Entersoft Mobile SFA, soluția cu impact direct asupra creșterii vânzărilor

Date: 06-04-2023
Author: Alina Răfoi

Entersoft Mobile SFA blog

Acronimul SFA se referă la un sistem care automatizează activități ale agenților de teren precum: Pre-Sales, Van-Sales, Merchandising și Trade-Marketing. Soluția software SFA are rolul de a-i ajuta pe agenții de vânzări să-și organizeze și să-și monitorizeze activitățile de pe teren, să realizeze mai multe vizite și activități la clienți, într-un timp mai scurt. Datorită automatizării sarcinilor repetitive, echipele de vânzări devin mai eficiente și mai productive fiindcă vor putea prelua mai multe comenzi pe zi.

Se poate spune că un sistem SFA pune în legătură directă clientul, agentul de pe teren și compania, facilitând comunicarea directă și în timp real între cele trei părți.

Soluția Entersoft Mobile SFA, care funcționează pe smartphone-uri sau tablete, este folosită de reprezentanții de teren și le asigură acestora mobilitatea, flexibilitatea și toate informațiile necesare de care au nevoie pentru a-și face treaba mai bine, mai repede și mai ușor.

Cu aplicația mobilă de tip SFA, agenții de vânzări preiau comenzile de vânzare, emit facturi, încasează soldurile, înregistrează livrarea comenzilor, culeg date din piață, aplică discounturi, conform politicilor comerciale și listelor speciale de prețuri pentru fiecare client în parte, comunică cu managerii și supervizorii de vânzări, urmăresc rutele și vizitele zilnice pe care trebuie să le realizeze, își urmăresc target-ul de vânzări, și multe altele. 

Care sunt beneficiile utilizării soluției Entersoft Mobile SFA?

  • Ajută la creșterea vânzărilor. Soluția SFA are impact direct asupra creșterii vânzărilor.
  • Scurtează foarte mult procesul de vânzare și timpul de vizită la client datorită automatizărilor, agentul va face mai multe vizite la clienți într-o singură zi, prin urmare va prelua un număr mai mare de comenzi
  • Permite controlul și limitarea eficientă a soldurilor clienților direct din aplicația mobilă 
  • Agenții știu mereu ce produse sunt pe stoc, astfel că nu vor prelua comenzi pe care nu le pot onora
  • Sincronizarea comenzilor din teren cu sistemul ERP crește rapiditatea livrărilor de comenzi și crește satisfacția clienților
  • Îmbunătățește gradul de încasare datorită posibilității de a încasa banii pentru comandă pe loc
  • Ajută la îmbunătățirea modului de implementare a promoțiilor
  • Monitorizarea și supervizarea activității agenților de teren se realizează rapid și simplu și se asigură faptul că agenții respectă procesul de vânzare
  • Elimină erorile din comenzi și pierderile aferente acestora
  • Se culeg informații importante din piață
  • Monitorizează execuția acțiunilor de trade-marketing și a prezenței materialelor promoționale proprii în punctele de vânzare
  • Monitorizează realizarea corectă a activităților de merchandising

BITSoftware propune o soluție software end-to-end pentru FMCG, care are de asemenea și o componentă SFA, care ​​optimizează fluxul de date între toate procesele organizației. Soluțiile software concepute de specialiștii BITSoftware pentru companiile din industria FMCG administrează toate procesele de la aprovizionare, producție, vânzare, la trezorerie, financiar - contabilitate, analiză și raportare inteligentă.

Un exemplu de succes al utilizării soluției Entersoft Mobile SFA este cel al liderului mondial în frumusețe, L’Oréal, care este prezent în 130 de țări de pe cinci continente. Misiunea grupului este de a oferi cele mai bune inovații în materie de cosmetice femeilor și bărbaților din întreaga lume, cu respect pentru diversitatea lor. Descărcați studiul de caz pentru a afla mai multe informații despre modul în care L'Oréal eficientizează strategia departamentului său de vânzări cu Entersoft Mobile SFA.

Solicitați o prezentare personalizată

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...