proiecte cu finanțare și am făcut toate actualizările legislative necesare.

 

Pe lângă noutățile din SocrateCloud, am lansat și 2 aplicații mobile, am dezvoltat noi funcționalități pentru sistemul WMS, am adus optimizări în zona gestionării de sesizări în sistemul CRM. Detaliem în continuare toate aceste aspecte.

 

Aplicații mobile pentru mai multă libertate și ușurință în introducerea datelor

  

SocrateExpense, extensie nativă a soluției SocrateCloud, ușurează introducerea cheltuielilor pentru deconturi direct de pe orice dispozitiv mobil. Aceasta simplifică fluxul de aprobare, automatizează generarea decontului în SocrateCloud și ajută la rambursarea mai rapidă a sumelor decontate. 

SocratePontaje este soluția mobilă pentru pontaje în construcții, care va permite să urmăriți și gestionați forța de muncă de pe telefonul mobil. Obțineți informații exacte de pe șantier, detaliate la nivel de proiecte, faze și subfaze și reduceți costurile cu forța de muncă! Prin prelucrarea orelor lucrate pe proiect, se calculează costurile și profitabilitatea în timp real. 

Cele două aplicații mobile sunt integrate nativ cu SocrateCloud, dar se pot integra prin API cu orice soluție ERP, software de project management sau soluție de salarizare.

 

Funcționalități suplimentare pentru creșterea eficienței în zona de vânzări

 

Am extins funcționalitatea de aplicare automată a politicii de vânzare cu preț promoțional. Această nouă variantă aplică automat prețul promoțional din momentul în care vânzările au atins pragul cantitativ stabilit. Target-ul este agreat cu furnizorul, la nivel de an/contract, astfel încât cantitățile suplimentar achiziționate să poată fi vândute cu preț promoțional.

În vederea automatizării proceselor de facturare, SocrateCloud pune la dispoziție, începând cu cea mai nouă versiune, o nouă opțiune de generare a facturii client concomitent cu finalizarea avizului de expediție. Această variantă de automatizare a generării facturii este utilă în special în cazul utilizării sistemelor WMS pentru gestionarea livrărilor, când, de cele mai multe ori, este necesară obținerea facturii în cadrul procesului de livrare. Totodată a fost adăugat și un mecanism automat de înscriere a numărului AWB de pe aviz pe factura client, în momentul în care această informație este obținută de la curier. 

Am realizat o integrare nouă cu Emag Marketplace, inclusiv pe parte de curierat, astfel încât, la momentul livrării comenzilor venite din Emag Marketplace se vor putea trimite și cererile de livrare prin curier în conformitate cu specificațiile Emag. 

Am adăugat, de asemenea, o opțiune de livrare aferentă tipologiei Dropshipping, mecanism de generare automată a documentelor de recepție, respectiv de livrare pentru cazul articolelor ce sunt livrate de la furnizor direct clientului.

 

Optimizări în zona de depozit cu noile dezvoltări FluxVision WMS

 

Procesul de stocare paleți din poarta de recepție (Putaway) a fost optimizat prin dezvoltarea posibilității de stabilire a înălțimii paletului. Astfel, sistemul va determina locația optimă pentru stocare în funcție de înălțimea paletului și de înălțimea locațiilor.

A fost dezvoltată posibilitatea de a aduce linii pe o confirmare de intrare din mai multe comenzi furnizor. De asemenea, este disponibil și un proces de grupare confirmări de intrare, pentru a putea face recepții cumulate. La finalul unei recepții grupate se distribuie automat cantitățile pe confirmările sursă, dacă nu există diferențe de recepție. 

 

Actualizări legislative

 

D394 a fost actualizată pentru ca, începând cu luna septembrie 2020, să se poată declara tranzacțiile cu persoanele afiliate conform Ordinului nr. 3281/2020.

Pentru a ușura partea de raportare către autoritatea de mediu, a fost pusă la dispoziție o fereastră de tip raport ”Raport Ambalaje Pentru Mediu”, în care pot fi vizualizate ambalajele care trebuie raportate. În această fereastră sunt aduse atât informațiile din recepții cât și din vânzare, astfel că raportarea se poate face, după necesitate, în funcție de ambalajele produselor achiziționate sau în funcție de ambalajele puse pe piață prin vânzarea produselor.

 

Managementul Sesizărilor în CRM

 

A fost adăugată posibilitatea de a indica unitatea de măsură (de timp) pentru procesarea și semaforizarea sesizărilor. Astfel s-a deschis posibilitatea de a avea atât fluxuri de procesare la nivel de zi (standard), cât și fluxuri rapide, speciale, cu procesarea la nivel de oră.

 

Gestionarea proiectelor cu finanțare

 

O funcționalitate despre care am mai vorbit, dar pe care am dori să o reamintim pentru că se leagă de un subiect care este în vogă, este gestionarea proiectelor cu finanțare. Tocmai de aceea, am dezvoltat și adăugat un robot de repartizare a costurilor pe proiecte, faze și subfaze, foarte util și interesant pentru toți clienții care derulează proiecte cu finanțare (publică sau privată). Aceștia își pot de acum urmări mult mai ușor cheltuielile pe proiect, pe faze și subfaze, de la introducerea documentelor primare și până la emiterea balanțelor contabile. Ce face acest robot software? Practic, rulează la fiecare sfârșit de lună și automatizează repartizarea costurilor pe faze și subfaze. Se obține astfel o imagine contabilă completă asupra fiecărui proiect (achiziții, facturi, plăți, alocări, note contabile, rate amortizare, etc) și se pot scoate jurnale și rapoarte P&L complete pe proiect.



Pentru cei care nu sunt interesați de implementarea unui sistem de business, fie el ERP, CRM, WMS sau BI, nu uitați că Uniunea Europeană pune la dispoziția firmelor mici și mijlocii fonduri de 105 milioane de euro pentru proiecte de digitalizare. Detalii despre condițiile de eligibilitate și normele de aplicare găsiți aici

 

Achiziționați SocrateERP cu fonduri europene

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...