Transformarea digitală a afacerii - Îmbunătățește-ți activitatea!

Date: 19-08-2019

digitalizarea afacerii

 

Un element important al transformării digitale este digitalizarea și automatizarea proceselor în cadrul companiei. O provocare majoră este identificarea sistematică a potențialului de digitalizare în procesele de afaceri, în funcție de planurile de dezvoltare ale companiei, nevoile de automatizare, eficientizarea costurilor și planificarea resurselor companiei necesare susținerii dezvoltării.

 

Digitalizarea este în mintea tuturor, deoarece este factor de schimbare în multe domenii în activitatea unei companii. Transformarea digitală este un termen larg și include transformarea procesului de afaceri, competențe, activități și modele. De asemenea, digitalizarea schimbă condițiile generale pentru companii, concurenții fac produsele și serviciile existente mai atractive pentru clienți prin utilizarea soluțiilor digitale. Potențialul de digitalizare a proceselor apar, de exemplu, dacă procesele existente pot fi îmbunătățite sau automatizate prin adăugarea de valoare angajaților pentru inovare, utilizarea de noi sisteme de asistență sau interfețe digitale. În mod corespunzător, companiile trebuie să se adapteze prin identificarea și exploatarea acestui potențial de digitalizare în propria lor companie și piață pentru a rămâne competitive.

 

Transformarea digitală descoperă, prin analiză, și descrie punctele slabe ale proceselor din interiorul companiei, aceste puncte devenind potențiale de digitalizare. Acestea permit managerilor și analiștilor de proces să discute caracteristicile punctelor slabe și dezvoltarea unor planuri de eficientizare a fiecărui proces.

 

Fie că este vorba despre eficientizarea costurilor, de exemplu mutarea activității în Cloud și reducerea CAPEX, îmbunătățirea proceselor operaționale și reducerea OPEX, sau eficientizarea proceselor prin introducerea automatizării lor, transformarea digitală îți oferă flexibilitatea necesară pentru dezvoltare. Orice companie care se dezvoltă trebuie să includă în planul de afaceri, și utilizarea sistemelor software pentru monitorizarea și eficientizarea afacerii. Indiferent dacă discutăm despre utilizarea sistemelor de planificare a resurselor companiei - ERP, gestiunea logisticii - WMS sau gestiunea relațiilor cu clienții, vânzări și service - CRM, implementarea și utilizarea acestor sisteme vor duce la îmbunătățiri considerabile ale afacerii, dezvoltarea și eficientizarea personalului, acoperirea nevoilor de personal și un control asupra costurilor de exploatare ale companiei.

 

De mai mulți ani, aceste sisteme au fost adoptate de companii din întreaga lume, aducându-le îmbunătățiri de proces, costuri de exploatare scăzute, dezvoltarea inovației și câștigarea de avantaj competitiv.

 

Aceste transformări sunt realizate prin combinarea a numeroase tehnologii fizice și digitale, cum ar fi inteligența artificială, cloud computing, robotica adaptivă, realitatea augmentată și Internet of Things (IoT). Indiferent de tehnologiile care declanșează, scopul principal al transformării digitale este creșterea eficienței resurselor și a productivității pentru a crește puterea competitivă a companiilor. Era de transformare, în care trăim acum, diferă de celelalte prin faptul că nu numai că oferă schimbarea principalelor procese de afaceri, dar dezvăluie și conceptele de produse inteligente și conectate prin prezentarea de modele de afaceri bazate pe servicii.

 

Pentru o adaptare reușită a procesului de transformare digitală, trebuie să se țină seama de trei caracteristici:

(1) integrare orizontală prin lanțuri de valori

2) integrare verticală și rețeaua de sisteme de producție sau de servicii

(3) proces end-to-end pe întregul lanț de valori al companiei.

 

Integrarea verticală necesită o reticulare inteligentă și digitalizarea unităților de afaceri în diferite niveluri ierarhice din cadrul organizației. Prin urmare, integrarea verticală permite, de preferință, transformarea într-o companie inteligentă, într-un mod extrem de flexibil și asigură produse și servicii mai personalizate, cu niveluri de rentabilitate crescute. De exemplu, mașinile inteligente creează un ecosistem automatizat care poate fi subordonat dinamic pentru a afecta producția de diferite tipuri de produse; și o cantitate uriașă de date este procesată pentru a opera ușor procesele de fabricație. Pe de altă parte, integrarea orizontală obține crearea întregii valori între companii pentru îmbogățirea ciclului de viață al produsului sau serviciului folosind sisteme informaționale, management financiar eficient și flux de materiale. Integrarea orizontală și verticală permite schimbul de date în timp real, productivitatea alocării resurselor, unități de afaceri coerente și planificarea precisă. În cele din urmă, tehnica end-to-end ajută procesele de dezvoltare a produsului prin integrarea digitală a tehnologiilor de sprijin, având în vedere cerințele clienților, designul produsului, întreținere și reciclare.

 

Tehnologii emergente, cum ar fi analiza datelor mari de informații (Big Data), roboți autonomi (adaptivi), infrastructură cibernetică, simulare, integrare orizontală și verticală, internet, sisteme cloud și realitate augmentată sunt necesare pentru o adaptare reușită. Cel mai important punct este utilizarea pe scară largă a internetului și a conexiunilor alternative care asigură crearea de rețele de dispozitive dispersate, acestea ajutând la monitorizarea și controlul afacerilor de la distanță. Ca urmare a evoluției industriilor, competitivității, sisteme distribuite precum rețele de senzori fără fir, sisteme cloud, sisteme încorporate și roboți autonomi au fost conectate între ele prin diverse soluții software de management. Mai presus de toate, întregul sistem trebuie să implice analiza datelor și instrumente de coordonare diverse pentru a conduce o decizie în timp real și o autonomie pentru procesele de fabricație și servicii.

 

În timp ce se construiește cadrul, rețeaua de senzori, instrumentele de procesare în timp real, dispozitivele bazate pe roluri și autonome sunt întrepătrunse între ele pentru colectarea în timp real a datelor despre sistemul de fabricație și servicii. 

 

Aceast articol oferă informații despre tehnologiile de susținere și principiile de proiectare subliniate pentru implementare, cadrul propus este prezentat în ceea ce privește principiile de proiectare și tehnologiile de sprijin pentru achiziționarea unui sistem #operațional conștient de context, inclusiv produse inteligente și procese inteligente.

 

BITSoftware și Sinoptix oferă partenerilor săi soluții profesionale pentru realizarea procesului de digitalizare și dezvoltarea de produse software personalizate. 

 

Cu peste 25 ani de experienţă, BITSoftware și Sinoptix, dezvoltă şi implementează soluţii ERP, CRM, WMS şi Business Intelligence (BI) care ajută companiile din diverse industrii să-şi îmbunătăţească productivitatea, prin automatizarea proceselor din companie, şi să realizeze obiectivele de creştere pe termen lung.

 

Intrebari? Contactați-ne și discutați cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...