2020 – Pandemie și eCommerce

Date: 08-04-2021
Author: Diana Trifu

ecommerce-2607114_1280

“I think there is a world market for maybe five computers”

Thomas Watson, Presedinte IBM, 1943

 

De-a lungul istoriei, oamenii au făcut nenumărate greșeli în ceea ce privește predicțiile despre viitor. Combinația dintre teama de necunoscut, schimbare și lacunele de cunoaștere, a fost un factor care a influențat major orice decizie în fața căreia am fost puși. Un exemplu celebru de decizie greșită a fost aceea luată de Thomas Watson, Președintele IBM, atunci când, pus în fața deciziei de a investi în “personal computing”, a considerat că sistemele informatice nu vor avea aplicabilitate pentru uz casnic și, ca urmare, nu vor fi un punct de interes pentru consumatorii individuali.

 

Deși pentru societatea contemporană, folosirea sistemelor informatice a devenit un obicei indispensabil, până la punctul la care, reprezentanții generației Z, nu ar putea să își imagineze viața fără acestea, digitalizarea nu a reușit să țină pasul cu cerințele din piață. La baza acestui fenomen au stat mai mulți factori, de la limitările tehnice și lipsa resurselor, până la teama de schimbare. De altfel, lucrurile au mers și până în prezent, chiar dacă nu am folosit întotdeauna sisteme informatice, de ce nu ar merge și de acum înainte? Din punct de vedere al factorilor de decizie într-o companie, resursa cea mai importantă de cunoaștere a fost, pentru multă vreme, flerul de care au dat dovada managerii responsabili cu strategia și planurile de viitor ale companiei. Dacă în unele cazuri, inspirația de care aceștia au dat dovada, s-a dovedit a fi mană cerească, în marea majoritate a situațiilor, acestea au fost, în cel mai bun caz, un “doamne ajută”. În mod cert palpitant și cu recompense pe măsură, acest stil de a conduce o afacere, s-a dovedit în nenumărate rânduri nu doar greșit, dar și distructiv, considerente care au favorizat abordarea unei mentalități mai pragmatice și bazată mai mult pe informații.

 

Comerțul online a intrat încet în viețile noastre în urmă cu aproape două decenii, însă a reușit să-și arate adevăratul potențial abia atunci când comerțul clasic nu a mai putut răspunde cerințelor pieței. Punctul major de cotitură a fost în 2020 când, din cauza pandemiei de COVID-19, regulile jocului au fost schimbate în timpul jocului. Cine a fost pregătit să-și susțină afacerea bazându-se pe cifre, a avut de câștigat, iar cine s-a bazat pe experiențele individuale și pe modul clasic de a face comerț, s-a confruntat cu probleme care ar fi fost ușor de evitat dacă resursele ar fi fost altele. 

 

Creșterile din eCommerce în anul 2020 au fost fulminante! Utilizatorii care “au prins gustul” de a comanda din confortul canapelei vor rămâne, în mare parte, consumatori de eCommerce. Confortul și siguranța oferite de device-ul preferat, fie ca vorbim de un smartphone, un laptop sau, de ce nu, televizorul din sufragerie, nu vor mai putea fi egalate niciodată de magazinele fizice.


Digitalizarea este din ce în ce mai prezentă chiar și în offline, unde susține confortul și siguranța consumatorilor și generează noi experiențe de cumpărare.

 

Start în piață cu SocrateERP

 

Enterprise Resource Planning (ERP) sunt sisteme informatice automatizate și integrate pentru managementul proceselor principale ale unei companii. Aceste sisteme oferă un avantaj care poate conduce la creșteri exponențiale a principalilor indicatori analizați în domeniul comerțului. 

 

Flowchart (1)

SocrateERP este o soluție dezvoltată de BITSoftware, versatilă dar robustă, adaptată la nevoile clienților și specializată pe multiple domenii (retail, distribuție, logistică, construcții, agro sau servicii) care oferă funcționalități complete de gestiune economică și raportare. Este o soluție în cloud, cu o arhitectură proiectată să răspundă cerințelor de flexibilitate și celor mai complexe nevoi. 

 

SocrateERP integrează cu ușurință toate canalele de vânzare, punând la dispoziția managerilor informații complete și actualizate, oferind posibilitatea extragerii de rapoarte folosind datele în timp real, atât despre companie, cât și despre vânzările de pe diferite platforme.

 

Cerere și ofertă - un nou înțeles

 

O provocare considerabilă pentru o companie de retail este reprezentată de gestiunea stocurilor. Stocurile gestionate deficitar, pot arunca un business într-o prăpastie din care cu greu poate ieși sau să-și recâștige echilibrul. Prin modulul de gestiune al stocurilor, veți avea în permanență stocul actualizat în timp real. SocrateERP centralizează toate informațiile obținute de pe toate canalele de vânzare, fie că sunt platforme online sau magazine fizice, gestionează eficient stocurile și îmbunătățește viteza de rotație. De asemenea, automatizează, monitorizează și fluidizează procesele din cadrul lanțului de aprovizionare. Vine cu propuneri de aprovizionare în funcție de furnizor și termenul de livrare al acestuia, rotația stocului, sezonalitate, comenzi în așteptare.

 

Un stoc bine pus la punct reprezintă doar jumătate din efortul necesar pentru a răspunde cu promptitudine și eficiență cerințelor din piață. Marfa cumparată și ajunsă în depozitele companiei trebuie valorificată fără ezitare și cu costuri operaționale cât mai mici. În acest sens, modulul WMS (Warehouse Management System) va ușura realizarea inventarului, intrările și ieșirile de marfă. 

 

Utilizarea soluției FluxVision WMS, soluție în cloud integrată nativ cu SocrateERP, elimină haosul din depozit și îl transformă într-unul organizat și automatizat. Scanarea cu terminale mobile a produselor transformă operațiunile din depozit în operațiuni simple, înregistrarea acestora fiind făcută în format electronic. În plus, FluxVision WMS optimizează traseele pentru operatorii din depozit, astfel încât să se obțină maximum de eficacitate în pregătirea și livrarea comenzilor. 

 

Ce se întâmplă în compania mea?

 

Cifrele mari contează, ele alcătuiesc imaginea de ansamblu și conturează poziția în piață a companiei. Cu toate acestea, cunoaștem cu toții expresia "diavolul se ascunde în detalii", un aspect valabil pentru toate deciziile în fața cărora sunt puși managerii. Un sistem informatic puternic oferă acces atât la imaginea de ansamblu, cât și la acele detalii pe care de multe ori riscăm să le omitem, lucru care ar putea influența în mod negativ deciziile pe care le luăm.

 

SocrateERP excelează și în acest aspect! Fie ca vorbim de activitatea financiar-contabilă în cele mai mici detalii sau de rapoarte și analize ale indicatorilor macroeconomici, SocrateERP va deveni "omul din umbră" pe care vă puteți baza atunci când nu reușiți să identificați următorul pas pentru a planifica evoluția companiei. Modulul contabil respectă toate cerințele legislative în vigoare și consolidează datele financiare ale companiei, indiferent de structura acesteia, canalale de vânzare sau modelul de business.

 

Sistem deschis pentru integrări

 

Unul dintre principiile de bază ale dezvoltărilor software este "Open/Closed Principle". Acesta evidențiază importanța ca sistemul să fie deschis pentru extensii, dar închis pentru modificări care ar putea duce la comportamente nedorite. În acest sens, SocrateERP este un sistem deschis care poate fi integrat cu ușurință cu orice tip de soluție de business, fie că vorbim de un procesator de documente sau de plăți, fie că vorbim despre soluții de eCommerce, POS-uri, HandHeld-uri sau cântare electronice. Despre integrările SocrateERP vedeți mai multe informații aici

 

Dacă doriți să integrați și să automatizați toate procesele din companie cu o soluție software ERP modernă și flexibilă, în cloud, acum este momentul să o achiziționați accesând programele de finanțare oferite de Uniunea Europeană pentru digitalizare

 

Solicitați o prezentare a soluțiilor pentru Retail

 

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...