Tehnologia susține planurile ambițioase de dezvoltare ale companiilor din construcții și instalații

Date: 31-05-2017
Author: Alina Răfoi

Tehnologia sustine planurile ambitioase de dezvoltare ale companiilor din constructii si instalatii.png

Piața construcțiilor a cunoscut un trend ascendent în ultimii ani, cu toate acestea însă, potențialul de dezvoltare continuă să rămână foarte ridicat. De asemenea,  perspectivele sunt încurajatoare în continuare, piața este în continuă dezvoltare pe acest segment, iar evoluția pozitivă va fi susținută de cererea tot mai mare atât pe segmentul dedicat construcțiilor civile, cât și pe cel al construcțiilor industriale.

 

Fie că activează în construcții, confecții sau instalații, companiile care doresc să-și ducă la îndeplinire planurile de dezvoltare trebuie să recurgă la utilizarea tehnologiei. Chiar dacă multe companii românești nu văd ca fiind necesară utilizarea unui sistem integrat de gestiune, exemplele marilor companii de succes din domeniu care au recurs la utilizarea sistemelor informatice pentru optimizarea utilizării resurselor și a activitățiiși pentru maximizarea rezultatelor dovedesc că succesul poate fi atins mai ușor și mai rapid.

 

SocrateERP asigură managementul tuturor activităților în cadrul firmelor de construcții, confecții metalice și instalații, aducând toate informațiile necesare într-o bază de date unică, în timp real. Angajații companiilor din construcții, indiferent de profil, pot introduce și consulta informațiile din sistem indiferent de locație, fie că se află într-un birou sau pe șantier.

 

Vă punem la dispoziție 7 rețete pe care orice manager din construcții le poate pune în aplicare pentru a avea succes în afaceri. Descărcați eBook-ul gratuit!

 

Download ebook-ul Idei inteligente pentru jucătorii din piața de distribuție. Provocari din zona de depozitare

 

Soluția noastră SocrateERP este personalizată pe nevoile companiilor din construcții, confecții metalice și instalații, rezolvând cele mai importante probleme de care acestea se lovesc în activitatea zilnică, și anume:

 

Controlul șantierelor

Șefii de șantier pot introduce și pot consulta în orice moment date în sistem direct din șantier. Cele mai importante informații sunt cele privitoare la consumuri sau recepții de materiale pe proiecte, pontaje și utilaje. Veți ști în orice moment când și cu ce materiale trebuie să vă aprovizionați pentru proiectele de construcții, astfel încât să nu existe întârzieri. Pontajele angajaților vor fi întotdeauna la zi, la fel ca și toate consumurile cu echipamente și utilaje.

 

Urmărirea proiectelor

Urmărirea proiectelor presupune urmărirea modului de realizare și stadiul fiecărui proiect de construcții. Asta înseamnă că pentru fiecare proiect există în sistem o detaliere a acestuia la nivel de faze și subfaze și pentru fiecare din acestea se urmăresc conform devizelor consumurile de materiale, consumurile de ore, eventualele contracte cu furnizorii de servicii. Pentru fiecare proiect, fază, subfază și activitate se poate genera un raport comparativ - previzionat versus realizat.

 

Urmărirea echipamentelor și utilajelor

Echipamentele și utilajele sunt indispensabile în orice proiect de construcții. Tocmai de aceea este necesară o monitorizare a acestora, atât a timpului alocat pe proiect, fază sau subfază, cât și a costurilor aferente. Pentru fiecare echipament sau utilaj în parte se înregistrează orele lucrate, consumul de motorină, precum și numărul de kilometri parcurși.

 

Raportare în timp real 

Orice manager din construcții își dorește să aibă un control al proiectelor sale în derulare și al relației cu clienții și furnizorii, astfel încât să știe ce bani intră, ce bani ies și care este profitul în timp real. Cu ajutorul rapoartelor dedicate din SocrateERP, companiile din costrucții își pot urmări în timp real profitabilitatea, atât la nivel de proiect, cât și la nivel de companie, consumurile de materiale, consumurile de ore, de efort, de utilaje și de transport realizate versus cele planificate la nivel de fază, subfază și proiect, rapoarte de cash-flow, costuri de proiecte realizate versus planificate, producție în curs, solduri neachitate sau cheltuieli nealocate. 

Solicitați o prezentare personalizată a soluției SocrateERP dedicată companiilor de construcții, confecții metalice și instalații!

 

Share

Arhivă

mai mult...