KARAMOLEGOS, jucător important în industria de panificație și patiserie, își automatizează procesele din lanțul de aprovizionare cu ENTERSOFT WMS

Date: 25-10-2023
Author: Alina Răfoi

Studiu de caz Karamolegos

În România, Karamolegos Bakery s-a născut și și-a început activitatea în anul 2009, după finalizarea unei investiții de mai multe milioane de euro, în zona de sud a Bucureștiului. Tradiția Familiei Karamolegos însă datează din 1950, în insula grecească Santorini, acolo unde, într-o brutărie de familie, au început să producă pâine, după rețete tradiționale grecești, și cu ingrediente de înaltă calitate. În zilele noastre, produsele fabricii Karamolegos au devenit sinonime cu inovația și tradiția.

Preocuparea constantă a companiei de a răspunde nevoilor consumatorilor legate de sănătate, nutriție și schimbarea stilului de viață, a făcut din Karamolegos Bakery inovatorul din branșa sa, fiind prima companie care a lansat pâinea fără coajă împreună cu alte produse complexe. Capacitatea de producție a companiei este de aproximativ 50 tone/zi, cu o linie de producție complet automatizată. Toate produsele KB respectă normele de calitate. De asemenea, compania deține un laborator propriu complet echipat pentru controlul materiilor prime.

Provocările cele mai mari cu care se confrunta compania au fost legate în principal de gestionarea stocurilor și de probleme de comunicare între diferitele sisteme utilizate în producție (EPR), vânzări (xVan) și în depozit și transport (WMS). Acest lucru a dus la o lipsă de coordonare și schimb de informații între departamente, ceea ce a însemnat că implementarea procedurilor a devenit complicată.

Sursa problemei a fost comunicarea dintre sisteme. Deși compania avea atât un sistem ERP, cât și un sistem WMS, au existat rupturi serioase în comunicarea dintre ele, făcând operarea zilnică consumatoare de timp și predispusă la erori. Dacă organizația ar reuși să rezolve această problemă, ar fi capabilă nu numai să facă față provocărilor de mai sus, ci și să proiecteze noi servicii pentru clienții săi și proceduri mult mai productive pentru angajații săi.

Karamolegos Bakery a avut încredere în Entersoft pentru a acoperi întreaga gamă a nevoilor sale operaționale; aceasta a dus la selectarea Entersoft WMS. Deși organizația a funcționat 24/6, implementarea a durat doar 3 luni pentru primii 20 de utilizatori ai soluției Entersoft WMS®. Conform planurilor actuale, soluția va fi implementată în celelalte sucursale și centre de distribuție.

„Pentru noi, achiziția Entersoft WMS este una dintre cele mai importante investiții în software din ultimii ani. Datorită tehnologiei sale excepționale, a adus back office-ul mai aproape de depozit, cu actualizări în timp real. Toate procedurile noastre sunt acum automate, foarte rapide și eficiente, în timp ce managementul are la dispoziție informații prețioase pentru a-și susține deciziile de afaceri” - Stathis Markou, Director de logistică și depozitare la Karamolegos S.A.

Entersoft WMS® a permis Karamolegos Bakery să profite de multiplele avantaje ale produsului, cum ar fi ușurința în utilizare, aplicarea simplă a procedurilor, utilizarea interfeței moderne și prietenoase, viteza de lucru îmbunătățită, precum și utilizarea simplă și flexibilă a dispozitivelor mobile.

Câteva din cele mai importante beneficii pe care le are compania Karamolegos Bakery sunt:

  • Eliminarea timpului pierdut prin sincronizarea stocurilor din ERP și WMS în timp real
  • Informații și rapoarte pentru toate datele care provin din sistemele ERP, WMS și xVan
  • Reducerea cu 20% a erorilor în procedurile de depozitare din back-office
  • Îmbunătățirea cu 20% a timpului total de picking
  • Reducerea cu 40% a erorilor utilizatorilor de terminale mobile
  • Îmbunătățirea cu 40% a diferențelor stoc în ceea ce privește stocul real vs. stoc din WMS

Descărcați studiul de caz pentru mai multe informații despre nevoile și obiectivele de la care a pornit Karamolegos Bakery și beneficiile pe care le-a experimentat în urma implementării soluției Entersoft WMS. 

Dacă doriți să vă îmbunătățiți activitatea și aveți nevoie de o soluție WMS de ultimă generație, descoperiți aici mai multe informații sau solicitați o prezentare personalizată cu unul dintre consultanții noștri! 

Solicitați o prezentare

 

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...