[Studiu de caz] Cofetăriile Konstantinidis fac pasul către era digitală cu ajutorul soluțiilor Entersoft

Date: 12-04-2024
Author: Alina Răfoi

Studiu de caz Konstantnidis Blog

Cofetăriile KONSTANTINIDIS sunt prezente pe piața comercializării dulciurilor încă din 1920 în Atena, Thessaloniki, Larissa și Platamonas, oferind clienților dulciuri, înghețată, torturi aniversare, meniuri pentru petreceri de copii și torturi de nuntă în cele 19 cofetării pe care le deține.

Pentru Konstantinidis, tranziția de la sistemul ERP personalizat existent la o soluție modernă a fost o problemă cheie pentru a investi în viabilitatea și dezvoltarea viitoare a companiei. Nevoia a pornit de la necesitatea de a obține rezultate imediate și de încredere, pentru ca managementul să poată lua cele mai bune decizii. Anterior implementării soluției Entersoft Business Suite, nu era posibilă o raportare sigură și fiabilă a datelor financiare către management, ci se bazau pe utilizarea pe scară largă a fișierelor excel. Prin urmare exista o lipsă de informații cu ajutorul cărora să se poată trage concluzii și stabili strategia la nivel de organizație. În același timp, infrastructura informațională existentă, formată din aplicații personalizate, nu avea scalabilitate și nu era ușor de întreținut, iar suportul tehnic, mai ales în perioadele de vârf, era insuficient.

„Flexibilitatea, adaptabilitatea și scalabilitatea sunt motivele pentru care am ales soluțiile Entersoft, pentru a ne moderniza infrastructura informațională, care au vizat nu doar organizarea internă, ci și susținerea planurilor de dezvoltare viitoare ale companiei. Am realizat o îmbunătățire continuă a eficienței, în timp ce viteza de colectare și de actualizare a datelor de la punctele de vânzare la nivel de oră, facilitează luarea deciziilor și răspunsul imediat la cerințele pieței.” - Stylianos Konstantinidis, Vice Președinte la Konstantinidis

Proiectul inițial a vizat implementarea soluțiilor Entersoft Expert ERP și a modulelor POS Retail și Retail avansat, dar în timp s-a considerat necesar upgrade-ul la Entersoft Business Suite (EBS), soluție care încorporează modulul CRM pentru gestiunea programului de fidelizare. Implementarea a fost împărțită în 3 etape în funcție de prioritatea cerințelor, cu acordul grupurilor de lucru care au participat la proiectul de implementare. 

Sistemul a funcționat fără probleme încă de la început, acoperind imediat nevoile zilnice, dar și actualizarea sigură, rapidă și fiabilă a datelor în sistemele de back-office.

În timpul implementării s-a considerat necesar crearea de vizualizări personalizate, rapoarte, precum și de fluxuri de lucru și sugestii de sistem pentru a răspunde nevoilor mai specializate, cum ar fi trasabilitatea și loturile pe magazin. Concomitent, au fost create automatizări pentru crearea și trimiterea de rapoarte către directori, propuneri de producție automatizate bazate pe vânzări pentru unele dintre materiale, automatizări pentru crearea sarcinilor în CRM etc.

Complexitatea proiectului a fost sporită de numărul de puncte de vânzare, care trebuiau sincronizate imediat și fără erori pentru a produce rezultate corecte, în timp ce o mare cantitate de date trebuia transferată la sediu și înregistrate în arhiva de date istorice la nivel de oră, chiar și în perioadele cu trafic deosebit de ridicat (de exemplu, de Crăciun).

Beneficii calitative

  • Timp de răspuns îmbunătățit la nevoile de la punctele de vânzare
  • Servicii și experiență îmbunătățite pentru clientul final
  • Capacitate bogată de raportare și analize statistice, care au adăugat valoare și suport decizional 
  • Date fiabile și imediate la nivel de vânzări, situație zilnică a tranzacțiilor cu casele de marcat, analize comparate pe vânzări la nivel de lună și/sau an
  • Optimizarea stocurilor în depozit 
  • Productivitate îmbunătățită la toate punctele de vânzare
  • Îmbunătățirea politicii de loializare a clienților 
  • Reducerea costurilor administrative prin reducerea proceselor manuale
  • Organizarea departamentului de contabilitate 

Beneficii cantitative

  • Îmbunătățirea cu 90% a timpului alocat sarcinilor administrative 
  • Reducerea cu 98% a timpului de introducere a datelor 
  • Îmbunătățirea cu 83% a vitezei de actualizare a datelor în ERP 
  • Creșterea cu 100% a calității datelor

V-am făcut curioși? Solicitați o prezentare personalizată cu unul dintre consultanții noștri!

Solicitați demo

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...