[Studiu de caz] Digitalizarea Eureka cu ajutorul soluției Entersoft Business Suite

Date: 29-03-2024
Author: Alina Răfoi

Studiu de caz Eureka - Blog

Povestea EUREKA, producător și distribuitor de produse chimice, a început la nivel național în anul 1960 în Famagusta, iar în 1987 a început o acțiune intensă de export către țările arabe, Europa Centrală și de Est. A urmat achiziția unor branduri recunoscute la nivel internațional precum INTERSTAR Chim din România, cu scopul de a crește prezența grupului, a activității sale și a mărcilor proprii în sectorul B2B.

Sistemul utilizat anterior timp de 30 de ani în cadrul companiei nu mai putea face față noilor procese de business, nu putea asigura accesul rapid la date în timp real și nu mai putea să sprijine planurile de dezvoltare continuă avute în vedere de managementul grupului. 

Constrângerile și provocările care trebuiau adresate erau:

  • Consolidarea datelor într-un mediu multicompanie și eliminarea managementului autonom pentru fiecare filială
  • Construirea încrederii cu angajații mai în vârstă pentru sprijini tranziția către un sistem modern
  • Reproiectarea rolurilor și proceselor împreună cu dezvoltarea competențelor digitale ale personalului
  • Timpul disponibil limitat pentru implementarea proiectului, datorită mișcării rapide a articolelor produse și comercializate de EUREKA

În urma unui proces riguros de evaluare și selectare a partenerului potrivit, EUREKA HELLAS S.A. a ales soluțiile Entersoft, beneficiind astfel de un ecosistem digital unificat folosind tehnologie de ultimă generație, adaptat nevoilor sale. 

Entersoft Business Suite a digitalizat și a modernizat activitatea din toate departamentele companiei, dezvoltând procese moderne automatizate și oferind vizibilitate imediată și completă a informațiilor, analize încrucișate, rapoarte consolidate la nivel de grup, etc.

Gestiune financiară 

Întreaga activitatea a departamentului de Contabilitate a fost organizată și accelerată. Acest mediu digital oferă rapoarte utile, extrem de ușor de utilizat și de înțeles, cu ajutorul cuburilor, graficelor și rapoartelor combinate.

Gestiune comercială 

Pe lângă monitorizarea implementării politicii comerciale în toate țările în care compania este prezentă, s-a făcut trecerea de la acordarea manuală la cea automată a discounturilor. Procesul a fost finalizat la momentul potrivit, cu precizie și fiabilitate, ținând cont de o combinație de mai multe de condiții, întărind în același timp relațiile comerciale cu clienții săi.

Depozitare și Activități logistice 

Au fost implementate proceduri automatizate, care au eliminat eventualele erori și au îmbunătățit semnificativ timpul de manipulare a produselor, cu mod de funcționare autonomă pentru fiecare depozit din fiecare țară, scutind sediul central de orice intervenție suplimentară.

Producție

Contribuția costului produsului semifabricat (în stare intermediară) la costul produsului final este considerată extrem de importantă. În plus, procesul de urmărire a rețetei a fost îmbunătățit prin adoptarea soluțiilor inteligente oferite de noul sistem (o singură rețetă poate produce mai multe produse cu etichete diferite), întrucât noua structură acceptă „versiuni” de produs în cadrul aceleiași rețete. Orice modificare decisă de departamentul R&D pentru un ingredient, este moștenită automat în toate rețetele care îl folosesc, economisind timp și, cel mai important, asigurând fiabilitatea necesară, deoarece nu mai este necesară intervenția umană.

Aprovizionare

Prin eliminarea fișierelor Excel și prin utilizarea și aplicarea noilor proceduri disponibile în noul sistem informatic legat de estimarea nevoilor de aprovizionare cu materiile prime necesare, utilizatorii din departamentul de Achiziții au acces imediat la informații privind cerințele planului de producție pentru a putea răspunde la timp nevoilor din producție. 

Managementul documentelor

Documentele sunt acum importate și arhivate automat în sistem (în format digital) și sunt disponibile imediat (în baza drepturilor de acces), cu zero șanse de a se pierde. Utilizarea sistemului de digitizare a documentelor nu numai că a făcut ca “biroul fără hârtie” să devină realitate, dar a oferit utilizatorilor flexibilitatea de a lucra de la distanță.

Sprijinul conducerii EUREKA HELLAS S.A. și cooperarea tuturor echipelor implicate au contribuit decisiv la succesul proiectului, aceștia fiind susținătorii cei mai devotați ai acestei aventuri.

Implementarea Entersoft Business Suite, soluția completă pentru producție, a adus o serie de beneficii calitative și cantitative importante. 

Beneficii calitative

  • Automatizarea și coordonarea tuturor operațiunilor cu un singur sistem 
  • Configurarea rețetelor de producție
  • Costuri mai precise în toate etapele procesului de producție
  • Analize big data în timp real 
  • Calitate ridicată în colaborările comerciale
  • Digitalizarea operațiunilor de facturare și arhivare a documentelor
  • Facilitarea cooperării între echipele din fiecare țară, pentru toate filialele Grupului
  • Procese organizate de introducere pe piață și comercializare a produselor în funcție de stocul existent
  • Acces rapid la P&L și alte rapoarte financiare importante la nivel de grup
  • Monitorizare în timp real la nivel de grup și diseminarea cu ușurință a informațiilor

Beneficii cantitative 

  • Reducerea cu 70% a timpului de gestiune 
  • Creșterea cu 98% a actualizării datelor în ERP
  • Reducerea cu 95% a erorilor
  • Reducerea cu 85% a timpului necesar comunicării / clarificării
  • Îmbunătățirea cu 95% a disponibilității la timp a materiilor prime
  • Creșterea cu 98% a calității datelor
  • Reducerea cu 65% a costurilor fixe 
  • Îmbunătățirea cu 90% a vitezei de extragere a datelor

Dacă doriți să citiți povestea EUREKA în întregime, vă invităm să descărcați studiul de caz. 

Iar dacă vă doriți un demo personalizat, specialiștii noștri vă stau oricând la dispoziție!

Solicitați o prezentare

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...