[Studiu PAC] Digitalizarea, un adevărat “game changer” pentru industria de servicii în era post pandemică

Date: 15-07-2022
Author: Alina Răfoi

Studiu PAC blog

Sectorul de servicii iese dintr-o perioadă de perturbări masive, iar firmele trebuie să se adapteze la noi moduri de lucru, la schimbarea cerințelor clienților și la modelele de business în continuă evoluție. Acesta este contextul în care transformarea digitală nu mai este doar o opțiune, ci este condiția esențială pentru creștere.

Acest studiu a fost realizat pe un eșantion de 250 de firme din industria serviciilor profesionale, care se văd nevoite să-și regândească strategiile pentru era post pandemică. Tendințele arată o deschidere tot mai mare către modelele de lucru flexibile și către adoptarea soluțiilor software care să-i ajute să răspundă mai bine și mai rapid tuturor provocărilor care pot apărea.

Viitorul arată bine

În ciuda turbulențelor economice și a volatilității continue, companiile din servicii sunt optimiste și toți indicatorii sugerează că suntem pe cale să experimentăm o perioadă de creștere. 83% dintre firmele care au participat la acest studiu anticipează că randamentul lor de top va crește în anul fiscal curent.  Firmele de IT și cele din servicii financiare sunt cele mai încrezătoare din Europa (46% se așteaptă la o creștere de >6% în anul următor). 

Când vine vorba de creștere, firmele se bazează pe achiziția de noi clienți

Rezultatele studiului arată că firmele de servicii se așteaptă ca achiziția de noi clienți să fie principalul motor de creștere în regiune. 82% dintre liderii de afaceri prevăd că numărul lor de conturi va crește în anul fiscal curent – ​​94% dintre firmele de servicii IT și 87% dintre firmele de servicii financiare afirmând acest lucru. Firmele din Marea Britanie (84%) și regiunile DACH (82%) sunt cele mai încrezătoare în abilitățile lor de a semna noi contracte.

Consolidarea este văzută ca un alt motor important de creștere. Serviciile profesionale sunt unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă consolidare din Europa, iar peste o treime dintre companii plănuiesc ca activitatea de fuziune și achiziție să fie principalul motor de creștere în anul următor. Multe firme răspund, de asemenea, la deficitul de talente prin achiziționarea de alte companii pentru a-și rezolva lipsa de personal.

Fluxul de numerar a fost o problemă în ultimii ani, dar majoritatea firmelor consideră că vor reuși să se mențină pe un trend stabil. Doar 17% se așteaptă ca fluxul de numerar să fie în scădere, în timp ce 27% se așteaptă la îmbunătățiri de peste 6%. Firmele de consultanță sunt de departe cele mai precaute în acest sens, 40% dintre ele considerând că vor observa o scădere a poziției fluxului de numerar. 

Soluțiile BITSoftware, un adevărat “game changer” pentru industria de servicii

Aproape trei sferturi din respondenții studiului realizat de PAC (71%) văd dependența de aplicațiile vechi ca pe o barieră principală în calea creșterii în lor și a nivelului de inovare în organizația din care fac parte. 43% dintre firme cred că digitalizarea are potențialul de a transforma întreaga organizație. 

Digitalizare sau Transformare digitală, indiferent cum numim procesul de trecere de la analogic la digital nu mai este doar un buzzword, ci mai degrabă o etapă firească în evoluția oricărui business. Aceasta promite numeroase oportunități și beneficii: de la optimizări de procese, la creșteri ale productivității și reduceri de costuri. 

Soluţiile de tip CRM, ERP sau Resource Management fac parte din tehnologiile dedicate standardizării și eficientizării modului de lucru al companiilor din servicii. Fiecare dintre aceste tipuri de soluţii de management integrat dispune de o gamă variată de funcţionalităţi și este pliabilă oricărui tip de business care intră în categoria industriei de servicii profesionale.

BITSoftware oferă clienților săi acces la aplicații software dedicate industriei de servicii și suport pe parcursul alegerii celor mai bune soluții în funcție de cerințele și nevoile companiei. Avem o experiență vastă și o colaborare frumoasă cu companii importante din zona de Servicii, care au înțeles care sunt avantajele digitalizării și de ce tocmai acum este momentul să privească către viitor și să investească în soluții complexe, în cloud, ușor de gestionat, care să le acopere complet necesitățile de urmărire a activității și de anticipare și înțelegere a obstacolelor cu care se confruntă. 


Care sunt soluțiile software pe care le oferim, ce funcționalități putem acoperi și de ce avantaje vă puteți bucura? Vedeți mai multe detalii aici sau descărcați acest ebook gratuit!

 

Solicitați o prezentare a soluțiilor pentru Servicii

 

 

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...