Aveți un business în domeniul distribuției? Iată câteva idei prin care puteți crește vânzările cu ajutorul agenților de pe teren.

Date: 24-08-2023
Author: Alina Răfoi

Metode crestere distributie blog (2)

Fie că vorbim de distribuția de băuturi, alimente, țigări, cafea, produse de igienă și curățenie, hrană pentru animale, distribuția de materiale de construcții, finisaje, instalații, distribuția de scule, echipamente și accesorii auto, echiparea adecvată a agenților de vânzări cu instrumente software specializate este vitală.

Pentru ca agenții de vânzări să fie înarmați cu toate informațiile de care au nevoie ca și când ar fi la birou, BITSoftware vă pune la dispoziție Entersoft Mobile® Sales Force Automation, soluție ce amplifică eficacitatea forței de vânzări de pe teren prin obținerea agilității necesare, făcând posibilă accesarea datelor în timp real cu ajutorul unui smartphone sau al unei tablete. Astfel agenții de pe teren își pot îndeplini sarcinile zilnice și sunt mereu la curent cu informațiile din companie.

Entersoft Mobile® SFA este o aplicație inteligentă pentru dispozitive mobile care ghidează utilizatorul în conformitate cu strategia companiei. Strategia, scopurile și obiectivele sunt concepute, implementate, monitorizate, controlate și optimizate prin intermediul soluțiilor ERP sau CRM pe care le utilizează compania. 

Această soluție software facilitează echipelor de vânzări aplicarea procedurile comerciale și garantează servicii de consiliere a clienților îmbunătățite și de calitate. Soluția le oferă agenților de vânzări informații complete și în timp real, permițându-le să se concentreze pe principalele activități din sarcina lor, să ia decizii informate și să-și atingă obiectivele mai rapid și mai eficient.

Ce obțineți cu Entersoft Mobile® SFA?

În primul rând, creșterea productivității echipei de vânzări, procese de vânzări automatizate și simplificate, permițând creșterea veniturilor într-un timp mai scurt, îmbunătățirea comunicării între companii, reducerea timpului consumat uneori inutil pe teren, reducerea la minimum a procedurilor birocratice și a documentației. Datele despre clienți, politicile comerciale, prețurile și creditele, sarcinile în așteptare, comenzile, livrările, oportunitățile de vânzări și multe altele sunt informații la îndemână pentru agenții de vânzări, ce pot fi gestionate de către aceștia la fața locului, chiar dacă se află pe teren, pentru o productivitate ridicată.

Reducerea ciclului de vânzare, accesul în timp real la informații facilitând deciziile și oferirea de servicii mai rapid, dar și generarea de vânzări mai bune prin reducerea cazurilor nerezolvate. Accesul la date complexe despre produse și disponibilitatea acestora facilitează vânzarea de tip up-sell și cross-sell, oferind conținut relevant și complet în funcție de nevoile și cererile clienților. Preluarea ușoară a comenzilor, în timp real, și crearea rapidă a cererilor în sistem sporesc vânzările și scurtează ciclul vânzării.

Îmbunătățirea serviciilor dedicate clienților prin faptul că agenții de vânzări pot fi proactivi și pot îndeplini nevoile clienților mai bine decât oricând. Planul de vizitare a acestora este conceput în conformitate cu strategia companiei și obiectivele pot fi echilibrate cu nevoile clienților. Echipa de vânzări se poate astfel concentra în mod eficient asupra fiecărei întâlniri pentru a oferi rapid propuneri bine adaptate la cererea clientului, în timp ce are acces instantaneu la materialul de suport necesar grație accesului mobil. Soluția Entersoft Mobile® SFA facilitează aplicarea de proceduri de vânzări agreate la nivel de companie și garantează servicii de consiliere îmbunătățite și de calitate.

Un alt beneficiu este cel legat de susținerea deciziilor prin informații obținute rapid. Sarcinile zilnice ale agenților de vânzări sunt înregistrate automat în back-office, iar soluția furnizează informații detaliate în timp real cu privire la obiectivele de vânzări și la indicatorii de performanță (KPI), cum ar fi productivitatea medie pe apel, timpul mediu petrecut în întâlnire, veniturile zilnice, colectarea de cash etc. În același timp, agenții de vânzări pot obține propriile rapoarte detaliate pentru a-și monitoriza performanțele individuale.

Entersoft Mobile® SFA sprijină luarea deciziilor bazate pe date, cu analize de vânzări, rapoarte, grafice și tablouri interactive care oferă o monitorizare completă a realizărilor zilnice și a performanței generale. Rapoartele obținute permit o calculare precisă a bugetelor, o mai bună segmentare, o creștere a ratei de implicare a clienților în relația cu compania, dar totodată și realizarea unor campanii de marketing bine configurate.

Solicitați un demo

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...