BITSoftware susține activ digitalizarea industriei de construcții

Date: 19-01-2022
Author: Alina Răfoi

closeup-contractor-construction-site-pointing-plan-wooden-sleeper

Contextul pandemic a contribuit suplimentar la accelerarea transformării digitale în mediul de afaceri. Nicio industrie nu a rămas imună, iar sectorul de construcții nu face excepție de la această regulă. Deși rata de adopție a digitalizării în construcții a fost mai scăzută anii trecuți, companiile rămânând destul de reticente la schimbare, începând cu 2020 am remarcat o creștere a interesului pentru soluții software, tendință care se menține activă și în prezent.

 

Conform unui studiu realizat de Valoria în parteneriat cu doingbusiness.ro, principalele beneficii pe care le aduce procesul de digitalizare companiilor din construcții sunt: simplificarea proceselor (78%), creșterea eficienței operaționale (67%) și reducerea costurilor (56%). 

 

Deși pandemia a reușit să pună la pământ anumite sectoare din economie, industria de construcții din România este în continuă creștere conform datelor furnizate de Institutul de Statistică, în ciuda dificultăților cu care se confruntă. Piața de construcții se află într-un moment cheie cauzat de creșterea prețurilor la materiile prime, de lipsa forței de muncă calificată în domeniu, dar și de adaptarea continuă la cerințele de sustenabilitate pe care companiile trebuie să le îndeplinească. Transformarea digitală și automatizarea în construcții reprezintă primii pași pe care industria de construcții trebuie să-i parcurgă cât mai rapid. 

 

Un sistem ERP reprezintă unul dintre instrumentele principale care ajută companiile de construcții să răspundă provocărilor actuale. BITSoftware este o companie care activează de 28 de ani pe piața din România și oferă clienților săi soluții care să-i ajute să se adapteze în mod optim noii paradigme a erei digitale. 

 

Cu ajutorul soluțiilor software pentru construcții puteți gestiona întreaga activitate a unuia sau mai multor șantiere în ceea ce privește alocarea resurselor, comenzi de materiale, livrări, consumuri, totul complet integrat. 

 

Iată câteva dintre cele mai importante aspecte cu care soluțiile BITSoftware vă pot sprijini: 

 

Controlul șantierelor

Șefii de șantier pot introduce și pot consulta în orice moment date în sistem. Cele mai importante informații sunt cele privitoare la consumuri sau recepții de materiale pe proiecte, pontaje și utilaje. Veți ști în orice moment când și cu ce materiale trebuie să vă aprovizionați pentru proiectele de construcții, astfel încât să nu existe întârzieri de livrare. 

 

Aplicație mobilă pentru pontaj direct de pe șantier

SocratePontaje permite preluarea pontajelor de către șefii de echipă sau șefii de șantier direct pe mobil sau pe tabletă pentru angajații din subordine pe proiectele pe care le au în derulare, fiind disponibilă introducerea orelor lucrate la nivel de fază și subfază. Aplicaţia foarte intuitivă şi uşor de folosit, funcționează în mod online, cât și offline, are o interfaţă prietenoasă și este potrivită pentru companii indiferent de mărime. De asemenea, ​​eficientizează și toate celelalte procese care decurg din pontaj: administrarea resurselor umane, salarizare etc. 

 

Gestiunea proiectelor de construcții

Gestiunea proiectelor presupune urmărirea modului de realizare și stadiul fiecărui proiect de construcții. Asta înseamnă că pentru fiecare proiect există în sistem o detaliere a acestuia la nivel de faze și subfaze și pentru fiecare din acestea se urmăresc conform devizelor consumurile de materiale, consumurile de ore, eventualele contracte cu furnizorii de servicii. Pentru fiecare proiect, fază, subfază și activitate se poate genera un raport comparativ - previzionat versus realizat. 

 

Urmărirea echipamentelor și utilajelor

Echipamentele și utilajele sunt indispensabile în orice proiect de construcții. Tocmai de aceea este necesară o monitorizare a acestora, atât a timpului alocat pe proiect, faze sau subfaze, cât și a costurilor aferente. Pentru fiecare echipament sau utilaj în parte se înregistrează orele lucrate, consumul de motorină, precum și numărul de kilometri parcurși.

 

Raportare în timp real 

Orice manager din construcții își dorește să aibă un control al proiectelor sale în derulare și al relației cu clienții și furnizorii, astfel încât să știe stadiul proiectelor, al costurilor și al veniturilor și care este profitul în timp real. Cu ajutorul rapoartelor dedicate, companiile din construcții își pot urmări în timp real profitabilitatea, atât la nivel de proiect, cât și la nivel de companie, consumurile de materiale, consumurile de ore, de efort, de utilaje și de transport realizate versus cele planificate la nivel de faze, subfaze și proiect, rapoarte de cash flow, costuri de proiecte realizate versus planificate, producție în curs, solduri neachitate sau cheltuieli nealocate. 

 

Așadar, transformarea digitală nu mai este o opțiune, ci este schimbarea care transformă radical industria și face companiile de construcții mai competitive și mai agile. Sunteți gata de schimbare? Haideți să discutăm! 

 

Solicitați o prezentare a soluțiilor pentru construcții

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...