[Studiu de caz] Fais Group își modernizează și automatizează procesele de business cu soluțiile Entersoft

Autor: Alina Răfoi

Shop&Trade studiu de caz blog

Înființat în 1978, Fais Group este format din 20 de companii din Grecia, Bulgaria și Cipru distribuind mărci precum Under Armour, Puma, Mango, Donna Karan New York (DKNY) în Grecia, România, Bulgaria și Cipru, în timp ce lanțurile de retail Kalogirou și Haralas sunt și ele incluse în activitatea de bază, respectiv industria mărcilor de lux. Incluzând business-ul de echipamente sportive (cu mărci precum Swedish Tretorn, American Prince, magazinele Adidas, dar și Wilson, Fila, Mexx, Umbro, New Era, Mistral, Freddy, Hummel, Banana Moon etc.), veniturile grupului depășesc 100 de milioane de euro cu rentabilitate constantă. Vizând dezvoltarea continuă, Fais Group continuă să investească în retail cu un nou design de magazine, căutând locuri potrivite cu prioritate în mall-uri și centre comerciale mari.

Provocarea

Pentru Fais Group, modernizarea infrastructurii IT și reorganizarea internă pentru a susține creșterea continuă și nevoile emergente ale grupului au fost principalele priorități. Compania avea nevoie de un sistem integrat pentru gestionarea și supravegherea activităților multiple și diverse în Grecia și în străinătate. Soluția ERP pe care o utilizau avea capabilități limitate și nu avea o structură evolutivă, ceea ce a dus la dezvoltări personalizate, care nu puteau satisface nevoile tot mai mari ale grupului. Gestionarea și plasarea mărfurilor în depozit conform celor 4 dimensiuni ale articolelor (culoare/dimensiune/sezon/calitate) se făceau manual, potrivindu-se articolele și dimensiunile din fișierele master Excel, ceea ce necesita intervenția umană.

În același timp, lipsa sincronizării informațiilor legate de stoc, vânzări și rezervări de produse, de la canalele fizice și online de vânzări la sistemul central, a condus la erori constante la introducerea datelor. 

Soluția

După evaluarea mai multor soluții disponibile pe piață, Fais Group a ales Entersoft Business Suite. Provocarea majoră a monitorizării și actualizării simultane a stocului disponibil pentru trei magazine online a fost depășită prin implementarea unei abordări automate Omnichannel, în care pentru fiecare vânzare (fie la un magazin fizic, fie la un magazin online) este creată automat o rezervare de comandă pe baza algoritmilor de prioritizare, și începe un proces intra transfer până când articolele ajung la punctul final de facturare. Fiecare pas al procesului este vizibil prin intermediul sistemului pentru părțile interesate, oferind o imagine de ansamblu vizuală pentru fiecare articol. În același timp, este activat un algoritm de alocare a stocurilor comenzilor clienților în funcție de prioritate, pentru a evita situațiile de ruptură de stoc și a putea răspunde tuturor comenzilor.

Implementarea combinată a ERP și WMS a fost completată cu generarea de rapoarte cu analize statistice bogate, tablouri de bord interactive și informații aprofundate pentru o perspectivă în timp real nu numai pentru echipa de management a grupului, ci și pentru companiile străine pe care le reprezintă, la nivel de zi și de săptămână.

Rezultate

  • Eliminarea datelor fragmentate din diferite sisteme și integrarea într-o singură platformă omogenă
  • Prezentare generală completă, integrată, de încredere și în timp real a tuturor activităților comerciale
  • Date fiabile privind stocurile și stocurile din magazinele fizice și online
  • Reducerea cheltuielilor operaționale prin reducerea la minimum a proceselor manuale
  • Vizibilitatea completă a datelor pentru toate părțile interesate
  • Productivitate crescută în Back-office și la punctele de vânzare
  • Generarea automată de rapoarte și analize statistice care adaugă valoare și validează deciziile de afaceri

Descărcați studiul de caz de AICI și vedeți toate detaliile aferente și beneficiile proiectului de implementare a soluțiilor Entersoft în cadrul Fais Group. 

Aflați mai multe detalii despre soluțiile software dedicate sectorului de Retail de la BITSoftware. Solicitați o prezentare personalizată!

Solicitați o prezentare

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...