Beneficiile tehnologiei cloud pentru agricultură

Date: 19-02-2016
Author: Alina Răfoi

SocrateCloud ERP pentru agricultura

 

Tehnologia cloud presupune stocarea de date (cum ar fi fișiere text, foto sau video) și de aplicații software pe computere sau servere aflate la distanță și pe care utilizatorii le pot accesa pe internet. Tehnologia cloud permite companiilor să devină mobile, dând posibilitatea angajaților să lucreze de oriunde, de pe orice dispozitiv, având nevoie doar de un browser de internet. Această metodă este mai rapidă, mai ieftină, mai flexibilă și mai sigură și reduce drastic costurile cu infrastructura.

 

Unul dintre sectoarele economiei care poate beneficia pe deplin de avantajele tehnologiei cloud este agricultura. Agricultura este un domeniu destul de volatil, iar succesul depinde întotdeauna de factori de tot felul: schimbarea sezoanelor, volumul precipitațiilor care variază, modelele climatice în continuă schimbare si tehnologia utilizată. Ținând cont de toate aceste variabile, fermierii au nevoie de instrumente moderne pentru a le ușura pe cât posibil activitatea. Potrivit prognozelor ONU, cererea pentru produse alimentare se va dubla până în anul 2050. Tocmai de aceea, pentru a face față cererii tot mai crescute, atât micii fermieri, cât și marile companii din agricultură trebuie să investească în utilaje și sisteme performante, care îi pot ajuta să rezolve eficient și cu maximă precizie problemele apărute.

Cu ajutorul tehnologiei cloud, aveți acces la informație oricând și de oriunde. Fie că vă aflați la birou în fața calculatorului sau pe teren, soluțiile de gestiune în cloud vă ajută să vă gestionați eficient afacerea.

 

Ce poate face tehnologia cloud pentru dumneavoastră?

 

Prin utilizarea unei soluții ERP în cloud, lucrați în timp real, din orice locație, inclusiv de pe teren și puteți gestiona și analiza eficient toate informațiile despre culturi, resurse utilizate, achiziții, distribuție, vânzări, livrări, agenți, datele putând fi accesate oricând și de oriunde. Imaginați-vă că vă aflați într-un punct al lanului de grâu de mii de hectare, în perioada recoltei și vreți să aflați dacă au fost îndeplinite toate lucrările necesare sau doriți să vedeți care sunt costurile aferente acelei parcele. Prin simpla accesare a sistemului integrat de pe orice dispozitiv mobil, veți obține informații în timp real, vă veți putea optimiza procesele și resursele și veți putea lua rapid decizii strategice. Sistemul ERP asigură și gestiunea forţei de muncă, veți putea genera automat rapoarte pe lucrări, deconturi între subunităţi, calcul de remuneraţii în urma pontajelor înregistrate, indicatori de performanţă ai operatorilor de utilaje, urmărirea flotei şi a consumurilor de carburant.

 

Grupul Jidvei, unul dintre cei mai importanți producători și distribuitori de vin și vinars din România, a ales SocrateCloud pentru a-și gestiona cele peste 20 de firme din grup și cele peste 100 de centre de profit. Motivul principal pentru alegerea unei soluții cloud au fost multitudinea de puncte de lucru aflate în locații diferite.


Un alt instrument în cloud cu beneficii și pentru companiile din industria agricolă este Google Apps for Work, o suită de comunicare și colaborare, care vă ajută să fiți conectați în permanență cu echipa, facilitând lucrul de oriunde și oricând. Google Apps for Work este un sistem construit pentru afaceri si proiectat pentru echipe, care vă oferă acces la cele mai bune instrumente de business (email, spațiu de stocare online, calendare partajate, sistem de video conferințe și multe altele) cu ajutorul cărora vă puteți ajuta echipele să colaboreze mai eficient. Google Apps for Work vă ajută să scădeți costurile de IT deoarece nu impune achiziţii de hardware sau software şi necesită administrare minimală generând mari reduceri de timp şi bani și, nu în ultimul rând, să asigurați o securizare a informaţiilor şi control asupra datelor.

 

V-ar plăcea să vă puteți gestiona afacerea din orice loc, în orice moment și  cu un minim de efort? Haideți să discutăm!

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...