Mediclim crește cu SocrateERP pentru distribuție

Date: 05-07-2016
Author: Alina Răfoi

Cu_SocrateCloud_Mediclim_a_facut_pasul_catre_un_business_de_10_milioane_de_euro.png

 

Mediclim este o companie românească care activează în domeniul importului și distribuției de aparatură și reactivi pentru laborator. Compania a pornit ca o mică afacere de familie, iar în timp a avut o creștere spectaculoasă, dar și procesele interne au devenit mai complexe, ceea ce a dus la apariția nevoii de implementare a unei soluții ERP.

 


“În procesul de selecție, am avut întâlniri cu mai mulți furnizori de ERP, iar în final am ales soluția de la BITSoftware pentru că se potrivea fluxurilor noastre de lucru, dar și pentru că era o platformă open, care permitea ușor dezvoltări ulterioare”, ne-a mărturisit Cătălin Alexa, Manager IT la Mediclim.


Mediclim folosește toate capabilitățile platformei SocrateERP & CRM & BI, iar pe lângă acestea am dezvoltat împreună o serie de module personalizate pe specificul domeniului de activitate, precum modulele de ofertare, de gestiune a contractelor, de monitorizare a echipamentelor sau cel de rezervare a stocurilor.

 

Modulul de ofertare a fost dezvoltat pentru a putea urmări statusul tuturor ofertelor. Specificitatea vine din faptul că Mediclim nu lucrează cu liste generice de prețuri, ci fiecare client are propria sa listă de prețuri personalizată, care este un punct de plecare pentru discount-uri.


Modulul de gestiune a contractelor permite Mediclim să urmărească statusul contractelor încheiate cu clienți publici. Modulul de monitorizare a echipamentelor urmărește consumul dedicat pe fiecare echipament în parte și face o legătură cu rapoartele de mijloace fixe din contabilitate. Cel mai important modul este cel de rezervare, care permite o rulare a stocurilor, dar și o rezervare a anumitor cantități pentru clienții cu tranșe lunare.


“După atâția ani de utilizare a sistemului SocrateCloud, pot spune că activitatea departamentului de vânzări s-a eficientizat foarte mult, lucrăm mult mai țintit, ceea ce asigură succesul campaniilor noastre. Metricile ne permit să ne evaluăm agenții de vânzări o data la 3 luni, procesul de evaluare fiind unul corect atât pentru angajați, cât și pentru companie, ceea ce a dus la o creștere a gradului de satisfacție a angajaților”, declară Sever Vătăman, Director Executiv la Mediclim.

 

"Nu puteam crește ca firmă fără Socrate. La momentul anului 2008, ne puteam descurca și cu softurile dezvoltate de către noi, dar pentru a ajunge la cifra de afaceri pe care o realizăm astăzi și la numărul de clienți și de comenzi, nu se putea fără ajutorul unui sistem integrat. Accesul la rapoarte și statistici de genul număr de comenzi pe trimestru / an / client, numărul de furnizori sau numărul de contracte este la un click distanță. Partea de raportare ne-a ajutat foarte mult să îmbunătățim productivitatea departamentului comercial”, spune Alex Calivi, Director Comercial la Medicim.


SocrateERP a optimizat procesul de inventariere. “Tot procesul de gestiune se face acum mult mai profesionist, având și o trasabilitate a loturilor”, concluzionează Alex Calivi, Director Comercial la Mediclim.


SocrateBI reușește să ofere managementului companiei Mediclim cele mai importante rapoarte pentru activitatea unui distribuitor: profitabilitate, balanța pe agenți, target pe agenți, marja pe client, produse, raport de stoc curent pe baza datei de expirare, rapoarte de comenzi deschise, comenzi facturate, venituri și cheltuieli sau balanța pe mijloace fixe.

 

Descărcați studiul de caz Mediclim de aici: http://info.bitsoftware.eu/studiu-de-caz-socratecloud-erp-mediclim 

 

Alte studii de cazPricing. See wich pricing plan works best for you

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...