Când aveți nevoie de o aplicație software CRM?

Date: 05-05-2022
Author: Alina Răfoi

 

socratecrm software

 

Indiferent de mărimea companiei din care faceți parte, mulțumirea clientului este unul dintre cele mai importante criterii pentru o funcționare eficientă. Dar cum vă dați seama dacă aveți nevoie de o soluție CRM și când este momentul să faceți o astfel de achiziție?

 

Atunci când în activitatea pe care o desfășurați începeți să observați provocări de genul: 

 

  • informația despre clienți, precum profilul lor sau istoricul interacțiunilor, este greu de găsit
  • etapele parcurse în relația cu aceștia (contactare, ofertare, semnare contract, servicii de suport) se desfășoară diferit de la un caz la altul și sunt greu de urmărit
  • rapoartele referitoare la vânzări sunt greu de realizat, imprecise sau obținerea lor consumă mult timp
  • se pierd potențiali clienți din cauza lipsei de comunicare, a slabei organizări sau a lipsei vitezei de reacție
  • trimiterea documentelor (oferte, contracte, facturi) către client consumă mult timp

 

este un semnal clar că e momentul să vă orientați către o soluție de Customer Relationship Management. 

 

Soluțiile CRM au devenit un instrument obligatoriu, care facilitează desfășurarea activităților de marketing, vânzare și servicii post-vânzare la cele mai înalte standarde. Scopul lor este de de a aduna și gestiona datele despre clienții sau potențialii clienți ai unei companii în vederea consolidării relației dintre aceștia și companie. Pe scurt, ​​principale funcționalități ale aplicațiilor CRM acoperă: 

 

  • campaniile de marketing
  • procesele de vânzare
  • asistența pentru clienți (service și suport)

 

SocrateCRM, soluția de Customer relationship management de la BITSoftware, are capacitatea de a crește eficiența echipei de vânzări și poate influența pozitiv veniturile, dar poate interveni și în zona de gestiune a serviciilor de suport și service. 

 

Ce beneficii obțineți în urma implementării SocrateCRM? 

 

O bază de date centralizată - identificați cu rapiditate informațiile referitoare la clienți și statusul acestora, de la intrarea acestora în pipeline și până la încheierea contractului.  

 

Activitate automatizată - nu mai pierdeți timp pentru logarea în mail, efectuarea apelurilor sau introducerea minutelor după întâlnirile cu clienții. Toate aceste activități sunt realizate și gestionate automat, astfel încât să eficientizeze timpul și taskurile echipelor pe care le gestionați. 

 

Toate informațiile legate de clienți într-un sigur loc - informațiile legate de întreaga interacțiune cu posibilii clienți se află într-un singur loc, fapt care facilitează vizibilitatea în orice moment a interacțiunilor cu clienții. De asemenea, indiferent de schimbările care au loc în structura echipei de vânzări, nu se pierde din vedere nici o interacțiune trecută sau viitoare cu clienții. 

 

Comunicare îmbunătățită - și nu, nu vorbim doar despre comunicarea cu clienții, dar și între membrii echipelor dumneavoastră. Nu se mai pierd informații pe email, mesaje sau post-it-uri lipite pe agendele agenților de vânzări. 

 

Decizii informate - puteți în orice moment să evaluați eficiența proceselor și activităților de vânzări sau suport prin intermediul informațiilor livrate de rapoartele și analizele dedicate. 

 

SocrateCRM furnizează un sistem integrat de organizare şi monitorizare a cererilor de service și suport, care are ca scop oferirea de servicii calitative, controlul eficienţei şi al costurilor, precum şi îmbunătăţirea gradului de satisfacţie al clienţilor. 

 

Pentru că suntem de părere că recomandările clienților valorează mai mult decât orice am putea noi spune, vă invităm să citiți studiul de caz BSH Electrocasnice, filială a concernului BSH Hausgeräte GmbH, companie din cadrul Grupului Bosch, care și-a automatizat întreaga activitate cu SocrateCRM. 



"SocrateCRM este o soluție complexă care ne ajută la optimizarea efortului și la reducerea greșelilor. Gradul înalt de automatizare ne aduce un mare câștig de timp, o îmbunătățire a activității și a nivelului de satisfacție a clienților” - Dumitru Cârstocea - Aftersales Manager la BSH Electrocasnice

 

Aveți nevoie de mai multe detalii?

Solicitați o prezentare SocrateCRM

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...