[SBS eFactura] Amenzile aferente sistemului e-Factura, în vigoare de la 1 iunie

Autor: Alina Răfoi

SBS eFactura iun Blog

Ziua de 1 iunie a venit cu o veste mai puțin plăcută pentru firmele din România. Ministerul Finanțelor a decis ca amenzile pentru netransmiterea facturilor în sistemul naţional RO e-Factura să înceapă de la 1 iunie.  Agenții economici care nu țin cont de termenul limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura, vor fi sancționați de la 1 iunie 2024. Primele amenzi le putem vedea, teoretic, abia în iulie, pentru fapte săvârșite în iunie.

Nerespectarea termenului limită pentru transmiterea facturilor în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura constituie contravenție și se sancționează cu amendă, după cum urmează: 

  • De la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mari
  • de la 2.500 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii
  • de la 1.000 lei la 2.500 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum și pentru persoanele fizice

SBS eFactura vă ajută să respectați legislația în vigoare și să evitați amenzile

Antreprenorii pot opta pentru SBS eFactura, serviciu SaaS dezvoltat de BITSoftware nativ AWS Cloud, care permite trimiterea facturilor către sistemul RO e-Factura în formatul standardizat cerut de ANAF și gestionarea mesajelor primite, în conformitate cu cerințele legislației.

Vedeți detalii SBS eFactura

  Am scris aici care sunt elementele care diferențiază SBS eFactura de celelalte soluții de pe piață.

SBS eFactura funcționează deja împreuna cu sistemele noastre ERP din gama SocrateERP și EBS, dar este pregatit și pentru integrare prin API cu alte aplicații de facturare sau sisteme ERP și peste 75 de clienți au validat deja soluția în ultimii doi ani.

Solicitați ofertă

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...