Funcționalități must-have pentru o soluție ERP pentru construcții

Date: 16-06-2022
Author: Alina Răfoi

Functionalitati ERP Constructii blog

Sunteți în căutarea unei soluții ERP pentru Construcții? SocrateERP vă oferă acces la toate funcționalitățile și informațiile de care aveți nevoie ca să vă asigurați că respectați termenele de livrare, calitatea și bugetele prevăzute, în vederea maximizarii satisfacției clienților, dar și a profitabilității.

 

Care sunt funcționalitățile must-have pe care vi le oferă SocrateERP pentru construcții?

Gestiunea lucrărilor de construcții

SocrateERP gestionează derularea eficientă a lucrărilor de construcții, evidențiază atât cantitativ, cât și valoric toate resursele utilizate, planifica alocarea acestora pe proiecte, faze, subfaze și activități, urmărește consumurile și costurile și calculează profitabilitatea în timp real.

 

Controlul costurilor pe proiect

SocrateERP permite definirea și urmărirea costurilor planificate, bugetate și angajate, realizând o comparație în timp real cu costurile efective rezultate în urma executării lucrărilor, iar aceasta comparație poate fi realizată la nivel de proiect, fază, subfază sau activitate.

 

Gestiunea echipamentelor și a utilajelor

Echipamentele și utilajele sunt planificate și urmărite pe lucrări, consumurile fiind înregistrate în fișa de utilaj. SocrateERP evidențiază orele lucrate, consumul de motorină și kilometri parcurși. Toate costurile pot fi înregistrate separat pe timp de deplasare, staționare sau lucrare propriu-zisa. De asemenea, pentru fiecare echipament se păstrează o evidență a asigurărilor obligatorii, a ratelor CASCO, a rovinietelor sau a reviziilor periodice cu mecanisme de notificare la apropierea termenului limita sau la expirarea acestora.

 

Gestiunea pontajelor

SocratePontaje este soluția mobilă care vă ajută să urmăriți și să gestionați forța de muncă de pe telefonul mobil. Obțineți informații exacte de pe șantier, detaliate la nivel de proiecte, faze și subfaze și reduceți costurile cu forța de muncă. Prin prelucrarea orelor lucrate pe proiect, se calculează costurile și profitabilitatea în timp real. Toate datele din aplicația mobilă SocratePontaje sunt stocate în siguranță în cloud pentru acces imediat și de oriunde. Cu aplicația mobilă puteți gestiona atât pontajul lucrătorilor de pe șantiere, cât și al personalului Tesa. Înregistrarea orelor lucrate se poate face pe proiect, pe faze sau pe subfaze, cu evidențierea activităților prestate, dar și a tipului de ore: ore normale, ore de noapte, sărbători legale, concedii sau delegații. Înregistrarea pontajelor se poate face fie direct de pe șantier, fie prin importul datelor în mod centralizat, la sediu. Pontajele pot fi verificate și aprobate de către șeful de șantier și sunt folosite ca baza de calcul salarial.

 

Analize și rapoarte specifice industriei de construcții

O soluție ERP dedicată industriei de construcții trebuie sa ofere rapoarte special create pentru nevoile acestei industrii. Cu ajutorul rapoartelor dedicate din SocrateERP, companiile pot urmări în timp real profitabilitatea, consumul de materiale, manopera sau utilaje planificat versus realizat, costuri pe proiect bugetate versus realizate, flux de numerar, producție în curs, cheltuieli nealocate sau solduri neachitate. 

 

SocrateERP furnizează o aplicație integrată firmelor care activează în domeniul construcțiilor și ajută la gestiunea eficientă a tuturor proceselor din companie: achiziții, managementul contractelor, costurilor, consumurilor, salariaților, echipamentelor și utilajelor, maximizând profitul printr-o execuție eficientă a fiecărui proiect și prin posibilitatea gestionării mai multor proiecte cu resurse mai puține, prin integrarea și automatizarea proceselor cheie.

 

Pentru mai multe detalii despre soluțiile noastre și aplicabilitatea acestora în domeniul în care activați, puteți consulta studiile de caz Rampad și C.C.C Kronstandt sau pagina dedicată https://www.bitsoftware.eu/software-erp-constructii/ 

 

Solicitați o prezentare a soluțiilor pentru construcții

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...