Factori cheie care pot face diferența între succes și eșec în cazul unei implementări de software

Date: 08-06-2023

Factori cheie implementare BLOG

Se spune că brandul vinde. Și, deși nu este fals, acest lucru nu este nici în totalitate adevărat, cel puțin nu în toate domeniile. Iar dacă ne referim la domeniul aplicațiilor de business - WMS, ERP, TMS, CRM, SFA etc., funcționalitățile pe care le are produsul reprezintă 50% din succesul unei implementări. Fără îndoială funcționalitățile sunt importante, dar nu suficiente.

Pe lângă funcționalitățile pe care le conține produsul, mai sunt și alți factori cheie care pot face diferența între succes și eșec în cazul unei implementări de software. Iată un top 5 al acestora:

  1. Cum se face analiza cerințelor? Este un element critic, dacă furnizorul nu înțelege bine nevoile beneficiarului de la bun început, proiectul va avea costuri ulterioare după punerea în funcțiune. Sau, în cel mai rău caz, poate fi un eșec iar beneficiarul să trebuiască să refacă implementarea complet. Și, obligatoriu, cerințele trebuie centralizate într-un document de analiză.
  2. Cât de bine este coordonat proiectul? Dacă beneficiarul nu este informat despre ce are de făcut pentru a se pregăti și ajutat să se pregătească, există riscul ca la punerea în funcțiune a softului acesta să nu poată fi folosit. Proiectul trebuie neapărat să aibă un plan scris cu toți pașii detaliați, iar fiecare pas să aibă un termen și un responsabil.
  3. Ce documente însoțesc soluția? Orice software trebuie să aibă un manual de utilizare. Dar acesta nu este de ajuns, deoarece în timpul implementării se pot face particularizări, astfel încât soluția să satisfacă cerințele specifice ale clientului. De aceea, odată cu softul trebuie livrat și un manual de utilizare particularizat, care să descrie exact pașii de urmat, așa cum au fost ei configurați pentru fiecare client în parte.
  4. Cât de flexibilă este soluția? Poate clientul să facă ulteriori ajustări în setările aplicației atunci când i se modifică nevoile sau trebuie să apeleze de fiecare dată la furnizor (și automat să plătească sume ce uneori pot deveni importante pentru exploatarea soluției)?
  5. Cât de scalabilă este soluția? În cazul în care afacerea clientului de extinde (puncte noi de lucru, domenii noi de activitate etc.) cât de ușor este de extins soluția software astfel încât să le acopere. În special pentru sistemele WMS, se pune întrebarea critică: câte servicii de asistență trebuie să plătească clientul pentru a-și deschide un depozit nou?

În altă ordine de idei, dacă vă confruntați cu dificultăți de urmărire a stocului, cu erori de livrare, cu lipsa de vizibilitate și sunteți dependenți de procese manuale, vă invit la webinarul “Anul eficienței - Reduceți costurile și creșteți profitabilitatea depozitului cu FluxVision WMS” ca să descoperiți cum puteți obține un depozit mai eficient și mai profitabil. 

Vă aștept joi, 15 iunie 2023, la ora 11:00. Timp de 50 de minute, împreună cu Daniel Birtaș, Senior Sales Executive BITSoftware și Radu Buda, Director General Select Auto, vă vom prezenta cele mai importante beneficii pe care le aduce FluxVision WMS business-urilor care operează cel puțin un depozit.

Vă puteți înscrie aici: https://www.bitsoftware.eu/webinar-reduceti-costurile-si-cresteti-profitabilitatea-depozitului-cu-fluxvision-wms/ 

Înregistrați-vă la Webinar

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...