Soluțiile ERP în cloud, tot mai smart, mai rapide și mai scalabile

Date: 04-10-2022
Author: Alina Răfoi

Solutiile ERP in cloud blog

Pandemia de COVID-19 a forțat companiile să-și regândească strategiile și să-și orienteze operațiunile pentru a se adapta la mediul în schimbare. Unele dintre aceste strategii care au apărut în timpul pandemiei s-au dovedit a fi esențiale pentru continuarea activității. Companiile au înțeles că sunt nevoite să se adapteze la schimbare și s-au îndreptat către un model de lucru hibrid. Au înteles, de asemenea, că depind de tehnologie astfel încât angajații lor să rămână conectați și să acceseze tool-uri și date care le sunt necesare pentru menținerea stării de “business as usual”.

Schimbarea nu a fost doar de partea companiilor, ci și de partea clienților. Astăzi, ne uităm la o nouă generație de clienți care se așteaptă la livrare mai rapidă a produselor și serviciilor, îmbunătățiri non-stop, fiabilitate mai mare și costuri mai mici. Pentru a răspunde acestor solicitări (tot mai dese din partea clienților), companiile au nevoie de software care să le ajute să gestioneze procese interne din ce în ce mai complexe. Iar SocrateERP în cloud face tocmai acest lucru.

Mutarea în cloud nu a avut loc doar în timpul pandemiei, companiile au înțeles cu mult timp înainte că soluțiile în cloud sunt viitorul. De ce? Pentru că sunt mai smart, mai rapide, mai scalabile și oferă un grad ridicat de libertate. Și asta, doar dacă luăm în calcul perioadele extinse de lockdown prin care am trecut cu toții și necesitatea de la putea lucra de oriunde.

Reducerea semnificativă a costurilor operaționale 

SocrateERP în cloud înseamnă scalabilitate și previzionare automată, fie că este găzduit în cloud-uri publice cu instanțe partajate sau în cloud privat, unde infrastructura este dedicată un singur client. Scalabilitatea înseamnă a avea suficiente resurse atunci când vine Black Friday sau când există vârfuri de comenzi sau tranzacții în timpul evenimentelor speciale sau când numărul utilizatorilor este în creștere exponenţială.

Pentru a asigura scalabilitatea automată, condiția prealabilă este să aveți o aplicație cu arhitectură modulară cu o împărțire clară între webUI, raportare, procese de afaceri și conectivitate DB. 

În cazul SocrateERP în cloud, soluție distribuită ca SaaS (Software as a service), hosting-ul, mentenanța, securitatea și upgrade-urile revin în sarcina furnizorului, degrevând departamentul IT de sarcini suplimentare. În consecință și costurile de implementare sunt mai mici, iar plata se realizează sub forma de abonament. 

O aplicație mereu actualizată

Soluția ERP are nevoie de un update periodic pentru a asigura maximum de securitate, a reduce riscul vulnerabilităților și pentru a crește performanța. Sistemele On-Premise necesită update-uri trebuie făcute de companie, iar eforturile și costurile sunt mai mari. Din acest motiv, organizațiile renunță deseori să își mai actualizeze soluțiile. Un avantaj notabil față de programele ERP tradiționale, on premise, îl constituie faptul ca upgrade-urile nu necesita costuri suplimentare și nici nu suprascriu customizările inițiale.

Ce beneficii aduce SocrateERP în cloud, în afară de cele discutate deja?

  • Sistemul este ergonomic, ușor de configurat, permite păstrarea setărilor și opțiunilor.
  • Permite planificarea și gestionarea tuturor resurselor din cadrul organizației.
  • Rapoartele furnizate te ajută să iei cele mai bune decizii și să elaborezi strategii.
  • Optimizarea gestiunii comenzilor de aprovizionare, producție și vânzări.
  • Scăderea timpului de generare al rapoartelor.
  • Eliminarea erorile din raportare.
  • Drepturile, restricțiile și rolurile pentru fiecare utilizator sunt configurabile.
  • Consolidarea și transferul datelor între diferite puncte de lucru.

Vă punem la dispoziție și acest ebook gratuit, “8 motive pentru migrarea în cloud”, ca să vă convingeți că acum este momentul să faceți switch-ul către cloud. Sunteți gata să discutăm? 

 

Intrebari? Contactați-ne și discutați cu unul dintre specialiștii BITSoftware.

Share

Categorii

mai mult...

Arhivă

mai mult...