Producătorii de struguri și vin pot beneficia în continuare de măsurile Programului Național de Sprijin în sectorul vitivinicol 2019-2023. Scopul programului este acela de creștere a competitivității producătorilor de vinuri, a performanței economice a întreprinderilor, precum și de a perfecționa tehnologiile de vinificație prin care se obțin vinuri calitativ superioare.
Dacă aveți nevoie de o soluție software de business care să vă ajute să:
- gestionați fermele și parcele cu ajutorul hărților interactive
- obțineți trasabilitate completă de la strugure la sticla de vin
- optimizați resursele implicate în activitățile din vie și cramă
- obțineți rapoarte specifice pentru viticultură și vinificație
și nu ați avut până acum bugetul necesar pentru implementarea ei, acum e momentul să le achiziționați, accesând Programul Naţional de Sprijin al României în sectorul vitivinicol.
Pachetul de soluții BITSoftware pentru producătorii de struguri și vin
SocrateERP și FieldBook AgriApps sunt soluții specializate, complete și integrate, care acoperă toate procesele din fermă. Pornim de la monitorizarea fermelor și parcelelor de vie, planificarea și derularea activităților ținând cont de evoluția fenologică, prognoza vremii, tratamentele aplicate anterior dar și de locația viei, sol și soiul de struguri precum și de stilul de vin ce va fi urmărit de către oenolog. Sunt controlate toate procesele care au loc în cramă: de la recepția strugurilor și până la obținerea vinului condiționat, planificarea și urmărirea îmbutelierii acestuia, finalizând cu gestiunea diferitelor canale de vânzare.
Beneficiari eligibili sunt IMM-uri, microîntreprinderi și întreprinderi cu mai puțin de 750 de angajați sau cifră de afaceri mai mică de 200 de milioane de EURO, care își desfășoară activitatea economică de producție, prestări servicii sau de comerț în sectorul vitivinicol. Excepție fac producătorii de struguri pentru vin care vând producţia proprie de struguri în totalitate, distileriile, magazinele alimentare, supermarketurile, hipermarketurile şi restaurantele, care nu pot fi beneficiari ai măsurii de investiţii.
Valoarea finanțării nerambursabile:
- 70% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru microîntreprinderi & IMM
- 25% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru alte întreprinderi
Proiectele pot fi depuse până la 31 iulie 2023, pe modelul primul venit, primul servit, iar alocarea financiară este de 45.844.000 Euro.
Aflați mai multe despre achiziția sistemelor informatice pentru sectorul vitivinicol de la consultanții BITSoftware.